Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka546

co was wkurzyło w czasie komunii waszego dziecka?

Polecane posty

oczywiście komunia to nie rewia. ale jest taki duży wybór ślicznych komunijnych sukienek. Są proste i skromne. nie trzeba od razu ubierać alby żeby tylko "duchowo" przeżyć komunie.

Gość kkakakakaka
No tak Dior za 1800 zł a dziewczynka której rodziców nie stać na tak drogą sukienkę ma płakać,zazdrościć i ma być jej przykro?? dorota Ty tępa dzido!Nie myśl tylko o swoim małym snobku ale też o innych,potem rosnie takie "coś" i w realnym swiecie odnaleźć się nie potrafi :O

Gość Palomaaa
Ale tylko alba daje poczucie równości - równości wobec Boga. W innym wypadku jedna dziewczynka będzie miała sukienkę za 200zł, a druga za 2tys.

Gość do tej całej mamusi dorotki
jak dziecko ładne to i w albie będzie wyglądało ładnie, a skoro Twoje musi od małego (zapewne ma to po mamusi) poprawiać i tuszować to, że Bozia urody nie dała to już inny problem. Sądzę również, że będzie jak Ty... na utrzymaniu bogatego męża tudzież bogatej rodziny, który będzie kupował jej ciuszki, prezenciki itd. w zamian za to, że ta mu da d...py. Brzydko trochę pachnie swego rodzaju sponsorigniem i byciem na utrzymaniu.

Gość dorotka racje ma
nie przesadzajcie!! ma dziecko posylac w albie do komunii bo inne dzieci sa biedniejsze. litosci.

w mojej byłej parafii to mamy dogadywały się w jakich sukienkach dziewczynki pójdą do komunii. Szły wszystkie w tych samych. Dodam że były to proste skromne sukienki.

Gość Palomaaa
Pijana rodzina w czasie obiadu, która wcale nie interesuje się dzieckiem

a jeszcze ludzie robią komunie z alkoholem?Myślałam że te czasy już minęły!!

Gość do tej całej mamusi dorotki
jak chce bachora ubrać w sukieneczkę za 1800 zł to niech jej "kupi" sesje zdjęciową lub pośle na konkurs... nie ośmielę się napisać piękności :P skoro matka i dziecko nie dojrzały do przyjęcia sakramentu komunii to na ch... się w to bawić? bo wszystkie dzieci mają?

Gość Palomaaa
Oczywiście że robią. I nawet nie zdają sobie sprawy, że picie to nietakt.

i co w tych restauracyjnych salach się zataczają?nieźle!

Gość Palomaaa
Większość przyjęcia robi w domach. I te biedne matki urabiają się po łokcie, żeby wyżywić tłum gości.

to nie mają nawet sił żeby się cieszyć wraz z dzieckiem.

Gość Palomaaa
Chyba dziś na forum czytałam o "zwyczaju" oglądania prezentów przy wszystkich i komentowania że "ciocia Zosia dała mi 300zł"

A ja sie cieszę,że wprowadzili alby...jak byłam na komunii już daaaawno temu i były sukienki to każda dziewczynka oglądała się za każdą i patrzyła jaką sukienkę ma ta,a jaką ta...naprawdę żadne dziecko nie skupiało się na mszy....taka dziewczynka kiedyś podrośnie i wystroi się na swoim ślubie i niech kupuje sobie sukienke nawet i za 10tys...ale komunie i alby zostawcie...amen

a z prezentami to teraz rzeczywiście jest..prze...srane :D kiedyś na komunie dostałam składak wigry 3 i zegarek i człowiek skakał z radości:)....

Gość Palomaaa
Te prezenty też są wkurzające, bo wychodzi na to, że trzeba dać tyle co na wesele.

teraz w modzie jest podobno kupowanie jakiegoś jeża. dla mnie dziwne!

Gość u mnie w kościele
nie tak łatwo wyprosić babcie z ławki, poza tym jestem dosyć kłótliwa jeśli walczę o coś dla siebie bądź dla kogoś bliskiego, dlatego w ten dzień postanowiłam nie robić awantur, to kościół i to była komunia mojej córki, a i wkurzyła mnie pogoda ale nie mogłam temu zaradzić ( było chłodno)

Gość u mnie w kościele
u nas ponoć jedna dziewczynka dostała na komunię 10 tys, ale wiadomo to plotka, wiem jedno jak moja córa pokazywała łańcuszek z medalikiem to dziewczynki mówiły że nie dostały takiego czegoś

Gość Palomaaa
Karnego jeża? :D

Gość jaajjajajaja
Dorotaaa - jesteś taka jak mój facet. Pasowalibyście do siebie pod względem poczucia wyższości idealnie.

a może MIĘSNY jeż? :D mięsny jeż ty go zjesz haha kto oglądał ten wie o co chodzi haha

Gość fasoilallala
hahaha :D jak mi was żal dziewczyny wychowac tak corke zeby ryczala nie mogac ubrac sukienki za 1800 hehe :D no po prostu...debilizm :D katoliczki jebane kurwa :o

Gość bara(a)bara
ja pamietam, ze mialam raczej prosta sukienke. Pamietam te satysfakcje 2 dziewczynek, ktore nie omieszkaly jej skomentowac. ksiezniczki, mialy okazje sie wywyzszyc. jedna z raczej patologicznej rodziny, ale jej tata pracowal w Niemczech wiec ich bylo stac na "ksiezniczkowa" sukienke. Mi to titalo jaka mam sukienke, dopoki te 2 zmije tak ochoczy mi nie przypiekly :O uwazam, ze alby to sluszna koncepcja

Gość adelllllla
mnie pijany dziadek dziecka komunijnego

Nie czytałam całości ale co do zajętych ławek dla rodziców to wiadomo że jak sie wchodzi do kościoła po rozpoczęciu mszy albo na ostatnią chwilę nie będzie juz miejsca :) dlatego NORMALNI rodzice zaprowadzają dziecko na zbiórkę o wyznaczonej godzinie, zostawiają pod opieką katechetki czy kto tam zajmuje sie dziećmi, a sami idą usiąść do kościoła. Nikt normalny nie skrada się za dziećmi, chyba że nadopiekuńcze mamuśki