Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka546

co was wkurzyło w czasie komunii waszego dziecka?

Polecane posty

Gość orrrcci
córka mojej znajomej to płakała

Gość nionio900
mojej tez

Gość nik jak nik
czytam że te alby to większości nie pasują. to czemu się na nie godzicie?

Gość mlkiou
u nas były sukienki

Gość taka sobie jaaaaaaaa
Alby wymyślili, bo była rewia mody... ja uważam, ze ta rewia mody była mniej szkodliwa niż te wysrane z kosmosu prezenty!!!

Gość nik jak nik
prezenty to wymyślili dorośli zeby się popisać że mogę więcej. a teraz jest co jest.

Gość nik jak nik
najlepsze co dotąd wymyślili w prezencie to quady. nic wspólnego z komunią nie mają.

Gość Alphacentauri
Ależ mają. Rodzice posyłają dziecko do spowiedzi, potem Komunii i wsadzają na quada. Żeby dziecko się zabiło zaraz po rozgrzeszeniu, by mieć pewność, że do nieba pójdzie :P

Gość nik jak nik
to było dobre!ha!ha!

Gość skook
nie no te alby to coś najtragiczniejszego co mogli wymyśleć!!!

Gość 345hjk
te prezenty teraz to są naprawdę wyczyszczające kieszeń

Gość yiop
czytam że te alby to twardy orzech do zgryzienia

Gość laminata ata
U mojego brata na komunii były wyznaczone miejsca dla rodziców, dziewczynki miały piękne alby, prawie jak sukienki, chłopcy wcale nie wyglądali jak zakonnicy a i jeden miał krótką albę :) a mój brat ministrant miał garnitur i komże :D Wkurzali mnie debilni ludzie którzy ciągle robili zdjęcia, ksiądz prosił by nie pstrykać aparatami bo to rozprasza dzieci, jest fotograf i kamerzysta i to powinno wystarczyć. Ale nie oni na chama się pchają by zrobić zdjęcie z boku ;p

Gość mnie ksiądz wkurzył
wprowadził taką sztywną atmosferę, że strach było oddychać w tym kościele... byłam z młodszym dzieckiem to tak krzywo na nas patrzył, że szok a komunia to powinno być radosne wydarzenie moim zdaniem.

Gość laminata ata
u nas ksiądz spoko :) bardzo ładna msza, wcale nie za długa :)

Gość zainteresowana12
Do "mnie ksiądz wkurzył": Co się składało na tą sztywną atmosferę?

Gość jkkklo
Widziałam ostatnio jak na komunii goście pod kościołem stali z jakimś quadem.szok

Gość Chrzestnyyyyyy
Komunia... Duzo by mówić . Ja w tym roku byłem u chrześniaka na komunii , podszedłem do tego na lajcie . Rodzice dziecka zrobili mini ślub , ale to w sumie ich sprawa . Chrzestna wykosztowała sie i na raty wzięła quada. Ja z żona nie mamy dzieci , na kasę nie narzekamy , ale z prezentem nie szaleliśmy , uważam , ze od szaleństw są rodzice , a nie chrzestni. Daliśmy 500 zł , uważam , ze jak na 8 latka to sporo . Nie bawiłem się w Biblię i święte obrazki , bo rodzice są wierzący niepraktykujący, i do kościoła chodzą tylko na śluby i pogrzeby. Wiem , ze dziecko oczekiwało od nas laptopa , o czym poinformowało nas na miesiąc przed komunią, wręczając zaproszenie. Nie wiem jak nasze 500zl zostało odebrane , na tle prezentu chrzestnej na kwotę 3 tyś zł., i powiem szczerze , ze mnie to nie interesuje . Jak słyszę , ze teraz takie czasy i daje sie takieeeeeeeee prezentyyyyyyy , to w głębi duszy uśmiecham się . Nie rozumiem tego trendu wykosztowywania się za wszelką cenę.A w szczególności hasła " chrzestny daje więcej " , a ten chrzestny to jakiś inny gatunek człowieka , co to rodzi się z wygraną w totka?

Gość elag
chrestny brawo dla Ciebie gdyby wszyscy tak podchodzi nie byłoby problemu z przentami obgadywaneim itp bo nikt nie liczylby na mega wypasione rpezenty i rodzice moze by zmadrzeli deko Sama mam dwoje dzieci i nie oczekuje od chrestnych podarków drogich

Gość elag
a juz zapożyczanie i te quałdy to totalna głupota

Gość do chrzestnyyyyy
przeciez 500 zl to spora suma. kurcze a jak ktos zarabia np.1200 zl to skad ma wytrzepac wiecej? ??

Ludzie nie dajmy się zwariować-na komunie dała quada za 3 tysiące to na ślub kupi mercedesa ML?

Gość byłam tydzien temu
jako chcrzestna, dzieci w albach, po kościele juz podczas przyjęcia mała była przebrana w śliczną sukienkę. Wkurzała mnie 2godzinna msza i ustawianie dzieci przez katechetkę, strasznie nimi dyrygowała, nie mogły w bok spojrzeć nawet. Daliśmy 800 zł.

Gość zzzozzo
ta chrzestna to jakaś wariatka - quad za 3000 zł!!!

Gość zainteresowana12
Brawo "chrzestnyyyyyy" popieram!Więcej takich ludzi jak ty i komunia nie będzie cyrkiem

Gość dziwi mnie problem alb
o którym tu piszecie. Przecież ksiądz nie ma prawa odmówić komuś udzielenia komunii ze względu na ubiór - no litości. Dorosły może przystąpić do komunii w dresach, garniturze, todze itd., i dziecko tak samo: może w garniturze, w sukni od Diora, albo w worku na kartofle jeśli rodzina nie ma pieniędzy i tyle. Albę to może ktoś tam zasugerować, żeby ładnie wyglądało, że wszystkie dzieci tak samo ubrane, ale to bzdura, że ktoś komuś może KAZAĆ włożyć albę :).

Gość zdziwioooona
Co?Quad kosztuje 3000 zł.

Gość zdziwioooona
Czytam że jeszcze kupują jeże!to głuuuuupota!!

Gość zoochaaaa
Nie no te prezenty to rzeczywiście szajba!!!a ja na wesele dostałam po 200 od pary.