Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bsndis

Ile powinno jesc dziecko??

Polecane posty

Gość Bsndis

Witam Mój syn ma rok i tak martwi mnie czasami ze nie chce iść i tak myśle jakie porcje powinno jesc dziecko?niektorzy mówią ze tyle ile zmieści mu sie w dłoni ale czy to prawda? Bo wtedy mam wrażenie ze nie dojada:-( ile wy tak mniej wiecej dajcie?

Gość studentka4657585858
moje właśnie wpierrdoliło całą michę bigosu :classic_cool:

Gość Zagubiona we wszechświecie..
Mam roczne dziecko ,ile je ? Staram się dawać 5 posiłków. Rano mleko 180 ml nie więcej Drugie sniadanie 2 (!) małe chude parówki plus kromka chleba bez skórki,bądz jajko plus kromka chleba,albo kanapka (najlepiej zjada dwie z cieniutkiego chleba bez skórki, Obiad to zależy co jest,zupa miesno warzywna tak ze 2 średnie chochelki ,jeśli jest mieso z ziemniakami to zle pół gałki ziemniaków tłuczonych plus spory kawałek miesa,ALE TO ZALEZY OD DNIA. po obiedzie owoce,bądz jogurt,miedzy posiłkami paluszki,biszkopt coś lekkiego. kOLACJA TO ZNÓW MLEKO 180. Moje dziecko samo reguluje ile chce zjeść,siedzi na moich kolanach i je,kiedy ma dośc samo odwraca głowę i schodzi mi z kolan.nie je na siłę.Dziecko wazy jakies 10,5 kg nie jest grube,ma dużo energi . Czasami myśle,że dziecko je za dużo np.te parówki wczoraj aż dwie :P ale dziezko juz chodzi i spala te kalorie więc... :).