Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsdfsdgsdgfdgdfgfdgd

uzupełnianka- jeden wyraz z ang - kto pomoże? :)

Polecane posty

Working 20 hours a day took a__________________ on Eve's health. co to za słówko?:) Stawiam piwo:) Oczywiscie wirtualnie;)

a i jeszcze w jednym zdaniu musze poprawić blad - In order to have a competitive leap, we must put a new and original product on the market. nie wiem cz yto ta godzina ale nie mam pojecia co tutaj jest zle..a konkretnie jedno slowko.. Proszę o pomoc:)

z ta godzina to chodzilo mi ze chyba juz za pozno na myślenie :P

a to jest na pewno dobrze ;> ok proszę piwko :D

Gość moze tak?
Working 20 hours a day took an impact on Eve's health. (Praca przez 20 godzin dziennie odbiła się na zdrowiu Ewy)

nie wiem, nie mam slownika pod reka, bo pisze z telefonu. Ale gdybym miala slownik, to szukalabym pod "zniwo" lub "plony" (zbierac) i sprawdzilabym jaki phrasal odpowiada temu po angielsku. Take a revenge to w sumie znaczy zemscic sie wiec jakby pasuje. Sama jestem ciekawa. Jutro az sobie sprawdze w pracy na komputerze:)

zaraza zbierała obfite żniwo/swoje żniwo the epidemic took a heavy toll/its toll Working 20 hours a day took a toll on Eve's health. moglo by byc? a z "plonami" nie ma took:) także moze to toll bylo by ok ? dzieki za pomoc w kazdym badz razie:)

shit? albo fuck, bo Eva tak lubi i nie odczuwa niedogodności związanych z pracą

impact jest make albo have takze masz racje odpada:)

a co jest w slowniku przy revenge? to toll mi jakos tutaj nie pasuje - wszystko poprawnie, ale nie ten kontekst, za ciezki kaliber tego zlowieszczego "took a toll" i tej delikatnej, choc pracoholicznej, Evy :)

to take or get ones revenge zemścić się (for sth za coś) (on sb na kimś) a revenge nie bedzie takie hmm za bardzo ciezkie do tego kontekstu ? sama juz nie wiem, jak rozpoznać które słówko bardziej pasuje :)

Gość moze tak?
jeszcze "effect" laczy sie z "take", wiec moze.... Working 20 hours a day took an effect on Eve's health. Tylko, ze tu znowu wchodzi "an" zamiast "a".

O! :) revenge jest jak najbardziej okay tutaj. To wlasnie toll jest ciezkie, ten przyklad z epidemia czy zaraza najlepiej obrazuje "ciezkosc". Obstawiam revenge. :) A w drugim zdaniu jedyne co mnie razi to leap i must ale nie wiem dlaczego leap, a must - myslalam ze tego uzywamy tylko do imperatywow moralnych (takie cos, co czujemy wewnetrznie ze MUSIMY) a do pozostalych, jakby narzuconych z gory uzywamy have to. Ale szczerze - dla mnie all wyglada ok w tym zdaniu. Hehe, chyba sie zapisze na lekcje zeby sobie nieco odswiezyc wiedze ;)

jeśli już to took revenge, ale bez sensu. A w zdaniu ja widzę "had an impoact". Przy took dałbym hit, "took a hit"

racja - jest take revenge, bez "a" czyli odpada. take a hit jest dobre ale do tego zdania pasuje bo to Eva took a hit from working a nie work took a hit on Eva - czy zle mysle? kurde, ciekawa uzupelnianka :p

ale nie moge z A zrobic AN. wyraznie tzreba wstawić jedno słówko...ech dzięki wszystkim którzy się udzielają:)

Nie moze byc took an effect! Ani took an impact! Poniewaz nie mowi sie ze cos took an impact czy took an effect. Tylko 'HAD an impact' i 'HAD an effect'. jedyne co przychodzi mi do glowy to 'Toll' Working 20 hours a day took a toll on Eve's health.

piwka dla wszystkich hehe:P to mówicie ze toll na stówke?:) ok dzięki wszystkim za pomoc :)

a w drugim zdaniu to moze chodzi o LEAD, a nie LEAP

toll odpada, to jest opłata/danina/należność. Piwo mnie się należy za "took a hit" :D