Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabela1000

Nowy Topic dla Mam które urodzą w Listopadzie 2012!!!! ZAPRASZAM NA POGADUCHY

Polecane posty

hehe no to nie bedziesz miala latwo wazka :D ja juz mojemu Mezowi powiedzialam ze to przeciez i tak on nadaje imie w urzedzie i wogole i bedzie mogl wybrac jakie sie jemu najbardziej podoba z tych naszych propozycji i moze mnie zaskoczyc :) Dobra dziewczynki, ja uciekam teraz na sniadanko bo powolutku zaczyna mi burczec juz dobrze w brzuszku... Zycze Wam bardzo milego dnia mimo niezbyt pieknej pogody za oknem i do pozniej! ;) :*

O Kornelach nie ale o Konradzie. No właśnie najgorsze te skojarzenia. Emil mi się kojarzy z Emilem z drewutni ale WY pewnie tego serialu nie kojarzycie:) Nie wiem co zrobimy, mąż będzie miał problem:) O Czarek mi się podoba ale kurde od razu będzie z Cezarym Pazurą się kojarzył

Jan przez I? Tak po angielsku:) Wiktor ładne i ma R:) Może warto przemyśleć:) Teraz ja lecę już za obiad się wziąć i troszkę posprzatać.

Gość ciezarowka_83
mi tez z emil do drewutni- ale to byl fajny urwis Czarek fakt...pazura jak najbardziej......:| Wiktor mi sie kojarzy z takimi beznadziejnymi chlopakiami z klas1-3 z masakrycznym ADHD pochodzacymi z patologicznych rodzin (moja mam jest nauczycielka 1-3 i miala kilku taki wiktorow) okropne :)

O kurde, to nie strasz:) Fakt, że u mojego syna w klasie takie rodziny wielodzietne to dają najdziwniejsze imiona - Alany, Kasjany, Pamele czy inne takie:) Ale Wiktor wydawało mi się normalne:)

Gość ciezarowka_83
ehheheh nie strasze ja ostatnio szlam przez osiedle od kolezanki i jakas babka na placu zabaw byla z synkiem i sie do niego darja- Dzejson! Dzeijson!!! :) to jest dopiero wiocha :)

Gość ciezarowka_83
wracajac do wczesniejszych- Konrad- b ladne ciekawe jak planuje nazwac swoje dziecie senioritka :)

No a najlepsze jak mają imiona wymyślne a na nazwisko Kapusta:D Dżesika Kapusta :) Dobra teraz juz lece bo od 10 tylko w fotelu zalegam:D

ja po ogarnięciu łazienki obejrzałam film "Faces in the crowd" z Milą Jovovich..nie wiem czy widziałyście ale jak coś polecam :) mi się ogólnie imiona nie kojarzą jakoś specjalnie z osobami etc.. albo mi się podoba albo nie i tyle :)

Oglądałam ten film, ona nie rozpoznawała twarzy i zasypiała z kim innym i budziła się już obok innego faceta:) Fajny. Ja tylko obiad zrobiłam i dzisiaj już nic mi się nie chce.Obiad prosty - danie jednogarnkowe - makaron z kurczakiem i warzywami. To co było w domu:) Niestety zaraz za lekcje z małym trzeba się brać, przy polskim muszę być obok bo błędy robi.

hehe ja nie znam Emila z drewutni :D Ale tez mi sie duzo imion z kims kojarzy.. Konrad tez mi sie bardzo ladne wydaje :) wlasnie dostalam kolejna paczke z posciela( nie moge sie na nia napatrzec :D ) i rozek i mi sie rylo usmeicha.. Dziewczyny takie rzeczy jak rozki i kocyki tez pierzecie jak nowe kupujecie czy tylko pierzecie posciel i ciuszki? Bo mi tak zal prac kocykow i tego rozka bo takie milutkie puchate sa i sie boje ze jak je choc wyplucze w plynie to juz beda troszke mniej przytulne.. Ja teraz zabieram sie za prasowanie.. az mi sie nie chce jak popatrze na ten kosz z ciuchami.. :D

eee rożka nie będę prała...tylko ubranka.Pościeli też nie bo kurcze musiałabym potem prasować a tak mi się nie chce:)

ja z nowych rzeczy tylko rożka nie uprałam ale zastanawiam się czy go po prostu nie wymoczę w płynie, kupiłam jeden mały kocyk w Jysku to uprałam, ręczniki, pościel też upiorę jak już kupię, ubranka wszystkie uprałam, nawet ostatnio śliniaki :D ale ja mam taką manią, wszystko co nowe musi wylądować w pralce :)

no ja wlasnie tez mam juz wszystko wyprane, reczniki, ubranka, jedna posciel.. ta co dzis przyszla to tez wypiore tylko tych kocykow mi zaal :D wglowiesieniemiesci a kocyk nie zrobil sie po pierwszym praniu mniej przyjemny? Wiem ze dobry plyn potrafi zdzialac cuda, ale mimo to..

Ale sie tu dzialo dzisiaj;) Bylam w pracy,pojechalam na 10 a co tam,a o 14 bylam juz w domu.Wchodze do domu a moj siedzi zaspany rolety zasloniete i pojechal dopiero teraz do pracy.Na obiad byla zupka z soczewicy. ciezarowka...zapomnialam przepraszam bo chcialas przepis na ta zupe; 250gr soczewicy (ona taka zielona wyglada),2 srednie cebule,2 zabki czosnku,3 srednie marchewki,2 pomidory,lisc laurowy,olej a najlepiej oliwa z oliwek jak masz... Soczewice pluczesz i zostawiasz we wodzie na 0,5 godz(ja dzis nie moczylam bo nie mialam czasu,moj glodny czekal),wstawiasz na ogien,w miedzy czasie jak soczewica sie gotuje obierasz reszte warzyw,wrzucasz najpierw marchew,cebule,czosnek,lisc,oliwe,sol i pieprz do smaku.Jak to sie podgotuje dodajesz pomidory(ja obieram ze skorki i scieram na tarce).Jak sie woda wygotuje to podlewasz troszke tylko zeby nie byla za rzadka ta zupa.Smacznego;) Jakies pytania to pisac...mnie ogolnie smakuje. Swietna ta karuzela,ale ja bede musiala tutaj popatrzec za karuzela.Mnie zalezy na jakis lumpeczkach do malego,jak wykukacie cos to dajcie znac,bo moja mama by mi przywiozla. Chcemy dac greckie imiona,dla dziewczynki podoba mi sie Afrodyta(moze dziwne,ale podoba mi sie bardzo),jak bym byla w Polsce pewnie bylaby Marysia;)Moj ma jakies wybrane dla dziewczynki,ale nie chce zdradzic;/Dla chlopca nie wiem,chcialabym dac po moim tacie Marek,tutaj Marko,ale chyba nie tym razem;/Cos czuje ze jesli chodzi o imie bedzie pieklo;)W koncu ostateczne zdanie ma ojciec dziecka jak idzie do urzedu. wazka...z tych wszystkich co napisalas to Lukaszek najladniejsze;) Dzis juz u nas troszke pochmurzylo sie;) A my nadal nie mamy mieszkania;(moj sie wogole nie bierze za to,nie wiem jak sie to skonczy,dopoki mam jeszcze jako tako sile bo pozniej moze byc roznie na ostatnia chwile. Zrozumialam ze macie jakies listy co potrzebne dla dzieciaczka?Podzielcie sie jak mozecie;)

Gość ciezarowka_83
senioritka- ja ci meilowo wyslalam te wyprawke i tam jest praktycznie wszystko przewijak juz odebrany :) bab niezla wogole mnie do domu zawiozla bo powiedziala ze sie nie bede z tym tlukla autobusem i jeszcze wczesniej przeoczyla jakas plamke i dorzucila 4 flanelowe pieluszki kolorowe :) wogole ta pinda od paczki z ubrankami sie odezwala wkoncu!!!!!! ze rano dzis maz wysalal i ze niby bedzie jutro najpozniej w piatek- zobaczymy! powinna mi za te stresy jakies gratisy podeslac znowu czuje ten b delikatny skurcz jak na @ chyba 2 czy 3-ci raz dzis...:(

senioritka nie daj sie z tymi imionami ;) no i pogon troszke swojego kochanego jesli chodzi o to mieszkanie bo sil juz napewno bedzie coraz mniej kazdego dnia.. ciezarowko milo ze strony sprzedawczyni ze cie podwiozla. Ja mam od dwoch dni bol krocza.. to takie gluupie uczucie. Jak sie rozchodze to jest calkiem ok, ale jak posiedze chwile i sie podnosze to masakra :( tez tak macie? Ja wlasnie wrocilam z mezusiem z dwugodzinnego iscie jesiennego spacerku. U nas zaledwie 13stopni na termometrze i powietrze bylo tak cudowne ze az zal wracac do domu. Teraz kolacyjka i goraca wanna. Milego wieczorku dziewczyny!

Gość ciezarowka_83
mnie krocze bolalo ok 1,5- miesiaca temu kupilam sobie lactovaginal- lekarz to zaproponowali przeszlo od kilku dni znowu tylko ze jak wczesniej bolalo wyzej :) tak teraz boli na dole i nie wiem w sumie czy to porodowe czy sobie naciagnelam lewa pachwine :)

hej:) Dziewczyny skąd Wy siłę macie na te 2 godzinne spacery itd, ja od kilku dni na nic sił nie mam. Dzisiaj mi się śniło, że pojechałam na kontrolę do szpitala a położne zaczęły mnie do cesarki szykować. Mówię im że mam czas jeszcze a one że duże dziecko to można wcześniej. Ja w panice do męża dzwoniłam by wózek z piwnicy przyniósł żeby dziecko miało gdzie spać... A mój mąż stwierdził, że powinnam urodzić w Anglii ( ale to już w rzeczywistosci nie we śnie) ze dostanie mały obywatelstwo i w razie czego będzie miał przyszłość zapewnioną :D chyba też mu się coś sniło. Wgłowiesieniemieści - czy w UK jest tak, że jak dziecko się rodzi ma obywatelstwo danego kraju?

Wieczorem przyszło mi na myśl imię Kacper ale dla dorosłego to już chyba fajne nie jest jak dla dziecka:)

Hello :) ja dziś strasznie źle spałam, Mała nie dokazywała ale ja się budziłam kilka razy, nie mogłam zasnąć :( ciezarowka miła ta osoba, że Cie podwiozła do domku :) dobrze, że z tą paczką powoli się wyjaśnia, może jest szansa, że ją wysłała :O Mała gmera mi przy pęcherzu bo czuję parcie a w rezultacie nic się nie dzieje :( pobujałam się trochę w rytm muzyki to może się przemieści troszkę :D wazka no ładny sen hehe..tak bardzo myślisz o tej cesarce, że już Ci się śni :) z tym obywatelstwem tak dobrze to nie ma, prawo ziemi występuje na pewno w USA, Kanadzie , Meksyku, Ameryce Płd w niektórych Państwach i gdzieś tam jeszcze... obywatelstwo brytyjskie nabędzie automatycznie po 10 latach a w przypadku, gdy któreś z Nas - rodziców postara się o obywatelstwo brytyjskie wcześniej to wtedy dla dziecka też można się starać :) Kacper ładne imię :)

Łeee to nie jadę tam rodzić :D Nie opłaca się :) A w USA nie mam nikogo znajomego:) No śnią mi się te cesarki ale ogólnie już chciałabym być po. No Kacper ładne ale dorosły facet Kacper to już chyba śmiesznie nie?

mojej koleżanki z pracy mama urodziła jej brata na wycieczce w Kanadzie, jej brat skończył 18 lat i śmignął sobie tam jako prawny obywatel tego kraju, tam założył rodzinę i siedzi na stałe już przeszło 15 lat :) a siostra jego zazdrosna i ma żal do matki, że jej też nie urodziła gdzieś tam na świecie :P mi osobiście nie przeszkadza imię Kacper u dorosłych osób, moim zdaniem są bardziej wymyślne i jakoś nikt się nie przejmuje :)

Gość ciezarowka_83
hej dziewczeta ranne ptaszki jak zwykle :) smiac mi sie chche, caly czas walcze z tym cukrem i wczoraj wieczorem (na tzw 3-cia kolacje :P) ze pierdole wypije szklanke coca coli zero (ze ponoc bez cukru ale ja im tam nie wierze) majac swiadoosc tego ze po tym ten cukie mi masakrycznie skoczy :) hehhehe a tu na max 120 mialam 100 :) nie wiem co robic- musze isc do sklepu po produkty na te domowej roboty flaki (dzis moj B obchodzi 30-stke ) a jednoczesnie dzis ma przyjsc paczka z tymi ubrankami (podobno) jeszcze po drodze mam te zajebiste pomiary cukru i sie czaje co mam robic :) w jakiej kolejnosci itd chyba pojde do najblizszego sklepu a w klatce przy domowfonie wywiesze karteczke, zeby typ od poczty do mnie zadzwonil i jak cos chwile poczekal :) wczoraj w wawie byla chlodno ale w miare przyzwoicie, jak siedzialam w domu heheh jak sie wkoncu ruszylam na miasto to tak na maksa lunol deszcz ze massakra :) wlasnie na ogrodku znalazlam zmasakrowana sroke :) koteczka nad ranem widze szalala :) jakie plany na dzis? jak sie czujecie?