Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabela1000

Nowy Topic dla Mam które urodzą w Listopadzie 2012!!!! ZAPRASZAM NA POGADUCHY

Polecane posty

czesc dziewczyny, u nas nocka byla fajna, maly tylko raz o 2,30hh obudzil sie na jedzenie i potem dopiero o 7h i jeszcze zasnal do 9:) a potem jak o 11h zasnal to prawie do 15 spal. Wlasnie teraz ze spacerku dlugiego wrocilismy i zaraz bedzie cycus. Knika fajnie ze maly sie wczoraj uspokoil. Te krople co napisalas sab simplex to naprawde dobra rzecz. Polowe mojej rodziny w nie zaopatrywalam zawsze jak dzieci male a sama powiem ze mam je pod reka ale jeszcze nie chce probowac w malego ich wlewac dopoki dzialaja domowe sposoby. Mamucha - super ze Matylda taka dzielna! nasz Filip juz wyrasta teraz z ostatnich ciuszkow 56 i zaczynam mu zakladac powoli 62. Ja jutro mam pierwsza wizyte u gina po porodzie.. no i powiem Wam ze tez juz dawno nic nie bylo na wkladce a dzis jakies plamienie mnie dopadlo.. ale nie sadze ze to juz malpa tak jak u mamuchy. Zobaczymy co jutro gin powie. Uciekam teraz na herbatke i cyca. Do wieczora!

Gość mamucha83
hej jak tam nocki z maluchami? Bo chyba tej nocy Matylda postanowila wziac na siebie obowiazek bycia niegrzecznym dzidziusiem :) o 12 w nocy sie obudzila glodna i od tej pory impprezka- wszystko na raz i glod i kupa i placz i bawic i nudno i tak do 4 :) pozniej ladnie usnela spala do ok 8 a teraz obudzila sie o 12 zamierzam ja dzis w ciagu dnia przytrzymac by w nocy spala poza tym jestem debilem bo wczoraj dostalam @ (to chyba to ) a wieczorem nie wiele myslac wzieam mega goraca kapiel i od tej pory jade spowrotem na podkladach poprodowoych masakrycnie sie ze mnie lalo w nocy teraz juz lepiej a u was co tam?

Mój spał super, dawno taka wyspana nie byłam, właściwie ciągle śpi z krótkimi przerwami na mleko, tak spał do 13 że dopiero dałam mu mm ( zawsze o tej porze dostawał drugi raz) Moze to bebiko mu tak odpowiada? Ale jutro idę do lekarza z jego wypryskami bo przemywanie gebcjaną nic nie pomaga, ciągle wyskakują nowe:(

Gość knika
aaa_wazka gdzie Twój maluch ma te wypryski? Mojemu Małemu tak brzydko łuszczy sie skóra z powiek i nie wiem czym to posmarować, mam krem oilatum soft i się tak zastanawiam tylko boję się że to się do oczka nie dostało. A w ogóle to mam jeszcze jeden problem- maluch śpi mi na boczku tylko na jednej stronie, wiem że powinnam go przekładać ale nie da rady, jest jeden krzyk i Mały sam próbuje się przekręcić na druga stronę- boję się żeby jakieś przykurcze nie wystąpiły.

Najwięcej wyprysków ma na policzkach, ale tez troszkę na szyjce. Jutro będę u lekarza to powiem co i jak. Mój też woli na boku spać.

Gość knika
aaa_wazka a położna co na te wypryski, a może to zwykłe potówki? A z tym spaniem na boczku, to Mały Ci śpi ciągle na tym samym? Bo u mnie tylko śpi na prawym i w ogóle buntuje się jak próbuję go ułożyć na lewym boku

Gość knika
aaa_wazka a położna co na te wypryski, a może to zwykłe potówki? A z tym spaniem na boczku, to Mały Ci śpi ciągle na tym samym? Bo u mnie tylko śpi na prawym i w ogóle buntuje się jak próbuję go ułożyć na lewym boku

Gość knika
Przepraszam ale nie wiem czemu czasami mi się te wpisy dublują :)

Knika położna powiedziała, że to trądzik niemowlęcy i mam przemywać gencjaną, ale po tej gencjanie wysuszyła mu się skóra i ma szorstką i zaprzestałam. Wcześniej samą wodą przegotowaną przemywałam ale nic nie pomagało. A śpi różnie, zależy od tego jak go położę w łóżeczku, ale już kiedyś zauważyłam, że lepiej mu się śpi, no i jak uleje to nie na siebie:) Nocka super, mały śpi i chyba to mleko mu sprzyja.

Jak wrócę dam znać co lekarz powiedział na te wypryski, kurde mój starszy syn tego nie miał i kiedyś wsród znajomych nie żalił się nikt na wypryski a teraz słyszę, że prawie każde dziecko ma jakieś skórne zmiany. Skąd to się bierze?

Dostałam maść robiona w aptece a jak ona nie pomoże będę musiała mieć dietę bez mleka a do dokarmiania dostałam receptę na Nutramigen

Gość knika
wiecie co ztym napletkiem u chłopców to też każdy ma swoje teorie, mi położna nie kazała ruszać, w szpitalu położne kazały!!! i kogo tu słuchać? Ja nic Małemu przy siusiaku nie robię bo się boję, że będzie go boleć. A co do wizyty mojego pediatry to wyobraźcie sobie, że dzisiaj do mnie zadzwoniła czy coś się dzieje niepokojacego z dzieckiem bo ona jest zaziębiona i nie chce przychodzić, ale do świąt powinna dotrzeć - to są jakieś kpiny, chociaż jeżeli faktycznie jest chora to niech mi się tu nie pokazuje.

Gość knika
wiecie co ztym napletkiem u chłopców to też każdy ma swoje teorie, mi położna nie kazała ruszać, w szpitalu położne kazały!!! i kogo tu słuchać? Ja nic Małemu przy siusiaku nie robię bo się boję, że będzie go boleć. A co do wizyty mojego pediatry to wyobraźcie sobie, że dzisiaj do mnie zadzwoniła czy coś się dzieje niepokojacego z dzieckiem bo ona jest zaziębiona i nie chce przychodzić, ale do świąt powinna dotrzeć - to są jakieś kpiny, chociaż jeżeli faktycznie jest chora to niech mi się tu nie pokazuje.

Gość mamucha83
hej nie mam pojecia co sie robi z sisusiakami ( w sensie niemowlecymi siusiakami :P) mojej malej sie ten tradzik niemowlecy chyba nie pojawia ale za to potowki i b czesto od czapki krostki na czole ale odkrylam ze to sie robi jak jej smaruje czolo kremem na spacer i na to czapke- wiec zaprzestane u nas 2-ga nocka z bajerami :) dokladnie to samo co wczoraj tylko troche krocej a dzis zobaczymy bo mala miala dzien pelen wrazen: szczepienie pneumokoki, pojechalysmy samochodem do kolezanki i tam spacer dlugi i zaraz beda odwiedziny babci i cioci - mam nadzieje ze mi dzidzia w nocy padnie :) cos osatnio mega cicho na forum seniritka? marien? wglowiesieniemiesci? creamyful? co u was dziewczeta?

Gość mamucha83
aha i wazy 5100

Ja pierwszemu synowi odciągałam i dzięki temu uniknął interwencji chirurga a teraz kazał bardzo delikatnie, tak o pół minimetra... Knika jak się nazywa Twoj pediatra? Nieciekawa...Ja do mojej juz tez nie pójde bo jestem zachwycona facetem u którego dzis byłam:)

Mamucha mój za to wczoraj cały dzien spał a dzis do południa 2 godziny i koniec(tylko w aucie spał bo w aucie usypia) a wazy 4340 więc juz ładnie przybiera

Gość mamucha83
wazka- tez konkret ten twoj synek oby tak dalej ale wiadomo zeby nie przesadzic kladziesz swojego malucha na brzuchu? bo mi dzis lekarka powiedziala ze za malo klade na brzuszku i zrobila sie jej jakas forma przepukliny ( pepek odstaje) i ze powinna jak najwiecej na brzuchu spac ja dzis na spacerze bylam w beznadziejnych legginsach i pare razy musialam je podciagnac i mnie tak dolna czesc plecow boli- chyba mnie przewialo, wogole za lekko sie ubralam i czuje ze cos mnie lapie

Gość knika
aaa_wazka, ale ten lekarz się Tobie spodobał czy Małemu? ;) a ta moją to mi poleciła położna- nazywa się Mucke ( czyta się mike). Nie wiem czy to zasługa kropelek na kolki ale mój Antoś dzisiaj jak aniołek- je i śpi i ani razu nie zapłakał w ciągu dnia, oby tak było też w nocy ;)

Czesc dziewczyny! wkoncu mam chwile czasu zeby tu usiasc.. U nas wielkie przygotowania do piatkowej podrozy do Polski. Zakupy juz porobione, pranie zrobione i czesciowo wyprasowane, maly zaopatrzony we wszystko co potrzebne. Teraz juz tylko jutro doprasuje reszte rzeczy i pakuje walizki. Juz nie moge sie doczekac, caly rok niewidzialam wiekszosci rodziny :) A nocki u nas od dwoch dni poprostu bajeczne. Maly zasypia ok 22-23 potem spi jakies 5-6h, przerwa na pieluche i cyca i drugie 4h snu. Juz niepamietam kiedy tak dobrze spalam ;) Bylismy dzisiaj na ostatnim wazeniu przed wyjazdem i maly ma juz 5070g ! Mamucha gonimy wagowo Twoja corcie! :D no i nie zazdroszcze ze mala tak wymysla nocami ;) My mielismy takie cos z poczatku ale teraz Fifi juz zalapal ze w nocy sie spi :D (mam nadzieje ze mu sie nie odmieni! ) wazka - nasz Filipek nie ma tego tradziku niemowlecego ale za to kilka kropeczek czerwoniutkich na policzkach ale to dlatego ze najadlam sie kilka dni temu pomelo :P teraz juz wiem ze cytrusy malemu jeszcze nie sluza.. Knika z ta wizyta pediatry to faktycznie smiechu warte.. nie powinno tak byc ale teraz lepiej jak nie przyjdzie ta baba bo faktycznie by byla dupa jakby malego zarazila.. My malego nie kladziemy na brzuszku wogole.. chyba ze jak sie tuli z mezem to maz sie kladzie na kanapie i maly lezy wtedy brzuszkiem na brzuszku u tatusia i to wszystko. Do spania maly lubi najbardziej na pleckach spac, ale na boczki i tak go klade raz a jeden a raz na drugi bo czesto mu sie w nocy nie odbija po jedzeniu i wtedy spie jakos spokojniej bo wiem ze nic mu sie nie stanie. a jak malemu niewygodnie to po jakims czasie sam na plecki sie obroci. Ja lece teraz do wanny, maly juz zasnal, maz opjechal do pracy i zostalam z mama sama :) Wlaczymy sobie jakis film chyba jeszcze. Milego wieczoru dziewczeta!

Gość mamucha83
jak tam dziewczeta? u nas znowu pieknie, bo usnela o 2130 po kapaniu obudzila sie o 1 pielucha butla i dalej spac do 7 rano godzinke sie pobawilysmy i teraz znowu spi wogole ostatnio nie robi normalnej kupy- w sensie nie zrobi raz a dobrze tylko pol dnia robi male kupki, i tak kilka zmain pieluch pod rzad wogole llipa bo chuj strzelil u mnie laktacje, chyba ogolnie sie za malo przykladalam..nie wiem

Hej! mój mały dzisiaj pobił rekord - spał od 23 do 7 :) Potem pojadł i do 9. Małego na brzuchu rzadko kładę...może też powinnam częściej. Knika mnie i mężowi doktor się spodobał, konkretny, wszystko ładnie tłumaczy, nie naciąga na szczepionki. W Pile poleciłabym dr Oszczyka - jak by kiedyś coś się działo to prywatnie można pójść. Marien - no to fajnie, że mały też grzeczny w nocy, wiesz cisza i ciemność powodują, że dzieci w końcu odróżniają noc i dzień.

Mamucha no ja dzisiaj też zdziwiona ze mały spał tyle godzin a mi mleko z piersi nie leciało, wczesniej jak 3 godziny nie karmiłam ( bo spał) to już mi wyciekało...

Gość knika
a ja mam kolejny problem, wczoraj wrócił mi pokarm po tym jak w weekend skończył mi się bromergon ( nie wiem czy dokładnie tak się pisze :) ) i teraz jestem w kropce, myślałam, że juz po laktacji a tu taka niemiła niespodzianka. Nie wiem co mam teraz robić, piersi bolą i całe zaognione. Chyba pójdę do mojej ginekolog , ale ona dopiero jutro przyjmuje a dzisiaj piję szałwię i mam nadzieję, że nie przypałęta się kolejne zapalenie. Macie może jakieś sposoby na likwidację laktacji?

Gość mamucha83
no wlasnie, ja tez tak uwazam ale u mnie nie ma opcji i tak na dobra sprawe zazdroszcze ze pokam wrocil bo u mnie jest mizerna sciagam ile sie da bo to super dla dziecka

Gość mamucha83
tylko mozesz miec problem bo dzidzius mogl juz sie na maksa do butli przyzwyczaic i nie bedzie chcial cycka zalapac ale wtedy najwyzej bys mogla sciagac bo w syumi wszytskie nasze dzieci skoncza na butli i tak na prawde tylko wazka robi dobra rzecz ze przyzwyczaila i do tego i do tego bo nnie bedzie miala problemu z wyjsciem gdziekolwiek bez dziecka ktore nie bedzie chcialo mleka z butli od tatusia luub babci- znam wiele dziewczyn kotre maja z tym problem

mamucha - no nie miałam wyjścia z butlą - wolałabym tylko piersią karmic. Senioritka karmi piersią bez butli:) Ale na naszym topiku zadne dziecko nie jest alergikiem a tak duzo dzieci teraz podobno jest:)

Dlugo nie pisalam :) ale ogarnialam dom, wkoncu normalnie funkcjonuje, pekniecie jakos sie zroslo, ale nadal sie oszczedzam zeby nie peklo znowu... Wyslalam dzis mojego na zakupy i powieiedzialam zeby przy okazji kupil pampersy bo sie koncza. Uzywamy New Baby. No i przychodzi do domu z 3 paczkami :O ja lekko w szoku... bo zawsze kupujemy na biezaco a nie na zapas. A ten mi oznajmia ze jest promocja i paczka po 5zl (przeliczajac na pl) :) Dziwne bo u nas chleb kosztuje tyle co te 3 paczki pampersow ;P