Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgdgdhggggggggggggggg

Co jest gorsze w czasie porodu?

Polecane posty

Wychodzenie dziecka czy bolesne skurcze przed?

Dla mnie wychodzenie dziecka bylo super,bo juz chyba swiadomosc dzialala,ze juz wkrotce koniec,najgorzej bylo z rozwarciem od 7 cm do 9...

Skurcze przed. Jak już dziecko wychodzi to jest wielkie uffff.... i już jest dziecko :D Chociaż u mnie to wszystko trwało krótko, ale skurcze były bolesne... a jak już położna powiedziała, że mocno się staramy, że już dziecko musi się urodzić, to jeden wielki wysiłek i dziecko było. I ta ulga, że już zero bólu potem :) :D

Gość skurcze
skurcze i rozwarcie. potem juz tylko adrenalina i ulga.

Gość taki lajf
Skurcze przed zdecydowanie :) Znaczy rozwierające konkretnie. U mnie parte to już była naprawdę ulga, mimo, że dwie godziny trwały... a wychodzenia dziecka w ogóle nie czułam (a żadnego znieczulenia nie miałam) ;) Ale oczywiście każda kobieta ma różnie :)

no tak się nad tym zastanawialam jak to jest gdy dziecko wychodzi, rodzilam 10 godzin, rozwarcie pełne, przy parciu czułam ulgę, ale dziecko nie moglo wyjsc wiec cesarka.

Dal mniw gorsze był skurcze "przed". Parcie to wielki wysiłek i ulga, a skurcze to po prostu czysty ból.

Ja też nie miałam żadnego znieczulenia. Od pierwszego jakiegoś tam bólu do pojawienia się syna na świecie minęły równo 3 godziny. Nie wspominam tego źle. Kolejnego porodu, gdyby miał być, to się nie bałabym :D

Tamiła 3 godz to szybciutko poszło :) Ja od pierwszego skurczu męczyłam się 12 godzin, z czego przez 6 ostatnich myślałam, że umieram. Myślę czasem o 2 dziecku, ale nie wyobrażam juz sobie porodu sn.

Gość zasmucona29
To ja dziwna jestem, bo u mnie najgorsze bylo parcie. Straszliwy bol. Ale szybko minal.

Gość Civch
Skurcze:-/ ja dopiero poczułam ulgę jak wyjeli mi lozosko