Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beti w okularach

co z tym mieszkaniem :P

Polecane posty

Gość Beti w okularach
cekawiło mnie co napisze stefan :P

Gość stefaaannnnnn132
to Ci napisalem co ja na ten temat uwazam

stefan nie oburzaj się tak To było skierowane do autorki Zadałem jej pytanie "czy myśli " bo ona pyta ile ma się dokładać ? A juz ludzie jej tu od 2 stron piszą że ma płacić (czynsz,prąd,gaz ) po 50 % a ta nadal pyta ile ma się dokładać ? więc pytam ją czy myśli ?

Gość Marek25
Głupie baby. Facet kupił mieszkanie za ogromne pieniądze a one chcą mieszkać za darmo. Oprócz rachunków i czynszu jest jeszcze opłata za mieszkanie. Jakbyś u kogoś wynajmowała to byś płaciła czynsz + rachunki + dole dla właściciela a ty chcesz mieć wszystko za darmo. Więc albo płacisz mu za wynajmem tyle co każdemu innemu albo bierzecie mieszkanie na pół i kredyt na pół ORAZ DAJESZ MU POŁOWĘ Z TEGO CO JUŻ WPŁACIŁ bo widzę, że musiał mieć duży wkład własny skoro kredyt 15lat tylko. Jeśli jesteście takie mądre to może niech autorka zrobi tak: Niech kupi mieszkanie za pół miliona złotych i niech pozwoli zamieszkać swojemu facetowi ale niech on płaci tylko połowę czynszu i rachunków czyli jakieś 300zł. Czujecie się wychujane?

No ale on wcale nie musi cię do niczego dopisywać. Jest wolnym człowiekiem, kupił mieszkanie i tyle.. chcesz z nim mieszkać - proszę bardzo no ale chyba sama rozumiesz,ze za darmo to się nie da.. dokładasz się solidarnie do kosztów utrzymania gospodarstwa domowego. Ja nie rozumiem.. a jakbyś to ty kupiła mieszkanie... też być pozwoliła mu mieszkać za free? Nie jesteście małżeństwem.. dziś jesteś z nim jutro z innym nie dziw się chłopakowi,że nie zamierza cię utrzymywać.

Gość masz cwanego faceta
jak weźmiesz ślub i zrobicie sobie dziecko to połowa będzie dziecka. :-)

Tak owszem jak wynajmowaliśmy wcześniej razem pokój to ja gotowałam po pracy jak mogłam i co i nikt mi za to nie płacił... a jak bedziesz miala orgazm a on nie to mu zaplacisz?

Gość ło maj gat
pojawił się zawsze szczery z tego też powodu TEMAT UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY

Gość stefaaannnnnn132
a jaki jest sens zakladania prowokacyjnych tematów?

Gość stefaaannnnnn132
no wlasnie pytam?

Gość ale ona chce płacić przeciez
jednak nie chce spłacać kredytu który nie jest jej. logiczne. kurwa, jak kogoś gdzieś podwozicie to kasujecie tyle i le taksiarz by wział? bo w końcu gdyby i nie wy to ktoś na taksówkę musiałby wydać i tak....taka logika, albo jak gotujesz obad dla partnera to bierzesz (wgle czybierzesz) ile restauracja? bo gdyby nie wasz obiad to by musiał gdzieś kupić sobie i by wydał kase....

bo gdyby nie wasz obiad to by musiał gdzieś kupić sobie i by wydał kase.... to zalezy z jakich skladnikow i kto te skladniki kupuje :-)

Gość stefaaannnnnn132
takie rozdrabnianie sie jest bez sensu... ja to ty to.. na dluzsza mete predzej sie zakloca na smierc niz dojda do porozumienia

jasne, ze bez sensu jeszcze bardziej bez sensu sa uklady, gdy jedno kupi mieszkanie a drugie je urzadza, a pozniej sie rozstaja :-)

Wybacz autorko, ale Twój facet jest po prostu zwykłym chamem i cwaniakiem. Ewidentnie próbuje Cię wykorzystać. No bo czy można mieć lepiej: nie dość, że masz mu płacić 600 zł jak za wynajem, to jeszcze pewnie prać, sprzątać,gotować i świadczyć usługi seksualne. Ja na Twoim miejscu to albo bym mu płaciła te 600 zł i nie kiwnęła nawet palcem w kwestii sprzątania,gotowania itp, albo wyceniłabym wszystkie swoje usługi typu własnie sprzątanie, gotowanie i SEKS i niech cwaniaczek za to płaci. Podejrzewam, że te 600 zł by mu nie wystarczyło. Myslę, że w ogóle powinnaś zastanowić się, czy jest sens żyć z takim człowiekiem

Gość Beti w okularach
zawsze szczery co ty za głupoty gadasz to nie jest żadne prowo, to jest życie a jak ci się post nie podoba to nie musisz go czytać ani komentować

Gość Realistka Realistyczna
Z tym placeniem za wszytko i dzieleniem kosztow to rownia pochyla. Takie zwiazki nie maja szansy na przetrwanie bo wkoncu zaczynaja sie zrec o to kto ile pasty do zebow i papieru toaletowego zuzyl. Zaloze sie, ze facet zadnej przyszlosci z autorka nie planuje, nie mysli o tym i tylko tak sobie w tym tkwi z wygody. Jakie duzo jest to mieszkanie co kupil? Tak latwo byloby tam obcemu wynajac pokoj?

Gość stefaaannnnnn132
ludzie nie wytrzymam z wami swoejgo faceta tez tak rozliczasz;)?

Gość stefaaannnnnn132
cennik: sprzatanie kuchni 50 mycie naczyn 20 wyniesienie smieci 5 numerek bez loda 50 numerek z lodem 80 numerek z lodem z polykiem 100 hahaha;):):)

Gość _Malutka_
Ja z mężem (zanim nim został ) mieszkałam prawie 8 lat.I nigdy nie było moje, twoje. Żadnych składek pół na pół. Pieniądze były po prostu wspólne . Dlatego Autorko uważam,iż twój facet nie planuje z Tobą przyszłości.