Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beti w okularach

co z tym mieszkaniem :P

Polecane posty

"Ja się z Tobą nie zgodzę" twój brak zgody na rzeczywistość jej nie zmienia. nie ma wspólnoty majątkowej - nikt nie ma prawa wpieprzać się do cudzych wydatków. hipokryzja wyłazi wam uszami. gdyby laska zarabiała 20 tysięcy, a facet 2 i mieli "wspólny budżet", a on chciał kontrolowac jej wydatki, to zaplułuybyście się ze złości :D no ale jeśli facet zarabia więcej, a laska marne grosze, to już cudnie i ona ma prawo go kontrolować :D śmieszne jesteście.

Gość Beti w okularach
Nie zapytał się mnie i zresztą nie interesowały go plany mieszkaniowe związane ze mną... Nie chcę być zdana na łaskę bądź niełaskę "mojego Pana domu" tymbardziej nie z takim podejściem materialnym bo gdybyśmy mieli wspólne konto to on byłby pewnie skłonny do tego aby uszczknąć troche więcej na spłatę swojego mieszkanka z naszych wspólnych pieniędzy a ja po paru latach zostałabym z niczym i on by o tym doskonale wiedział... Kłócić się o kase to też nie życie.. Życzę sobie znaleznienia kogoś z kim będę mogła coś razem planować WSPÓLNIE.

Gość yjy
Ty sobie nie życz tylko zostaw tego d*pka. ciągle piszesz że czegoś sobie życzysz a nie robisz nic w tym kierunku. żeleczek my obecnie zarabiamy podobnie. ale byly momenty ze raz on zarabial wiecej, raz ja.

Gość hdjdjf
Wiesz..samo to,co powiedzia, ze co za kawalera,to jego..zalosne,bo wiadome,ze jego,ale skoro chce wiazac z toba zycie,to moglby sobie darowac pewne zdania,bo brzmia fatalnie i daja do myslenia. Dlugo jestescie razem?

Gość hdjdjf
Ok. Doczytalam. A kupno mieszkanka konsultowal z toba?

czytaj wyzej ze nie- po prostu "wzial i kupil"

Gość hdjdjf
Moze nie bedzie tak zle,porozmawiaj z nim,ustal wszystko dokladnie,zeby nie bylo niedomowien.

Gość hdjdjf
Swoja droga dziwny zwiazek..skoro jestescie razem,to razem podejmujecie decyzje. Widocznie malo dla niego znaczysz.

"Życzę sobie znaleznienia kogoś z kim będę mogła coś razem planować WSPÓLNIE." jak się ma po równo wrzuca kasę do wspólnej puli, to wtedy można WSPÓLNIE planować.

Gość facet żeleczka traktuje ją
jak gówno które można sponiewierać 😴

o proszę, odezwały się zazdrosne frustratki :classic_cool: akurat mój facet lubi się ze mną dzielić wszystkim co ma i mnie rozpieszczać. może dlatego, że nie jestem harpią lecącą na cudzą kasę?

Gość mądralla
po pierwsze-3lata jestescie ze soba, wiec wypadaloby jakies decyzje o slubie zaczac podejmowac po drugie (niezaleznie juz od tych 3lat)- powinnas sie dokladac do rachunkow, czynszu, rozwazyc te 600zl, dla mnie to oczywiste. Tylko, ze inaczej sie czlowiek czuje, gdy jako zona placi te 600zl a inaczej jak sie jest z kims lata, gdy ludzie teraz pobieraja sie i po dwoch

Gość mądralla
nie mozna faceta obciazac calym kosztem, ale to jest troche tak, jakby on unikal inwestowania w zwiazek. Tak to mozna przechodzic zwiazek a potem on sie zwiaze z inna, nawet wiele lat starsza, wyrachowana. I tyle bedziesz miala.

Gość zaniepokojona żona-
mądralla Ty chyba niezbyt dokładnie przeczytałeś wątek. Autorka chce dokładać do czynszu i opłat, ale nie do raty kredytu.

Gość hdjdjf
Ja rozumiem,zeby placic rachunki,ale splacac tez raty za cos,co jest jego,jak zaznaczyl. Do tego bez zobowiazania zadnego z jego strony. Dziewczyna czuje sie niepewnie w zwiazku,co widac. I mysle,ze te 600 zl to tylko jeden z przykladow na problemy w jej zwiazku.

Gość hdjdjf
Daj znac autorko po rozmowie z nim co wyszlo. Pewnie nie bedzie tragedii. Kiedys juz tu pisala dziewczyna z podobnym problemem i skonczylo sie na tym,ze dogadala sie z facetem.

Gość zaniepokojona żona-
I zacznij odkładać kasę na wypadek rozstania, bo to nigdy nic nie wiadomo

Gość hdjdjd
Dokladnie. Ja odlozylam i co? Mam.sie wyprowadzic wlasnie. Faceci to idioci. Trucie tylka a pozniej wypierdalaj zwyczajne.

"Faceci to idioci." nie idioci, tylko cwaniaki. to wy jesteście idiotkami, skoro dajecie się tak urządzić :classic_cool:

Gość zaniepokojona żona-
hdjdjd Dokladnie. Ja odlozylam i co? Mam.sie wyprowadzic wlasnie. Faceci to idioci. Trucie tylka a pozniej wypie**alaj zwyczajne. Byłaś w małżeństwie, czy w wolnym związku? Gdyby mi facet powiedział w...dalaj to bym mu wszystko z dymem puściła.

Gość zaniepokojona żona-
,,żeleczek to wy jesteście idiotkami, skoro dajecie się tak urządzić " Ty się lepiej o siebie zatroszcz. O mnie się nie martw, bo ja z mojego domu na 100% nie wyjdę i nie muszę się o to martwić. Ale jest mnóstwo kobiet, które w takich sytuacjach zostają z niczym. Nie ma co się z nich nabijać, tylko wesprzeć radą. Jeśli jesteś na tyle cwana to doradź co zrobić, a nie wyzywasz od idiotek.

Gość zaniepokojona żona-
Wałkujemy :-) Mój zaraz wałkiem dostanie jak mi tu kawki nie przyniesie ;-)

Gość zaniepokojona żona-
nick mi został z tematu sprzed kilku dni :-) Nie dotyczy tego tematu.

Gość zaniepokojona żona-
Dlatego cię poinformowałam.

Gość zaniepokojona żona-
Jestem, ale nie zaniepokojona ;-) Śpię spokojnie