Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beti w okularach

co z tym mieszkaniem :P

Polecane posty

Gość zaniepokojona żona-
A jakbym z jakiegoś powodu została rozwódką to już nigdy bym sobie faceta na kark nie brała.

Gość alinkka33
takich lasek przderobi jeszce duzo a ty wez sie wyprowadz i juz.. ten koles ni eplanuje z toba nic proste jak drut

Gość ivvvvv
Hej Mam pytanie do autorki czy ty miałabyś "wynajmować" pokój od swojego partnera i dodatkowo płacić za rachunki, jedzenie, współne przyjemności, wyposażenie mieszkania?? bo jeżeli "tylko" 600 zł za mieszkane, jedzenie, rachunki ... to rzecz warta rozważenia a poważnie, będziesz płacić za wynajem + dokładać się do wspólnych wydatków, za kilka lat on zostanie z mieszkaniem, a ty z niczym, a nawet (patrząc na to co piszesz) jeżeli będziecie nadal razem, to będzie Jego mieszkanie i on Ci będzie to wypomniał!! !!

Gość zawsze mam inny nick
Wiecie co ja mam bardzo podobną sytuację. Przeczytałam cały temat. I wiecie co? Teraz faceci sa bardzo wyrachowani, dorobkiewicze "Z chama na pana" Mają się za lepszych, bo zarabiają więcej kasy, i myślą, że kasa jest do tego żeby dyktować swoje warunki itd. Uważam, że to chamstwo. Jeśli facet jest np informatykiem i zarabia 10 tys na rękę i wiążę się z dziewczyną nauczylielką historii, która ma ledwo 2 tys miesięcznie i przez to traktuję ją gorzej bo ona zarabia mniej to jest ok? To dlaczego, tez sobie kobiety z workiem pieniędzy nie szukał, tylko związał się z nauczycielką co???? przecież ona nie przyniesie mu worka pieniędzy do domu, chodźby na rzęsach stanęła. Faceci dzisiaj to wyrachowane świnie, żenić się nie chcą, dzieci to najchetniej by chcieli bez ślubu i jeszcze żeby ich nazwisko miały, a i jeszcze laski mają płacić za wynajem pokoju w jego mieszkaniu, mimo, że zarabia 5 razy mniej, dla mnie to okropne, rzygac się chce. O praniu, sprzątaniu itd to juz nawet nie wspomną. Masz robić wszytsko, być krową rozpłodową, zarabiać do tego tyle co on i jeszcze płacić za jego chatę. Tacy są dzisiejsi faceci ZERA!!!!

A jeszcze Wam powiem, że kiedyś tak nie było, kiedyś Ci faceci byli inni!!! Moja mama musiała zrezygnować ze studiów bo zaszła w ciążę, potem nastepną i nie było juz potem czasu żeby na studia wrócić, w sumie urodziła 4 dzieci, ojciec dbał o Nas i o matkę, i nigdy nic żadne z Nas nie miało wypomniane, nigdy ojciec nie mówił mamie, że ma więcej kasy do chaty przynosić, że to on płąci itd. Zawsze mówił, że się kochamy jestesmy rodziną i wszytsko robimy dla siebie i nie dzielimy wkładów. A teraz Ci faceci, to wyrachowane szmaty!!! A i dodam, że to ojciec chciał miec tyle dzieci, nigdy matki nie zdradził, i nigdy sobie nic nie wypominali!!!

Jasne wy kobiety wyrachowane nie jesteście :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość temat w sam raz.
do zawsze mam inny nick nie sraj tak ogniem chcialyscie rownouprawnienia? w czym problem? napierdalaj, zarabiaj, kupuj 💤

równouprawnienia nigdy nie będzie, dopóki szefowie na rozmowie bedą mi się pytać, czy mam dzieci, czy jestem w ciąży, albo jak mam zamiar pogodzić życie rodzinne z zawodowym! A tak jest zawsze!!! Dopóki faceci w mojej firmie mają umowy o prace, a kobiety nie bo mogą w ciąże zajść i wtedy wywala je się na zbity pysk z roboty!!! Równouprawnienia nie będzie nigdy dopóki dyrektor prosi kobietę przy wszytskich męskich pracownikach żeby wytarła podłogę, bo mu się kawa wylała, a przecież jest kobietą, a faceci nie wiedzą jak się do tego zabrać i takich przykładów mogę podawac miliony!!!!!! A do wszytskich facetów!!!!!- jak chcecie być tacy wyliczeni, to bierzcie sobie za dziewczyny kobiety, które zarabiają tyle co WY!!!! A nie kobiety zarabiające małą kasę, tylko dlatego, że są ładne. To po co im głowę zawracacie???? szukajcie sobie takich jak Nizgoda, co miliony mają, to bedziecie zadowoleni!!!!!!

"oja mama musiała zrezygnować ze studiów bo zaszła w ciążę, potem nastepną" nie ma to jak być planowanym :D

Nie sądzę!!! Ja takiego nie szukałąm, kobiety szukają facetów którzy mają mózg i głowę na karku, są odpowiedzialni i inteligentni, a skutkiem ubocznym takich cech jest bądź co bądź posiadanie pieniędzy! Pytam jeszcze raz, po co faceci biorą sobie kobiety, które zarabiają od nich mniej pieniędzy, skoro tak się boją, że będą czyhać na ich kasę?? Niech biorą sobie dziewczyny z workiem siana, to wtedy nie będą się stresowali tym, że ktoś chce ich pieniędzy.

a co to za różnica czy jestem planowana czy nie??? Nie rozumiem! Wali mnie to dostałam od rodziców tyle miłości i ciepłą, że jestem pewna, że niejedno planowane dziecko tyle nie dostało.

Gość temat w sam raz.
komus ewidentnie tu doskwiera brak 'siana' :classic_cool: :D

kobieto wybacz ale pieprzysz od rzeczy :o no ale uogólnianie jest tu na kafe najczęstszym zjawiskiem choć wszyscy wiedzą ,że powoduje konflikty itd itp sam znam kilkanaście ,a nawet więcej przypadków,gdy kobiety zaczęły zarabiać więcej i związki się zaczęły sypać ,bo przecież nikt męża nieroba (choć pracuje) utrzymywał nie będzie :classic_cool: więc nie jesteście takie krystaliczne jak wam się co niektórym wydaje :D

Uważam, że jeżeli dla kogoś kasa ma takie znaczenie to powinien wiązać się z osobą, która zarabia podobnie do niego!!! Ludzie którzy zarabiają więcej są przyzwyczajeni do innego poziomu życia, chodzą na wystawne kolacje do restauracji, teatru, kupują inne ciuchy, jeżdżą na wakacje za granicę itd. Ok, to jest w porządku, ale niech sobie szukają osoby która może dotrzymac im tego poziomu, a nie biorą sobie laskę, która zarabia np 2 tys miesięcznie, a potem mają żal, że wziął ją na kolację, a ona nie wywaliła pół swojej wypłaty żeby zapłacić za siebie, albo, że on musi płacić za wyjazd na wakacje, bo ona nie ma kasy i pewnei go wykorzystuję. To bzdura. Skoro ktoś się związał z dziewczyną, która nie zarabia dużo nie powinien jej za to winić. W życiu nie wszytskim się udaję, a dużo zależy od szczęścia i fuksa, naprawdę dużo. A powtarzam jeżeli ktoś jest taki wyliczony, to niech szuka kobiety która zarabia tyle co on i będzie mogła płacić tyle co on za knajpę, kino i płacić połowę za chatę itd.

No to mówię, że ludzie dla których pieniądze mają takie znaczenie, większe niż miłość i rodzina (co oczywiście nie jest złe, to jego sprawa) niech biorą sobie za partnerów ludzi, którzy zarabiają tyle samo co oni, wtedy nie będzie problemów, czy ona, olbo on mnie wykorzystuję czy nie!!! Bo prawda jest tak,że te osoby co zarabiają mniej tez by chciały mieć więcej, też by chciały więcej dokładać się do tej chaty, też by chciały kupić swoje mieszkanie itd. To oczywiste każdy chciałby mieć dużo siana!!! Ale jeżeli nie mają tego siana, to przecież z kapelusza go nie wyciągną nie??? Dlatego jeżeli komuś na sianie zalezy, to niech sobie weźmie partnera, który zarabia tyle co on!!!!

Gość ivvvv
Ci, co zarzucają innym materializm, sami mają z nim problem!! Nie oszukujmy się! Pieniądze są potrzebne, być żyć - a kto pisze, że wcale nie są najważniejsze albo mają kasy bardzo dużo albo żyją na cudzy koszt i nie zdają sobie sprawy co ile kosztuje. Jeżeli ktoś zarabia przeciętnie, myśli jak pogodzić wszystkie wydatki na życie, mieszkanie, jedzenie itd! i oprócz miłości ta kasa się liczy - ba, jest niezbędna do życia, bo samą miłością się raczej czynszu nie opłaci

Nie wiem wali mnie to, Wiem jedno ludzie, dla których pieniądze są ważniejsze od miłości i rodziny, powinni szukać partnera, który zarabia tyle samo i tyle. Faceci nie szukajcie sobie młodszych lasek, po studiach, które zarabiają 3 razy mniej od Was, skoro liczy się dla Was kasa. Jak masz 30 - 35 lat i zarabiasz kasę na poziomie 8- 10 tys na rękę, to szukaj kobiety (faceta) który zarabia podobnie. A nie dziewczyny po studiach, co ma 25 lat i 2 tys na rękę, albo co gorsza 500 zł na stażu itd. Szukaj kogoś w swoim wieku, kto już ma dośwaidczenie i dorobił się podobnej kasy co Ty. proste!!! Wtedy nie będzie kłótni o kasę, że Ty więcej wkładasz, a ona za mało zarabia, albo na odwrót.

to co teraz będą gówniarskie przepychanki z podstawówki co??? Ja teraz mam powiedzieć, że sam jesteś głupi, a Ty mi się odgryzieś!! Nie licz na to, na mnie takie wyzywanki sranki nie działają, już skończyłam 14 lat.

Gość temat w sam raz.
do zawsze mam inny nick trzeszczysz i sie powtarzasz jak porysowana plyta a takiej koorwa nawet naoliwic sie nie da:o

cieszy mnie to bardzo, żeś już tak dojrzała,co jednak nie zmienia faktu,że twoje uporczywie lansowane zdanie na temat zarobków jest po prostu dla mnie głupie i tyle :classic_cool:

Gość temat w sam raz.
ja nie mam nic, moja luba nie ma nic, nad nami siodme niebo:D

No dobra ale czy coś sensownego poza wyzwiskami i obrażaniem potraficie napisać?? Np odpowiedziec na pytanie dlaczego faceci którzy zarabiają 10 tys biorą sobie za partnerki młode dziewczyny, które mają 2 tys? Po co? I dlaczego potem mają pretensję, że one mają mniej pieniędzy od nich. ( w drugą stronę też jeśli chodzi o kobiety)

powtórzę jeszcze raz : nie czytasz ze zrozumieniem tego co piszą innych i do tego wali cię to więc po cholerę się czepiasz i drążysz temat?? (pytanie retoryczne)

Np odpowiedziec na pytanie dlaczego faceci którzy zarabiają 10 tys biorą sobie za partnerki młode dziewczyny, które mają 2 tys?" Biora sobie takie bo np im dobrze z nimi w łóżku ;)

Ok Regres, niech będzie dobrze im w łóżku, a więc w tym momencie jakość życia seksualnego jest znacznie ważniejsza niż to ile kasy zarabia tak??? No to w takim razie dlaczego mają potem do niej pretensję, że nie kupuje z nimi na pół mieszkania, albo, nie skałada się po równo za ratę , mimo ,że jej nie stać, skoro sami wybrali taką kobietę. Jeżeli ktoś chcę kobietę, która zarabia tyle co on, to niech takiej szuka, w jego wieku i na jego stanowisku proste!