Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiola85

czy jest nadzieja:(?

Polecane posty

To prawda lepiej do gina pomaszeruj:)nie ma co się zastanawiać:)powodzenia:)

no widzisz fikal ,bo jest zdrowy ,rzeski i pelny zycia..moj tez fika ..beda szalec lobuziaki jak sie urodza ;-) moj juz duzy to spac mi nie daje po nocach kopie i kopie ;-);-) zobaczysz niedlugo jakie to fajne uczucie :-P:-P

robil Ci lekarz pomiary jeszcze jakies ,czy tylko ak sprawdzil,czy krwiaka nie ma i malenstwo zyje ?? czujesz juz jakies delikatne bulgotanie dzidziusia ? ;-)

Tylko spojrzał czy nie ma krwiaka.Od wczoraj to 16 tydz:)Kurcze no właśnie tak czekam z niecierpliwością kiedy coś poczuje ale na początku chyba trudno to tak rozpoznać co??

ja.mialam wrazenie ,ze juz od ok 15-16 tyg czuje bulgotanie ,ale moze byly to urojenia ;-) a ja tylko mialam wrazenie ,ze to ruchy dziecka ..ciezko mi teraz powiedziec;-) mocne ruchy nie pamietam od kiedy czuje ,ale teraz im synek jest wiekszy tym bardziej szaleje ,brzuch mi podskakuje nawet teraz jak nie wiem co ;-) uczucie najpiekniejsze na swiecie ,wspolczuje kobietom ,ktore nigdy tego nie doswiadcza ,bo to nieporownywane do niczego uczucie ;-) juz niedlugo powinnas zaczac czuc ;-)

Wiesz jakieś tam bulgotanie czasami czuje ale do końca nie jestem pewna choc jest zupełnie inne niż takie zwykłe :))

bedziesz miala dzidzie z wloskami jak masz zgage ;-);-) ja tez mam czesto sprawdzimy po porodzie ,czy rzeczywiscie bedzie miec bujne wloski:-P

czy to nie to samo co dotyczy zachcianek.Na pytanie teściowej na co mam najwięcej chęć : słodkie czy np ogórki obpowiedź brzmiała pomidory hehe. Nie wiem może potasu brakuje bo wciąż je jem w różnych postaciach:)

no podobno to sie sprawdza ;-) to takie wiesz babcine przepowiednie ,ale juz w wielu przypadkach slyszalam ,ze tak jest ..im wieksza i czestsza zgaga tym dzidzia bardziej owlosiona :-P

slodkie na dziewczynke ,kwasne na chlopczyka :-P:-P w moim przypadku sie nie sprawdza ,bo mam miec synka ,a jem multum slodyczy codziennie :-P

Czyli to jednak się nie sprawdza:)i znam wiele takich przypadków, że dziewczyny wcinają słodycze a bobaski to chłopcy:)

Wiolu ,moze mialabys ochote pogadac na priv na facebooku ? powspierac sie o,pogadac ,zarowno teraz jak i po porodzie powymieniac doswiadczenia itp;-) mozesz wyslac mi na maila dane ,a ja Cie znajde ,chyba ,ze nie chcesz pierwsza to ja moge wyslac i Ty mnie odszukasz ;-) moj mail : kasienkaa188@op.pl

Cieszę się, że Twój maluszek fika i wszystko jest w porządku - na pewno badania to potwierdzą. Co do zgagi to nie zawsze się sprawdza owłosiona dzidzia - ja w obu ciążach miałam okropną zgagę - pierwsza córka urodziła się z włosami tak długimi, że pielęgniarka jej związała recepturką, a druga... łysa jak kolano ;-) A ruchy ja w pierwszej ciąży czułam dopiero po połowie ciąży - w 22tc. W drugiej wcześniej - ok. 17 tc. Pozdrawiam Cię z latem; życzę pozytywnego myślenia i radości z rosnącego brzuszka. Tobie 'złakobieto' też wszystkiego co najlepsze ;-)/nick sobie wybrałaś.../

Gość jjuchjids
Rób wszystko koniecznie! nie ważne czy chcesz usunąć czy nie! jeżeli nie to i tak zrób! ja miałam podobne a nawet gorsze wyniki zdecydowałam się na amniopunkcję-wynik prawidłowy, cieszyłam się tylko 4 tyg bo po kolejnych badaniach wychodziły inne nieprawidłowości. Moja mała ma tylko 10% na przeżycie, ale dzięki badaniom lekarze i szpital będzie odpowiednio dobrany i przygotowany'! gdybym nie robiła badań dziecko nie miało by żadnych szans!!

:-(:-( co jest Twojemu dzidziusiowi jesli mozna wiedziec ???? bardzo mi przykro Oby malenstwo znalazlo sie w tych 10% !!!!!

Na pewno wszystko będzie dobrze!!!musimy w to wierzyć :) Mam pytanie bo chyba mam na coś alergie oczywiście testów wcześniej nie zrobiłam(nie było czasu) teraz nie mogę oddychać przez nos i oczy palą:/czy mogę pić wapno??takie wiecie rozpuszczalne bo na dodatek pszczoła mnie dziś zaatakowała i mam palec u ręki jak jakiś wielki bąbel:/

Możesz spokojnie wypić wapno i posmaruj sobie rękę chociaż fenistilem. A co do zgagi, to mnie w pierwszej ciąży pomagało rennie, ale w drugiej rennie ssałam po kilka na raz i nic ;-( Starałam się jeść ostrożnie - małe porcje, nie za późno, nie jadłam cebuli, kwaśnych rzeczy i innych wzmagających zgagę. Spałam na wysoko ułożonych poduszkach, na lewym zwykle boku /miałam poduszkę rogal/. Chociaż powiem Ci szczerze, że dopiero po porodzie położyłam się do snu na płasko i normalnie mogłam oddychać, od połowy ciąży nocki miałam kiepskie i przez zgagę i przez kolki nerkowe... także nie wiem czy znajdziesz złoty środek. pozdrawiam.

Pomogło zimne mleko na zgagę:)ale tak na 4 godz potem znów muszę się napić:)faktycznie ostatnio dużo jadłam kwaśnych rzeczy:/

co tam Wiola ?? jak sie czujesz ?? kiedy masz wyniki tej amniop ?? pisalam do Ciebie na maila ,przeczytaj sobie ;-) pozdrawiam ;-)