Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cera naczynkowa

bijoux club oszustwo?

Polecane posty

Gość cera naczynkowa

Witam, zadzwonił do mnie przedstawiciel firmy bijoux club, z super ofertą naszyjnika za 7,99 zamiast 120 zł.... i moje pytanie jest takie, czy miałyście dziewczyny jakiś kontakt z tą firmą? czy to kojene oszustwo?

Gość malutka171
Cześć. Ja już miałam 2 przesyłki jest ok wszystko zgadza się z tym co mówili przez telefon. Biżuteria ok choć ponad 100 to na pewno bym za nią nie dała. Pozdrawiam

Gość UKS
Jak się zgodzicie na te warunki to zawieracie niekończąca się umowę na dostarczanie bublu w dowolnej cenie i nie macie wpływu na to co wam przyślą bo z pierwszym listem przyjdzie umowa, którą rzekomo zawarliście godząc się na przesyłkę tej jakże "wspaniałej" plastikowej biżuterii w promocyjnej cenie. Następne już nie będą w promocji. Telemarketing i wszelkie umowy przez telefon powinny być zabronione i karane w cywilizowanym kraju.

Gość króóóóóóóólowa nocyy
może się zdarzyć, że przy podpisywaniu przesyłki-że odebrałaś podpiszesz jednocześnie jakąś umowę, lepiej uważać z tkimi okazjami

Gość Ant......
Byłam kilka miesięcy członkiem tego klubu.Płaciłam tylko za przesyłkę+pakowanie koło 15 zł. Biżuteria przychodziła raz na 4 m-ce. Ładna ale podobne rzeczy za 15 zł kupisz np. w Rossmanie a masz wtedy możliwośc wyboru. Mi przyszło kilka naszyjników. Zrezygnowałam bo na co dzień nie noszę tego typu rzeczy i po prostu mi to zalegało po kątach.Z wypisaniem się nie miałam problemu.Każdy członek ma swoje konto na ich stronie internetowej i wystarczyło że wysłałam wniosek z rezygnacją (mają takie w zakładkach).

Gość malakotka
Niektóre rzeczy są ładne. Cena - taka sobie - do wytrzymania. Nie podpisuje się żadnej umowy. Przesyłki rzadkie, to mam akurat prezenciki dla znajomych

Gość kasiaxxxx
no dokladnie, nie straszcie takimi glupotami o podpisywaniu umow i niekonczacej sie wspolpracy bo to bzdury... raz na 4 miesiace przycodzila mi paczuszka za 14,90 z naszyjnikiem, teraz przychodzi za 25,80 z naszyjnikiem i bransoletka. mialam sie juz wypisywac bo w sumie te bransoletki to niekoniecznie chcialam, ale jak narazie bizuteria mi sie podoba i wiem ze mozna kupic taka sama w kazdym sklepie, ale jednoczesnie wiem, ze jakbym miala pojsc i kupic to byloby mi szkoda kasy, a w ten sposob musze zaplacic i juz :) zawsze sie przyda na jakis prezent, a jak do tej pory bizuteria jest naprawde ladna. jesli zwiesza cene ponownie dorzucajac np.kolczyki, to wtedy zrezygnuje :)

Dostałam przesyłkę.Naszyjnik wyglądał jak dodatek do spodni zamiast paska z jakiegoś bezcłowego albo chinola,do tego bransoletka na gumkę.Zapewniali mi że biżuteria srebrna,a jak zadzwoniłam z pretensjami to odpowiedziano mi że to tylko kolor srebrny.I ten komplet miał niby kosztować tyle kasy.Żenada.

Gość ewa sopot
to sa złodzieje,!!!!!!!! nie dostalam naszyjnika od pazdziernika minelo 7 miesiecy a wysylaja do dzis wyzsze rachunki i teraz dostalam list od windykacji juz w kwocie 76,80 a naszyjnik mnial kosztowac 19,00 ,dzwonilam kilkakrotnie do nich i nic nie robia w tej sprawie!!!!!!!!!!!!!!dziadostwo!!!! nie dajcie sie złapac złodziejom!!!!!!!

Gość tch
dość długo jestem nabywcą tej biżuterii, jestem zadowolona, nie lubię i nie mam czasu biegać po sklepach rodzina i znajomi też mnię nie rozpieszczają tymi prezentami a ja i owszem, zawsze do kasy na gwiazdkę mam modny drobiazg dla dziewczyn w różnym wieku.Jak kogoś stać na samo złoto niech się nie pisze i nie narzeka. Szanujmy pracę osób które misternie to wykonują. Ja choć mam zmysł artystyczny nie mam na to czasu.

Gość gość
bardzo niepowazna firma,zero kontaktu !!!!!!!!!!! Dzwonilam dzis juz 10 raz i niestety ZONK!!!!!!!!!!!!!!!!!!Niw dam sie wiecej naciagnac na jakis bzdet,ktory mozna kupic za grosze na straganie!!!!!!!!!ODBIERAJCIE TEL. OD KLIENTOW !!!!!!!!!!!!!!1

Gość gość
oszuści. Za otrzymaną przesyłkę zapłaciłam zaraz po otrzymani, a po 2 miesiacach upominają się o ponowną zapłatą łącznie z odsetkami. Nie dajcie sie wkręcic

Gość lucyna58
Jedno wielkie oszustwo. Nie przyjmujcie tych ofert. Badziewie jaki można kupić na byle straganie.

Gość gość
ja dostałam do zapłaty 39.80 za przesyłke z 6 grudnia. nigdy nie byłam na tej stronie a tu nagle pismo ze do zapłaty.skąd mają mój adres w ogule. jakieś oszustwo

Gość gość
przysłali mi 2 komplety. O ich jakości nie będę się wypowiadać. Za obie przesyłki zapłaciłam. I nagle... NIESPODZIANKA! Otrzymuje monit za trzecią paczkę, której nigdy na oczy nie widziałam. Żeby złożyć reklamację muszę mieć wyjaśnienie z urzędu pocztowego dlaczego nie otrzymałam paczki i dopiero na tej podstawie mogę składać jakąkolwiek reklamację! ŻENADA

Gość starbright
A ja dostałam słodkie cudeńka :) termin do zapłaty mam w czerwcu, a mam zapłacić za bransoletkę i naszyjnik + przesyłka około 25 zł. Nie jest to dużo, a poza tym paczka przychodzi raz na 3-4 miesiące, a ja mam manię kupowania biżuterii przynajmniej raz w miesiącu, wiec dla mnie to wygoda. Poza tym może i w Rossmanie jest tego od groma, ale ja nie lubię ubierać się jak inni i nosić tego co w Rossmanie kupi tysiąc osób. A do takich klubów mało kto należy, więc dla mnie to wygoda ;)

Gość gość
firma courlux international sa jest wielkim oszustem.Dostałam rozerwaną paczkę z jakimś badziewnym łańcuszkiem ,odesłałam ją z powrotem po czym otrzymałam pismo o zapłatę .Wysłałam e-mail ,że przesyłka została zwrócona ,żadnej odpowiedzi nie otrzymałam natomiast dostałam pismo z windykacji o zapłaceniu 77,94 .Zadzwoniłam i Pani mi powiedziała,że muszę zapłacić ,bo zamawiałam.A ja niczego nie zamawiałam ,bo to straszne dziadostwo.Płacić za coś co odesłałam!!!!!!!!!!!

Gość Bijoux Kłamie
To prawda że kłamią, mówią że srebro a potem okazune sie plastik z metalem. W BOK twierdza ze pisze w kolorze srebrnym, to po cholerke kłamią ze srebro?? Taki badziew to kupie za 5 zł na targu..

Gość gość
A ja od kilku lat otrzymuję od nich biżuterię. Jestem zadowolona. Mam dla siebie i na prezenty dla znajomych.Płacę co 3-4 miesiące ok. 26 zł.To nie jest dużo.

Gość gość
Od pewnego czasu otrzymuje biżuterię z bijoux i jestem zadowolona.Ubieram się wedle nanastroju,a te cacuszka pasują do tego idealnie.Nie przeszkadza mi materiał,z którego są wykonane bo są ładne.Nie miałam problemu gdy chciałam na jakiś czas zawiesić przesyłki-polecam bo to faja sprawa,a i obdarowane koleżanki są szczęśliwe:-)

Gość Asiek1011
Ja dostałam właśnie wezwanie do zapłaty na 70zł za jakąś biżuterię, tylko ja nic nie zamawiałam!!!!!!!!!!!! żaden handlowiec też do mnie nie dzwonił..... bardzo ciekawe jak to możliwe ta firma to jakaś lipa ale windykator prawdziwy!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Witam, mam taki problem znalazłam w swoich dokumentach "potwierdzenie zamówienia - Bijoux Club" z dn. 05/01/2011. Z tego co pamiętam nie przyszła mi żadna biżuteria. Z tego też powodu za nic nie płaciłam (przeglądałam historię operacji w banku). Z ciekawości weszłam na stronę tego klubu. Wpisałam dane do zalogowania. Czy owy klub może rościć sobie prawo do ściągnięcia ze mnie "należnej" kwoty pieniędzy? Dodam, że w ich regulaminie pod nr 7. istnieje wpis "Towar wydaje się, za wydany, gdy został przez nas przekazany firmie pocztowej w kraju nadawcy." Czy warto dzwonić do ich biura obsługi klienta i pytać o zaistniałą sytuację?

Gość gość
Mojemu znajomemu ze sklepu courlux przyszły maszynki których nigdy nie zamawiał,zapłacił niepotrzebnie 17 zł,uwaga to są oszuści!

Gość gość
Witam,wszystkie oszukane i naciagniete kobietki zmowmy sie i zlozmy zawiadomienie na nich do prokuratury.pozdrawiam