Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozzalona_tylko_troszke

problem z teściowa i rodzina meza

Polecane posty

Podobnie - ja nie mam taktu? a z czego o tym wnioskujesz? Bo dla mnie to tesciowe sa niezbyt taktowni, skoro np przed naszym slubem czy weselem w ogole nie zapytali ile bedzie gosci itd? Nic zupelnie ich nie obchodzilo, wzieli zaproszenia i przyszli jak jacys dalecy znajomi. wiec albo Ty tez jestes dziwna, albo nie udawaj takiej szlachetnej.

Gość kamcia1507
Wyluzuj, bo nie zmienisz sposobu bycia rodziny męża. Jakiej rady oczekujesz?

Gość w88uuyyy2
no straszna tragedia, że nie chciała zdjęć oglądać. To że ty lubisz nie znaczy, że każdy lubi. Niektórych oglądanie zdjęć po prostu nudzi. Księżniczka

nie ksiezniczka, ale mowie - ze z grzecznosci nawet moglaby obejrzec. Ja tez za bardzo nie mialam ochoty jej goscic w tym dniu, ale jak sie wprosila sama to jakos nie ksiezniczkowałam, tylko starałam sie jak moglam.

Gość Podobnie
A ja tam cenię w ludziach szczerość. Nie miała ochoty oglądać to to powiedziała a nie udawała jak ją to interesuje. A Ty nie masz taktu bo wytykasz ludziom ile dali do koperty. Ja dostałam w kopercie 50 zł ale cieszyłam się że wszyscy dobrze się bawią, i jeśli ktoś tyle dał to widocznie uznał to za stosowne. Tylko pusta koperta jest moim zdaniem haniebna.

a moim zdaniem dziwne jest to, ze wlasnemu dziecku z okazji slubu daje sie taki ochłap

Gość materialistka z Ciebie autorko
Nakręcasz się, wyluzuj... Takich problemów z teściami życzę sobie. Twoi rodzice chcieli, to dali więcej, nawet kiedy ich na to nie było stać -no, ale księżniczce się należało...

Gość mama 3 synow
przeciez to prowo...

nie powiedzialam, ze moich rodzicow nie było stac, powiedziałam, ze mimo ze sa bideniejsi od tesciow dali 10 razy wiecej. Czytaj ze zrozumieniem.

Gość ty niunia.....
powinnas rodzicom kase oddac, wiedzac, ze na taka kwote ich stac nie bylo 😠 Mnie i mojemu mezowi wstyd by bylo brac od kogos pieniadze, wiedzac, ze dana osoba wypruwa sobie flaki aby nam dac :O Roszczeniowa ksiezniczka z ciebie.

ty niunia - przeczytaj napierw DOKLADNIE co napisalam i pozniej wyciagaj dopiero wnioski (logiczne).

Gość mamazdzieciaatkieem
ja uwazam, ze rzeczywiscie twoi tesciowie zachowali sie nie fajnie. to tak jakby zarowno ciebie jak i swijego syna mieli w glebokim powazaniu. mi rowniez nie podoba sie takie zachowanie i dziwie sie, ze tyle dziewczyn na kafeterii krytykuje Twoja postawe a nie postawe tesciow.

Gość ty niunia.....
Wszystko na pieniadze przeliczasz :O jestes obrzydliwa rozzalona_tylko_troszke " Podobnie na weselu - mimo , ze nie oczekiwlismy kokosow, to moi rodzice , mimo, ze sa biedniejsi od moich tesciow dali nam 10 razy wiecej niz jego rodzice. Nie wspomne juz nawet o jego rodzenstwie. " :O Jego rodzice jak i rodzenstwo mogli dac ile uwazali za sluszne. Cennik jakis mialas? :D "nie, nie robiłam wesela ze wzgledu na prezenty, ale od rodzicow mojego meza dostalismy uwaga .... 600 zł w kopercie, podczas gdy oboje maja razem ok 10 tys miesiecznie. Wiec chyba cos to jednak jest nie tak, prawda?" Nie, NIC nie jest "nie tak" :O Rodzice meza nie maja zadnego obowiazku dawac mu kasy! Jest dorosly, na Boga! Twoi rodzice chcieli wam dac 6 tysiecy mimo, ze sa biedniejsi od tesciow? Takie zastaw sie a postaw sie i tak ciebie wychowali :O "Bo dla mnie to tesciowe sa niezbyt taktowni, skoro np przed naszym slubem czy weselem w ogole nie zapytali ile bedzie gosci itd? Nic zupelnie ich nie obchodzilo, wzieli zaproszenia i przyszli jak jacys dalecy znajomi." A dlaczego MIELI sie pytac ilu gosci bedzie? Chcialas aby sie wam do slubu dokladali? Panna, slub jest dla doroslych osob :P Jestes roszczeniowa i nastawiona jedynie na wlasne potrzeby. Egoistka, jeczydusza i liczykrupa :D Brrrrr!!!!! Ogarnij sie!

no to ja nie wiem z jakich wy rodzin pochodzicie. Chyba was tez rodzice mieli w dupie cale zycie i w gole sie wami nie interesowali. Wspolczuje, ja jestem wychowana w normalnym domu rdzinnym, gdzie rodzicow interesuje to, co sie dzieje z ich dziecmi. Nawet jak sa dorosle. Nie mowie o codziennych telefonach, ale zeby przez rok do syna wlasnego nie zadzwonic, zeby zapytac co u niego i jak mu sie zyje to wg mnie patologia.

Gość mireczkowataa
a Twój mąż do ojca przez ten rok zadzwonił?

tak, dzwoni na imieniny, swieta itd - sklada mu zyczenia w naszym imieniu. Ojciec odsluchuje i wzajemnie zyczy wszystkiego dobrego i tyle :) Nie pyta sie co slychac u mojego meza , juz nie mowiac o tym, zeby sie spytal jak ja sie czuje (jestem obecnie w ciazy) .

Gość fiodorowa dostojewskas
Piszesz, że,Twój teść przez rok po slubie nie zadzwonił do Was. To Ty jesteś ponad rok po slubie i jeszcze zdjęcia chcesz wszystkim pokazywać? Nie mogę, ja jak trzy miesiące po ślubie zostałam zagadana przez koleżankę o zdjęcia to już zdążyłam zapomnieć o nich i o wszystkim. Nie wszyscy chcą ciągle żyć Twoim slubem.

nie, no wy chyba nie potraficie czytac. Przeciez ja nie chce pokazywac tych zdjec na kazdej wizycie. Ale z racji tego, ze widzimy sie dosc rzadko, to na pierwszej wizycie tesciowej po slubie zaproponowalam czy moze zechce obejrzec te kilka zdjec. Poza tym o czym mialam z nia rozmawiac? o jej kolezankach? I tak gadala o nich przez cala wizyte i grzecznie udawalam zainteresowanie, bo tak zostalam wychowana, nie powiedzialam jej ze gowno mnie obchodza peryptie zyciowe jej kolezanek, ktorych na oczy nie widzialam.

Gość Poslij babę do diabła
bo kobieta najwyraźniej nie ma klasy skoro nie potrafi zgrabnie ukryć że nie w pysk jej widok twój i jej syncia jako pary. Żyj swoim życiem i nie płacz nad kimś kto i tak nigdy nie będzie ci bliski ani ty jej - choćbyś na głowie stawała.

Gość Pamiętaj autorko
że tu odpisują kobiety w różnym wieku a tam gdzie w temacie "problem z teściową" , wchodzą właśnie panie w tym wieku jak i również teściowe, więc czego się spodziewasz, jakich komentarzy? Olewaj babę i tak jak ktoś tu pisze skup się na sobie i swoim życiu, po co ci miłość i sympatia teściowej?

Gość fiodorowa dostojewskas
To teściowa Was po roku odwiedziła dopiero? Jak masz takie nastawienie to chyba się powinnaś cieszyc, że się rzadko spotykacie i tyle.

Gość kjkijjhkjkj
Nie czytam innych wpisów ale od razu widać że teściowa zachowała się niegrzecznie . Nie wiem jakie są relacje między wami ale ona cię najwyraźniej zignorowała. Jesteś dorosła więc będziesz wiedziała jak postępować i się zachowywać. Najgorsze to zamartwiać się i jeszcze dać jej to odczuć (to pożywka dla wrednych kobiet). Skoro jej nie interesują ślubne zdjęcia to i ciebie nie będą interesować jej sprawy , proste. Komentarze broniące teściowej , choćby okazała się chamem nie z tej ziemi olewaj szerokim strumieniem bo wiadomo kto tu pisze, albo nawiedzone synowe albo same teściowe :)

dzieki dziewczyny za dobre slowo, bo juz zaczynalam podejrzewac, ze to ze mna jest cos nie tak

Gość jdhasgjklhdh
no rzeczywiscie, tesciowa zachowała sie fatalnie

Przestancie jechac po dziewczynie, bo zaloze sie ze wy same takie szlachetne nie jestescie. Nie dziwie sie, ze zrobilo sie jej przykro.