Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dziejeeeeeeeeeee?

Problemy z 11-mc dzieckiem.

Polecane posty

Nie wiem, co się dzieje z moim dzieckiem. Do tej pory była grzeczna, spokojna, cichutka, przesypiała całe noce bez pobudek. Od paru tygodni zachowuje się nieznośnie, wzięta na ręce płacze, wyje jak ktoś próbuje wyjść z pokoju i zostawić ją na chwile samą, nie chce jeść ulubionych potraw, tylko wali na oślep rączkami tak długo, aż trafi w łyżeczkę i wszystko spada na podłogę, nie chce kłaść się na przewijak, zaczyna płakać i kopać, potrafi nagle wygiąć się do tyłu i rzucić na podłogę/materacyk, waląc przy tym główką w ścianę... :O O co chodzi, czy to jakiś bunt, tak jak ten słynny dwulatka? :O

A w nocy zaczęła budzić się około 2.00 (zawsze o tej samej porze) z okropnym płaczem i nie da się jej uspokoić.

Gość 1259?(7
Mój synek tez tak miał nie wiem skąd sie to bierze niedawno skończył rok i wrócił do siebie :-) tak więc wydaje mi sie ze jej to przejdzie

Gość xx do autorki xx
dziecko się zmienia, może właśnie coś mu "zatrybilo" w głowie i próbuje na co może sobie pozwolić. a co do nocnych pobudek- poczytaj o lękach nocnych. w skrócie to wygląda tak, ze niedojrzały układ nerwowy odreagowuje w nocy to co go spotkało w dzień. dziecko wygląda jakby nie spało a tak naprawdę śpi i nie da się do niego dotrzeć. u nas pomogło bardzo restrykcyjne wyciszanie przed snem. od 17 przygaszone światła, spokojna muzyka i zabawy, zero gości.

nawet teraz pruje ryja, jak obłąkana i nie daje popisać na kafe :O

Gość Beuvsu
Pruje ryja????? No pięknie wcale jej sie nie dziwie .....

Dziękuję za odpowiedzi. Wiem, że do buntu dwulatka jeszcze czas, pytałam, czy są jakieś podobne bunty roczniaka, czy coś w tym stylu ;) O skokach rozwojowych czytałam, ale było ich już parę, a córka nigdy nie zmieniała swojego zachowania :( xx do autorki xx - u nas jest nieco inaczej: mała śpi jak zabita i nagle się zrywa, siada i zaczyna okropnie płakać. Nagle by tak zaczęła odreagowywać przeżycia z dnia? Kurczę, do tej pory była bezproblemowym dzieckiem i nie bardzo wiem, jak sobie radzić z obecnymi trudnościami :(

Proszę ignorować podszywacza.

skoki rozwojowe są do... 44 miesiąca o ile dobrze pamiętam... a puszczasz dziecku jakieś bajki?

Gość xx do autorki xx
u nas było dokładnie tak samo. mały wstawał i wył. nie było mozna do niego dotrzec

mam ją bic czy nie bić???

Nie puszczam bajek, bo uważam, że jeszcze na nie za wcześnie.

Gość xx do autorki xx
to w prawdzie tylko z wiki ale poczytaj Lęki nocne (łac. pavor nocturnus) są zaburzeniem snu zaliczanym do parasomnii, charakteryzującym się skrajnym przerażeniem oraz czasową niezdolnością odzyskania pełnej świadomości. Zaburzenie występuje zazwyczaj niedługo po zaśnięciu, w czwartym stadium fazy snu głębokiego NREM. Chory najczęściej siada na łóżku, rzadziej wstaje z łóżka, krzycząc lub jęcząc z przerażenia. Mimo otwartych oczu nie występuje pełna świadomość i często nie udaje się go obudzić. Po ataku trwającym zazwyczaj od kilku sekund do kilkunastu minut, chory spokojnie zasypia i najczęściej nie pamięta później ataku.

Gość upppppppppppp
up