Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okra342

TABLETKI ANTY a nieszczęsne DNI PŁODNE

Polecane posty

Gość okra342

WITAM , czy ktoś mi może w końcu odpowiedzieć konkretnie na pytanie czy w czasie brania tabletek antykoncepcyjnych występują te zje*ane (że się tak wyraże) dni płodne?! !!!!!!!!??????? czytam na różnych stronach to niektórzy twierdzą że tak , inni że nie. zapytać lekarza to jeden może powiedzieć tak samo że tak, inny odpowie że nie , bo jakaś moja kolezanka sie pytala to uslyszala ze występują (w pierwszym tygodniu opakowania) mój ginekolog twierdzi że nie .. nosz ku*wa mać. .. skoro nie występują to czemu w pierwszym tygodniu mam zawsze więcej śluzu (nieprzeźroczystego) niż później ? czy w pierwszym tygodniu nalezy stosować dodatkowe zabezpieczenie? proszę o odpowiedzi,wyjaśnienia dlaczego tak a nie inaczej bo oszaleje !!

Gość nosz kur.....!
pigulki hormonalne zatrzymuja owulacje. A skoro nie ma owulacji,to i nie ma jajeczka. A skoro nie ma jajeczka, to do cholery o jakich dniach plodnych mowisz?! Do ksiazek, a nie do seksu malolaty! Moga to byc i lektury o uk.rozrodczym i antykoncepcji :P ze szczegolnym uwzglednieniem roznic w typach pigulek hormonalnych. Na dwuskladnikowe i jednoskladnikowe. Pytanie dla chetnych - czym sie roznia w dzialaniu? Oraz - dlaczego trojfazowe maja 28 pigulek w blistrze, a jednofazowe jedynie 21? Kolejne pytanie dla chetnych - skad roznica 7 dni? I nastepne zagadnienie: naturalne srodowisko pochwy, odczyn, zaburzenia, na co powinno sie zwracac uwage? A jak juz to wszystko bedziesz wiedzic wroc do zycia seksualnego :P

Gość zwroty
"moja kolezanka sie pytala to uslyszala ze występują (w pierwszym tygodniu opakowania) " W PIERWSZYM tygodniu PIERWSZEGO opakowania - ponieważ ochrona jest wtedy jeszcze "nie aktywowana", że się tak wyrażę (pigułki też muszą mieć czas, by zacząć działać - podobnie jak antybiotyki czy syrop). Zaleca się wówczas dodatkowe zabezpieczenie.

pigulki dzialaja od razu, aczkowliek zaleca sie zabezpieczac jeszcze przez tydzien od pierwszej tabletki jesli bierzesz tabsy regularne, nie mialas silnej biegunki lub wymiotow do 3 godzin po polknieciu tabletki, nie bralas lekow ktore oddzialuja na tabsy to nie ma zadnych dni plodnych, bo jajeczkowanie zostaje zatrzymane gdyby byly dni plodne to baaaardzo duzo kobiet byloby juz w ciazy :)

tabletki zabezpieczają nas od 1 dnia ich przyjmowania. Zacznijcie czytać ulotki dziewczyny.

Gość kasik538
do stosujących krążki Nuvaring!! a jak to z nimi jest? czy tak jak w przypadku tabletek jest się zabezpieczonym od pierwszego dnia od włożenia krążka?

A do krążka to już ulotki nie dołączono? Tak samo jak w przypadku tabletek. Jeśli założysz go w pierwszym dniu cyklu to chroni od razu. Jeśli w pomiędzy 2. a 5. dniu cyklu wówczas przez 7 pierwszych dni stosowania trzeba się dodatkowo zabezpieczać w sposób mechaniczny.

Gość Perw mobilna
Przeczytaj ulotkę tepaczko. Dowiesz się, że krwawienie z odstawienia może w ogóle nie wystąpić.

Gość co z wami kobiety się
siroto Boża, masz 7 dni na wystąpienie krwawienia. To, że zawsze było 3 dnia, nie oznacza, że zawsze tak będzie :)

Gość Perw mobilna
Nie oczywiste. Nie wymyślaj własnych teorii tylko przeczytaj ulotkę. I wstrzymaj się z seksem na jakieś 5-10 lat. 😴

Gość pomocyyyyyaneta
DLACZEGO MAM SIE NIBY WSTRZYMAC Z SEXEM ?! zabezpieczam sie jak tylko moge!! robie po prostu wszystko co do sekundy

Gość Perw mobilna
A może stosuj jednocześnie tabletki, krążek dopochwowy, plastry antykoncepcyjne, prezerwatywę, globulki plemnikobójcze i stosunek przerywany, a w dni plodne (genialnie wyliczone na podstawie metody kalendarzykowej, szczególnie skutecznej podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej) abstynencja seksualna. To powinno dać Ci około 99,9% pewności, ze nie zajdziesz w ciążę.

Gość Perw mobilna
Bo nie dojrzałas do seksu.

Gość pomocyyyyyaneta
do seksu dojrzałam!! jakbym nie dojrzała to bym sie nie zabezpieczala tylko gździła sie bez niczego i pozniej płakała że ciąża! a ja własnie sie zabezpieczam i to porządnie więc dlatego nie moge zrozumiec dlaczego nie dostalam okresu!?!?!?!

Gość Perw mobilna
Sprobuje, moze mi sie uda. wawienie z odstawienia ma się pojawić podczas 7-dniowej przerwy. I nie ma znaczenia, ze przez X miesięcy krwawienie pojawiało się 3. lub 4. dnia przerwy. Ponadto może się tak zdarzyć, że krwawienie nie pojawi się w ogóle. Jeśli przyjmowalo się tabletki regularnie, nie brało się innych leków, nie wystąpiła biegunka ani wymioty to należy normalnie rozpocząć przyjmowanie kolejnego opakowania. Do tego stosunek przerywany (biedny chłopak nawet sobie porządnie nie porucha). Nie jesteś jakąś niepokalana dziewica. Idź poczytać albo obejrzyj jakiś film i przestań ludziom dupe zawracać.

Gość to nie miesiączka
a krwawienie z odstawienia. Reszta jest w ulotce. Proszę, przeczytaj ją dokladnie.

Gość gość
zrobiłam dzis test ciazowy i wyszedł negatywnie,a dalej nie mam okresu mimo ze zle sie czuje :( co mam robic ? pomozcie

Gość gość
gdy sluz jes rzadki jak białko kurze przejzysty to dni płodne gdy slus jest gesty mętny to dni niepłodne

Gość gość
"Tabletki należy przyjmować codziennie, mniej więcej o tej samej porze, w kolejności wskazanej na blistrze, popijając w razie potrzeby niewielką ilością płynu. Przez 21 kolejnych dni należy przyjmować 1 tabl. na dobę. Każde następne opakowanie należy rozpoczynać po 7-dniowej przerwie w przyjmowaniu tabletek, podczas której zwykle występuje krwawienie z odstawienia. Krwawienie z odstawienia rozpoczyna się przeważnie w 2.-3. dniu po przyjęciu ostatniej tabletki i może się nie zakończyć przed rozpoczęciem następnego opakowania. Rozpoczęcie stosowania preparatu. Brak antykoncepcji hormonalnej w ostatnim miesiącu: przyjmowanie tabletek należy rozpocząć w 1. dniu naturalnego cyklu miesiączkowego (tj. w 1. dniu krwawienia miesiączkowego)." http://www.bartoszmowi.pl/phx_preparat/26041

Gość gość
"Jeżeli pacjentka pominęła kilka tabletek i następnie nie wystąpi u niej krwawienie z odstawienia podczas pierwszej normalnej przerwy w stosowaniu tabletek, należy uwzględnić możliwość ciąży. "

Gość gość
"W przypadku wystąpienia ciężkich zaburzeń żołądkowo-jelitowych (np. wymioty i biegunka), wchłanianie preparatu może nie być całkowite i należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne. W razie wystąpienia wymiotów w ciągu 3-4 h po przyjęciu tabletki, należy natychmiast przyjąć nową (dodatkową) tabletkę. "

Gość mariolka95
Te tabletki nic nie dają i dni płodne występują mimo wszystko nie słuchajcie ich wszystkich ja sie wpier**** w bliźniaczki a facet mnie zostawił bo myśli ze go okłamałam i nie brałam tych tabletek

Gość Rfvkj

Ja biorę pół roku pigolki regularnie. Dziś byłam u lekarza pobierał wymaz na cytologię i stwierdził że mam dni płodne i czy na pewno biorę pigolki bo mam płodne dni. To mówię że tak biorę codziennie o stałej porze dnia. Więc jak widać. Dni płodne występują.