Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luidżi29

Kiedy najpóźniej ciąża?

Polecane posty

Gość luidżi29

Hej :) Mam takie nietypowe pytanie (pewnie trolle mnie zabiją). Mam już dwójkę dzieci w wieku 5 i 6 lat. Bardzo marzę o kolejnym dziecku, albo i jeszcze kolejnym :) Teraz jest to absolutnie niemożliwe, bo chcemy nieco polepszyć naszą sytuację finansową. Jednak wciąż marzę i planuję kolejne dzieci. Poprzednie urodziłam w wieku 23 i 24 lat. Są już w mairę odchowane, ja studia skończyłam i zaczynam się neico rozkręcać w pracy. Myslę, że gdybym znów zaszla w ciążę w wieku 35 - 37 roku życia to mogłoby być fajnie, ale, ale, ale... Czy nie będę już za stara? A może lepiej poczekać nawet do czterdziestki, żeby ta dwójka obecna jeszcze podrosła i była już bliższa wyprowadzenia się z domu? Któraś z was ma dużą różnicę wieku między dziećmi?

Gość luidżi29
jestem zbyt nienormalna? ;)

Gość fffffffdffdfdfff
najlepiej rodzić przed 30!

Gość lindaaa
Wydaje mi się że 35-36 lat jest ok. Czterdziestka to chyba jednak za późno chociażby na zwiększone ryzyko wad genetycznych. No ale może lepiej pogadaj ze swoim lekarzem.

Gość Aidda1234321
chce ci sie na stare lata pchac w pieluchy?

Gość luidżi29
no właśnie jak odpocznę - już czuję, że odpoczęłam nieco, bo dzieci w domu robią wszystko same, to mi się zachce. Mam ochotę to powtórzyć. Mieć więcej dzieci. Nie wiem czemu. Ale czuję, że chcę.

chyba lepiej 35-37, po pierwsze jednak z czasem człowiek jest coraz bardziej zmęczony, po drugie jak dzieci starsze będa w domu to złapią jeszcze trochę kontaktu z maluchem... jak się urodziła moja najmłodsza siostra to wybyłam na studia i - mimo, że ja kocham - to mam dziurę, bo nie wiem jak rosła i czegoś jakby brak...

Gość luidżi29
No u mnie rozsądek mowi: kobieto! poczekaj! a z drugiej strony mam tak silny instynkt macierzyński... Może mam źle dobrane tabletki anty? :D

Gość jescze nie wiaodmo czy
ci sie uda za te pare lat to jest tez dobre pytanie

Gość gloriasssssssss
ja mam 25 lat i urodzilam teraz w lutym syna. marze jeszcze o jednym dziecku ale podobnie jak Ty chce poprawic nasza syt. finansową i trochę odbić się...bo zeby miec kolejne dziecko to trzeba miec tez na to co potrzebne dla niego;) a z jednej wyplaty meza nie bardzo... chcialam kolejne w wieku 31-35 lat :) i mysle,ze to wcale nie jest za pozno :)

Gość luidżi29
gloriasssssssss, tylko wiesz. ty tak jeszcze humanitarnie planujesz. a ja mając dwójkę: trzecie i czwarte :D

Gość gloriasssssssss
wiesz co...ja kocham dzieci...moze mi jeszcze szajba odbije ;P ale marze o córeczce :)) gdyby nie to,ze serio czasami odczuwa brak kasy to zaraz bym sie zdecydowała...tak szczerze....no ale...tez fajna jest wieksza rożnica jedno dziecko do szkoly i w domu masz kolejna maskotke do przytulania ;)))

Gość jescze nie wiaodmo czy
gloriasssssssss nie liczy sie plec a to zeby wogóle bylo!!!

Gość gloriasssssssss
wiem,ze sie nie liczy ...... ale pomarzyć chyba nie zabroniono !!!!!!! jak bede miala kiedys drugiego syna to tez bede skakać z radości. także...zbędne są tutaj takie komentarza :>

Gość autorko to jest twoja sprawa
kiedy bedziesz miala nikogo innego twoja decyzja nikt jej za ciebie nie podjemie!!!

Gość :O:O
i w domu masz kolejna maskotke do przytulania :O:O

Gość gloriasssssssss
:0:0 - masz jakiś problem ?????????

Gość melka 3434
pewnie mnie tu wszystkie zaraz zjada , fajnie ze jestescie matkami , tez bym chciala ale mam paniczy strach przed zmianami jesli chodzi o cialo rozstepy itd jak sobie z tym radzicie?

Gość gloriasssssssss
melka - no nie jest to łątwo, bo ja dbałam o swoje ciało jak sie dało...olejki, kremi itp...a niestety i tak mam jakies rostepy...wszyscy mi mowila,ze dlatego,ze wczesniej mialam plaski brzuch...a jak ktos ma bardziej "oponke" to ma mniejsze szanse...na rozstepy...ale tez chyba nie ma reguły.. jak ja sobie radze? no musze z tym jakos zyc... :) dalej sire kremuje i dbam zeby nie było gorzej:)

35 - 37 roku życia to mogłoby być fajnie, ale, ale, ale... Czy nie będę już za stara? autorko a czemu miałabys byc za stara wcale nie!!!!!!nie sluchaj innych to dobry wiek za granica duzo kobiet tak rodzi tylko w PL sie przyjelo ze trzeba rodzic najlepiej to przed 30tka a to wcale nie prawda

Gość melka 3434
no wlasnie to mnie przeraza , idealem nie jestem to na pewno , ale nie chce wygladac gorzej , boje sie ze stane sie nieatrakcyjna dla mojego faceta ze wszystko sie zmieni itd , mam blokade nie umiem sobie jakos z tym poradzic

Trochę rozumiem Twoje dylematy, ja mam 3 dzieci, urodziłam je mając 29 i 32 lata, za drugim razem bliźniaki, w tym roku kończę 35 lat, i jest tak, że chciałabym miec jeszcze jedno dziecko, po prostu chcialabym to wszystko jeszcze raz przeżyc, nawet poród mi nie straszny, ale... własnie, na razie jestem zbyt zmęczona, by starac sie o dziecko, po prostu jeszcze nie odpoczełam, dzieci sa ze mną w domu, całe dnie, nie wyobrazam sobie, ze miałabym być teraz w ciaży czy zajmowac sie noworodkiem, wstawać w nocy i jednocześnie zmagać się z moją szaloną trójeczką :-D No więc chce odpocząc, ale jak sobie odpoczne to już uważam, ze będę za stara :-( Z perpsektywy czasu załuje właśnie, ze nie zaszłam w pierwsza ciaze wcześniej, jak miałam np. 26 lat :-O Gdybym teraz miała jakies 30 lat, na pewno za 2-3 lata postarałabym się o czwarta dzidzie, a tak, to sobie pomarzę :-O Powodzenia 🖐️

Gość luidżi29
oj tak rozstępy. Ja mam kilka na udach - wewnątrz. Nikt mi tam nigdy nie zagląda, oprócz męża, którego to na serio nie obchodzi. Schudlam do swojej wagi, dbam o siebie i czuję się piękniejsza niż przed ciąża. Serio potem się już duperelami człowiek nie przejmuje. Mam kilka rozstepów i co? Poza tym moje koleżanki po ciążach nie mają. Nie każdy musi.

Gość cacykk
Mastermind ty masz chyba ziarnko zamiast mozgu, faktycznie odpusc sobie kolejne dzieci bo tylko je skrzywdzisz.