Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

prawie_ruda 30

a może Marzec 2013??

Polecane posty

dzięki Hania. gdybyście zauważyły, że czegoś brakuje w mojej liście dajcie znać, heh przeraża mnie to, bo nic z tych rzeczy jeszcze nie mam prócz ciuszków, rożka i kilku sztuk pieluch. Nie wpisałam tam karuzeli do łóżeczka bo już takową mam po swojej podopiecznej;)

apropos kocyków, polecam: http://allegro.pl/cieply-koc-kocyk-kocyki-dla-dzieci-17-wzorow-i2744960432.html piękne, nie niszczą się w praniu, cudowne. Mój mały ma 2latka i 3 mc i do dziś ich używamy. Tylko mam w domku chłopczykowe, a mojej córeczce kupię coś różowego, choćby jeden. Polecam 2 kocyki. kancia, rzeczywiście nic na ciebie nie działa. współczuję. mi ten tardyferon pomagał. może da ci żelazo do picia, ssania - rożne są. może coś zaczniesz wchłaniać w koncu.

Oj dziewczyny jak ja Wam zadroszczę tych zakupów, łóżeczka, wózki, wanienki... a ja juz wszystko mam po córci a pamietam ile w tamtej ciąży frajdy sprawiły mi takie zakupy. jak będzie dryga corcia to nawet ubranek nie będę mogła kupić bo mam całe mnóstwo-( Ale za to drugiemu dziecku zamierzam kupić leżaczek bo córka go nie miała a koleżanka która ma dziecko uważa że jest bardzo przydatny i zresztą ja to widzę. Też myslałam o tym z Fisher Price no ale to dopiero jak się dzidzia urodzi. Jeżeli chodzi o te majtki poporodowe to są takie sobie. Ja użyłam może jedną parę a potem zakładałam normalne. aha no i zakladałam podpaski ze skrzydełkami które spisały się o niebo lepiej niż podkady poporodowe które z racji tego ze nie mają skrzydełek cały czas mi się albo zwijały albo przekręcały mimo częstego wymieniania.

Hania - gratulacje udanego usg i zdrowej córci :) jeszcze dodam, że ubranka 5-10-15 też są zawyżone - zawsze są większe niż ubranka innych firm. co do butelek to ja używałam Tommee Tippee i byłam bardzo zadowolona. miałam 6 duzych butli i córa korzystała z nich od 2 tygodnia do 2 roku życia :) nie zamieniłabym na zadne inne, ale co dzidzius to inne zapotrzebowanie i kazdemu inna butla przypasuje ;)

majtek poporodowych uzywałam tylko w szpitalu. w domu juz przeszłam na normalne ;) miałam do szpitala zarówno te siateczkowe jak i te jednorazowe i lepiej u mnie spisały sie te siateczkowe - rozciągliwe i super przepuszczały powietrze (wszak zrobione z siateczki :D dziura na dziurze ;) ) a te jednorazowe nierozciagliwe i niewygodne

Kancia a pościel do wózka to się kupuje? bo znalazłam fajne komplety kołderka+ podusia i pościel ale nie wiem czy się tego używa :)

od rana oglądałam na allegro zabawki dla dzieci na Mikołaja. Bratanicy mam zamiar kupić wózek dla lalek. Oglądałam te zabawki chyba ze 3 godziny i nie mogłam się nadziwić czego to ludzie nie wymyślą.

Hania - ee nie wiem czy ci sie przyda ;) wystarczy kocyk. zwłaszcza, ze zaraz ciepło będzie. kocyk starczy. a dzidzius na podusi zresztą i tak lezec nie moze - chyba, ze takiej płaskiej jak nalesnik

Hania dzięki za przypomnienie o wkładkach;p Ja wczoraj jak byłam w sklepie widziałam babeczkę z wózkiem, która miała w coś takiego owinięte dzieciątko maleńkie w wózku: http://allegro.pl/spiworek-gluck-do-wozka-lub-lozeczka-zielony-i2787507189.html zastanawiam się nad takim rozwiązaniem ale nie wiem czy z drugiej strony nie jest to zbędny wydatek muszę pomyśleć nad tym.

Kancia- u mnie w roli myjki byla czesc pieluszki tetrowej 1/4. pralam w jelpie do bialych rzeczy wszystko, nie rozdrabniajac sie ze musze miec dwa proszki do przemywania pepka polecam octanisept spray aspirator frida kocyk mialam cienszy bobasa, teraz kupilam corci kolejne od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-dla-twojego-bobasa-mikrofibra-hit-i2760691565.html mamy zielony jesli sliczny kupie i dla kolejnego malucha choc obawiam sie ze jak dokupie kolejne dwa to corka bedzie brala jak leci i myslala ze wszystkie sa jej, bo ona to taki przytulak kocykowy :) jesli zamierzasz karmic to na ciemieniuche u dziecka dobrze dziala mleczko mamy, ewentualnie zel avene moja niunia spala w rozku dopoki sie w nim miescila pozniej zrobilo sie zimniej to od razu w spiworek, koldre mialysmy raz ale sie wykopywala a poduszka to dopiero wtedy jak dziecko samo po nia przyjdzie zerkne pozniej na moja liste i w razie czego dopisze co mam jeszcze u siebie a no szpitala dobrze miec tantum rosa do przemywania krocza, ja rozpuscilam to w wodzie w butelce z dziubkiem, i podmywalam sie tym a osuszalam jednorazowymi recznikami grubymi co do butelek my mamy od urodzenia dla corci dr browns one maja system antyolkowy, i choc kolek nie miala a dzis juz ma 16m to dalej uzywamy bo z innej pic nie chce

Nie za za co patra cieszę się, że lista komuś się przyda;) Co do kosmetyków pielęgnacyjnych dla dzieci ja jeszcze nie zdecydowałam się na konkretne, tyle tego na rynku, że ciężko zdecydować się na konkretne;)

u nas do pupy teraz sprawdza sie bambino z cynkiem, wczesniej kupowalam bepanthen, a do buzi johnsonsa taki w zolto bialej tubce no ale zaraz przyjdzie lato i trzeba bedzie czegos innego szukac z filtrem ochronnym, tutaj mialysmy z nivea dziewczyny ale ten czas leci, juz listy wyprawki, a nim sie obejrzymy bedziemy wymieniac sie informacjami z porodowki :D

Gość Jula__2
ja bym jeszcze do tej listy dodała podgrzewacz do pokarmu i to najlepiej taki szerszy, wtedy podgrzejecie w nim butelki i wąskie i te szerokie typu avent i tommy tippee. Doświadczenia w butelkach nie mam, gdyż moja córka piła mleczko ze specjalnych butelek dla dzieci z rozszczepem, a jedna sztuka kosztuje 100 zł gdzie są tam dwa smoczki, które starczały na miesiąc. Z innych nie potrafiła jeść i pije w nich do dziś, tyle że już nie kupuje nowych bo smoczki z dużą dziurą teraz są w sam raz. Wszyscy polecają AVENTA, z kolei logopeda mojej córki nie poleca butelek tego typu jak AVENT i TT, może dla zdrowych dzieci są ok. Muszę ją dopytać. Na ciemieniuszkę polecam baaaardzo ale to bardzo OLEJUSZKE Skarb Matki. Do pępka odradzam octenisept, u nas po stosowaniu tego z kikuta robiła się mazia, nie wysuszało, kilka dni robiłam jej spirytusem i szybko odpadł. A do pupki coś co zawiera cynk, dla dziewczynek nie nadaje sie sudocrem.

hejo do pępuszka polecam zwykły spirytus 90% lekko rozrobiony z wodą. patyczkiem do uszu obmywać omijając skórę brzuszka - pięknie i szybko wysusza :) butelki TT są napewno dobre dla zdrowych dzieci ;) polecane są zwłaszcza przy karmieniu mieszanym pierś/butla - bo smoczki bardzo przypominają anatomiczną budowę sutka a dlaczego nie wolno dziewczynkom sudocremu? ja używałam. córa zdrowa jak rydz ;) oczywiscie nie jest to krem do stosowania na codzien ale warto go miec w domu. jak tylko pojawiało sie zaczerwienienie to smarowałam na noc i na drugi dzien pupa jak nowa :)

unas z kolei octanisept spisal sie swietnie, a sudocrem dla mnie przereklamowany, nie pomagal, za to bepanthen swietnie dzialal

dziewczyny coś strasznego.. bie spalam całą noc przez jednego głupiego zęba. a tu ketonalu nie wolno a to jedyny lek przeciwbolowy który na mnie działa.. zaCzynam poszukiwania dentysty który mnie dzisiaj przyjmie.. stanowczo wolę rodzic dzieci niż mieć ten ból. żadnej z was tego nie życzę...

ja niestety nie polecam butelek TT. Kupiłam cały zestaw tych butelek i mały nie chciał z nich pić, smoczek mu nie pasował, strasznie twardy jest. Mięciutkie przypominające cyca mamy są smoczki w butelkach LOVI. ja karmiłam cycem i mlekiem z cyca przez butelkę. Polecam Lovi i Avent. Dziś został już Avent i córci kupię też tylko i wyłącznie Avent. a do pupci, u nas sudocrem rewelacja, wszystko goił. Ale podobno lepszy dla chłopców...więc nie wiem jak spiszę się z córką. Na pewno Bepanthen jest też dobry i niezawodny Linomag zielony - polecam.

kami, leć do dentysty, bo masz na pewno zapalenie miazgi. trzeba zatruć infekcję jak najszybciej. każdy cię przyjmie jak zobaczy twój brzuch. 3maj się kochana! znam ten ból...wiem o czym piszesz...łzy same ciekną po policzkach. po dentyście też będzie bolało, ale nie aż tak. no i leczenie kanałowe.

równiez polecam (to konieczość przy każdym rodzaju karmienia, żeby sobie życie w nocy ułatwić) podgrzewacz do butelek. stoi to włączone do prądu 24h na dobę, tylko się wkłada butelkę w wodą która zawsze jest ciepła i gotowa do zrobienia z niej mleczka. rewelacja szczególnie w nocy - wsypujesz 3-4 miareczki mleczka do cieplutkiej wody, mieszasz i lecisz do krzyczącego w niebogłosy maluszka:)

kancia ten do wózka niby ok...ale jak małemu założysz kombinezonik i przykryjesz kocykiem to idealnie będzie. Zbędny wydatek. Lepiej kupić taki śpiworek do spania, bo i do wózka też możesz go włożyć:)

Z tymi smoczkami to chyba trzeba próbować, bo kazde dziecko na inaczej. Mój z kolei Lovi nie zaakcepował wcale. Wydaje mi się, ze własnie za miękki był.

Ja dzis nieprzytomna, porzadkowalam dom do pozna a w nocy jeszcze corka budzila sie z krzykiem rykiem, jakby zle sny bo plakala przez sem strasznie, utulilam i spala dalej. Nam nie pasowaly ani TT ani Avent, choc w UK wlasnie bardzo czesto maja fajne promocje na te butelki. Z racji ze spiworek ktory mialam dla corci dostalam w spadku, bawelniany byl duzy od razu w nim spala. Taki na mniej wiecej 80cm bo juz jest na styk. Zastanawialam sie nad spiworkiem z rekawkami, ale troche zastanawialam sie czy ubierajac w niego spiace dziecko ono sie nie obudzi. Wiem ze swego czasu taki z rekawkami mial sprzedawca na allegro Rodzyneczki. I dla mnie najlepszy rozpinany na zamek na calej dlugosci, a nie na napy u gory jak spiochy. Corka do spania ma oczywiscie dodatkowo kocyk ktory musi miec kolo siebie, bez niego ani rusz.:)

hej dziewczyny, kami szoruj do dentysty!!! ja tez niedawno bylam bo zab mi sie zlamal.ja pamietam jak moja kuzynka uzywala sudocremu u swojego synka i byl ok ja chyba kupie cos lagodniejszego linomag np a sudocrem to jak sie czerwono zrobi, tak ratunkowo. nie wiem tylko co do buzi. tez slyszalam ze spirytus do pepka najlepszy. a butelki to ja patrzylam na dr browna ale nie mam zadnego doswiadczenia wiec poze poczytam Was i czekam na Wasze sugestie:)

Patra - nie ma co patrzec na nasze sugestie bo to maluszek wybierze butelkę, która mu przypasuje ;) być moze wypróbujesz kilka rodzajów zanim dzidzius "znajdzie" odpowiedni dla siebie smoczek

a pewnie masz racje, kurcze nie zdawalam soie sprawy z tego ze tyle tego wszystkiego i ze smoczki miekkie twarde itp :) pewnie potem bede mistrzynia w tych sprawach. kurcze a macie moze jakis pomysl na prezent urodzinowy dla mamy? moja mama ma jutro i nic dla nie nie mam i zero pomyslow moze Wy cos podpowiecie. tylko kosmetyki odpadaja bo ma cala lazienke.

nie wiem co twoja mama lubi. moja bardzo duzo czyta, wiec ucieszyłaby sie z nowej powiesci. ale moze jakis fajny szal na zimę?