Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olorinek

Bezrobocie i nienawisc w rodzinie...

Polecane posty

thaisee ty jestes jakas bezrozumna piszesz "poniesiesz koszty" "co mialam to wydalam" KOSZTY I MIALAM to slowa kluczpwe! pytm sie jak mam jezdzic po 200km pociagiem kilkarotnie? na kreche?

Ja jezdzilam pociagami, autobusami, rzadziej odwozil mnie maz (ale rzadziej bo benzyna kosztuje wiecej). Jak trzeba bylo to nawet cdziennie. Kurcze chlopie na poczatku trzeba poniesc jakies koszta. Ty chyba juz sie przyzwyczailes do twojego stanu bo nie chcesz nawet podjac wysilku by sprobowac z tego wyjsc.

JAKIE KURWA KOSZTA PRZYGLUIA SZMATO!!! PISZE CI KURWA ZE NIE MAM CZYM PLACIC WIEC ZA CO POJADE!!! GOWNEM ZAPLACE

Bezrozumny jestes ty. Bezrozumny i leniwy. Ja chwytalam sie czegokolwiek co bylo, nawet jesli bylo gratis by miec punkt w CV. A poki nie mialam wlasnej kasy to pozyczalam. Ale jaki krok trzeba poczynic, zaryzykowac. Latwo narzeka sie na wlasny los, podniesc tylek juz gorzej. I kurde chlop dorosly boi sie zaczynac od zera. Ja pare razy zaczynalam od zera.

Gość to żeś sie napracowała
prawie rok, a żyć trzeba i jeść nie tylko przez rok

Gość mojamalaola
Olorinek PONNIOSLO CIE, widze że nie tylko tatuś furiat ale synek też swoje robi a taki biedny jestes podobno, rusz k***a dupe! A nie siedzisz i narzekasz. I wyrażaj się, prostaku.

W potfelu nie masz zupelnie nic? Pozycz od rodzicow. Mowisz, ze jedziesz do innego miasta szukac pracy. Jak im zalezy bys znalazl to chyba ci dadza? Ostatecznie pozycz od znajomych.

Gość to żeś sie napracowała
ja pierdole jaka kretynka! nie rozumiesz tępa dzido że on nie ma pieniędzy? z dupy se nie wyjmie przecież

NIE MOI STARZY MI NIE DADZA A SAM NIE MAM NIC! im zalezy owszem domagaja sie tego ale praca ma byc od razu i na miejscu i ma tak byc tak byc MUSI

to żeś sie napracowała - w poprzedniej firmie pracowalam prawe rok, bo potem zaszlam w ciaze i nie przedluzono mi umowy. Po urodzeniu dziecka wiedzialam, ze moge miec problemy ze znalezieniem pracy plus odleglosci zwiazane z dojazdem wiec pomyslalam jak wykorzystac to co robilam poprzednio i zaczelam pracowac na wlasny rachunek. Pracuje juz tak ponad dwa lata i od niedawna zaczelam wychodzic na prosta. Wczesniej pracowalam duzo gratis dla reklamy i referencji, robilam projekty nocami i w przerwie jak spalo dziecko. Kurczez rzeba najpierw poniesc nieco wyrzeczen.

Gość mojamalaola
nastepny sie obronca ucisnionych odezwał. Jak nie ma to niech ruszy zaDD i poprostu poszuka, gdziekolwiek. Ludzie ulice sprzataja, a On biedny nie ma.

Ale co nie pracowal nigdy i nie odlozyl zadnych oszczednosci? Ciezko mi uwierzyc, ze w portfelu nie ma nic, ale to zupelnie nic.

Gość HAYS HAYS
najkdnakmdkasm Skąd ja ten temat znam... W dodatku u mnie jak mieszkałem z rodziną było tak że nie pójdziesz nigdzie bo masz robić z nimi i im pomagać. Jak pomagałeś z nimi i nie było sezonu to masz wypierdalać do roboty. Jak wiosna to znowu czemu cie kurwa w domu nie ma.. Tacy już są ludzie z małych miast i wsi. A nie uciekniesz bo nie masz kilku tyś... Tak drodzy państwo. Bilet ode mnie do wawy na jedną rozmowę kosztował 110pln w tą i spowrotem na zniżce. Do tego jedzenie itd. Żeby szukać pracy potrzeba ok 1 - 2 tyś pln. Jeśli w innym mieście 1 tyś dodatkowy absolutne minimum. Ale mi się jakoś udało.

tak kurwa bezmozga szmato nie pracowalel od czasow matury jestem bezrobotny kurwa nie mam zadnych wlasnych pieniedzy!!

Niech poprosi znajomych, sasiadow, ja tez na poczatku pozyczalam. Moi rodzice mimo checi nie mogli mi nic dac, bo sa w Polsce a roznice miedzy euro a zloty sa niemale.

Gość najkdnakmdkasm
mojamalaola ty sie o mój dorobek nie martw, akurat ja nie mam z tym problemu. Mój post był odniesieniem do sytuacji autora tematu, w jego sytuacji łeb na karku nie pomoże, chyba że najpierw dostenie od rodzicow troche kasy na start żeby sie załapać gdzieś do pracy w większym mieście. Czytaj dokładnie co pisze ten człowiek albo zacznij troche myśleć co czytasz

Gość mojamalaola
ŻAŁOSNY KU*AS! Z TAKIM PODEJSCIEM BEDZIESZ GNIŁ JAK GNIJESZ NA TYM ZADUPIU. gRATULUJĘ.

wyobraz sobie ze nikt mi nie pozyczy! na jedna rozmowe kwalifikacyjna w innym miescie na sam dojazd musialbym miec 40zl tylko na pociag i to ze znizka na wiek bo jesli trafie na polaczenie bz niej to 50 zl lub wiecej... wiec musialbym miec minimum 40 zl na jedna probe znalezienia pracy na kazda nastepna kolejne 40 zl wyobraz sobie ze kiedys mialem zajebisty problem zeby oddac 5zl... nie mam kasiastych znajomych a do tego jestem osoba calkowicie niewyplacalna wiec nie mam setki chetnych na pozyczke

Gość zoltodziob222
OLORINEK przestan obwiniac swoich rodzicow i rusz glowa i tylkiem nie dziwi mnie, ze sie wkurzaja, bo znam takich asow jak ty czekaja azpraca sie sama znajdzie, bo boja sie wyjsc ze strefy "wlasnego komfortu" -zrobic wysilek, zaryzykowac

Gość mojamalaola
TAKI ZAWSZE WYMOWKE ZNAJDZIE

Gość spoko loko
Alle dlaczego uzywasz wulgaryzmów?:O Mozna kulturalnie reagowac na opinie innych, Uruchom swoje znajomości, mów wszystkim, że szukasz pracy, rodzinie, przyjaciołom i znajomym. Wysyłaj cv przez net. Moż epomśl nad dotacją z Up na coś własnego? No iinych rad nie ma, chcąc coś zmienić musisz dąązyć do tego rękami nogami głową i w ogóle.

co ty pierdolisz juz 2 lata szukam pracy JAKIEJKOLWIEK kurwa czy to ciezko zrozumiec ale zwyczajnie tutaj nikt nie zatrudnia nigdzie! ostatni raz mooja "praca" to byla pomoc w przeprowadzce zarobilem 20 zl to bylo w pazdzierniku

a uzywam wulgaryzmow bo ta costam80 mnie wkurwila pisze mi "poniesiesz koszty" jakie kurwa koszty poniose skoro nie mam kasy?! napisalem jej czy pociagiem na kreche bede jezdzil a ona dalej "koszty poniesc musisz" to czlwieka wkurwia

Gość najkdnakmdkasm
jeśli nie ukończyłeś 26 lat, to zapisz sie gdzieś do szkoły, na studia i pozwij starych o alimenty, mają obowiązek żeby cie utrzymywać dopóki sie uczysz, na studiach możesz dostać też stypendium socjalne. Tylko jak u ciebie w mieście nie ma wyższych uczelni to lipa, bo skąd weźmiesz na dojazdy, które rodzice powinni ci opłacić?

Gość mojamalaola
dLACZEGO JESTES TAKI ŻAŁOSNY CZŁOWIEKU?

niema zadnych uczelni chyba ze za gruba kase jakies zaoczne kierunki kursy niby costam w prywatnych firmach edukacyjnych

Gość oi3oi4o32
a opieka nad starsza osoba w zamian za mieszkanie ew. niewielką pensje? Facet jak jest silny to jakis atut, bo nieraz trzeba kogos dzwigac. Te 40 zł jak jestes dorosły to powinienes usbierac... bz przesady. na gumtree dawaj ogłoszenia

Pisalam mu to, wysylac CV przez net, jak cie zaprosza na rozmowe i postawisz starych przed faktem dokonanym, ze masz szanse na robote to chyba dadza ci nieco kasy. Daj tez sam ogloszenia w czym jestes dobry i przy czym mozesz pracowac: w necie, na slupach, przy sklepach. Ja moja obecna prace zaczelam w ten sposob.