Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mu___szka

Do samotnych Mam

Polecane posty

Gość _Już nie samotna_
Jeżeli mąż pije, znęca się fizycznie i psychicznie nad rodziną to wystarczy zadzwonić na Policję. Owszem, wiem, wstyd, co sąsiedzi powiedzą itp. Ale cóż...coś za coś... Przyjadą na interwencję, sporządzą notatkę. Jeżeli będziesz chciała to zabiorą na Izbę Wytrzeźwień. Wróci i będzie się awanturował to kolejna interwencja. Tobie wszak wystarczy jedna. Idziesz na Komisariat i na podstawie interwencji zakładasz Niebieską Kartę. Na podstawie tej karty możesz oddać go na przymusowe leczenie, na oddziale zamkniętym. W ten sposób zdobywasz dowod na sprawę rozwodową z czyjej winy rozpada się małżeństwo.

Gość Mu___szka
On nie robi awantur, nie bije mnie. Raczej jest to przemoc psychiczna.

Gość wpodobnejsyt.
a jeśli mój tylko pije i się nie awanturuje ? po alkoholu jest potulny jak baranek

Gość _Już nie samotna_
Mu___szka Walcz o 100% kosztów utrzymania. Zbieraj paragony na wszystko , dopóki z nim jesteś. To wszystko zależy jakie dokumenty przedstawisz.

Gość Mu___szka
Muszę kończyć, bo on zaraz będzie z pracy. Jak macie jakieś pomysły, podpowiedzi, to proszę o pomoc. Myślałam o tym bardzo długo i jestem pewna że chcę to skończyć, jestem młoda, nie chcę życia tylko "przeżyć", będąc dla kogoś nikim... Pomożecie mi???

Gość wpodobnejsyt.
papa kochana, oby Ci się udało

Gość _Już nie samotna_
a jeśli mój tylko pije i się nie awanturuje ? po alkoholu jest potulny jak baranek Ale pije, więc nocleg w Izbie przyda się mu. Za pobyt na Izbie nic się nie płaci.

Gość Mu___szka
Będę jutro rano!

Gość wpodobnejsyt.
ale o niebieską kartę nie mogę się ubiegać,,,przyjdą policjanci, a on tylko będzie siedział na kanapie przed TV z piwem,,,to wątpię żeby go zabrali :(

Gość samo zlooo oooo
koko jambo ale pitolisz.jej maz zyje wiec swiadczeń dla samotnej matki w wysokosci 170 zł napewno nie ma szans uzyskać. prawnie za samotna matke uznaje sie kobietę ktorej maz ojciec dziecka nie zyje albo jest w akcie urodzenia wpisany jako nn Wiem co piszę bo sama tak mialam.Urodziłam dziecko ojca nie bylo bo sie szlajal hooj wie za czym.W akcie było zapisane jako ojciec nn.Po 2 latach tatus sie otrząsnol na sprawie sadowej i zostal wpisany do dokumentow.W momencie wpisania(pomomo ,ze nie jestesmy razem) i figuruje nadal jako samotna matka z dzieckiem zostaly mi te pieniązki odebrane!. Autorko ja żyję z.... alimenty-fundusz alimentacyjny 500 zł plus 68 rodzinne . I pomoc mops .......400 zł

Gość pincetka
jedna nocka na izbie wytrzeźwień kosztuje ok. 250 zł - jak nie zapłaci, to będzie nachodził was komornik

Gość ewe32e23e
samo zlooo oooo-jest jeszcze jeden wariant- jak po prostu alimenty nie zostana przyznane, ale to rzadkie wypadki, np. jedno dziecko z jednym rodzicem, drugie z drugim, i alimenty się znosza.

Gość samo zlooo oooo
to nie takie proste z tymi paragonami.jeśli poda go do sądu, sąd może negować fakt z uwagi ,ze to mąż utrzymywał ją wiec rachunki są zbędne.Bo wszystko co zostało zakupione to z pieniędzy męża jak by nie było! Prawo prawem ale pamiętaj uważj na wszystko co powies z wmopsie bo moze zostać uzyte przeciwko tobie. I odejdz od frajera puki masz jeszcze siły i puki nie wykończył cie do reszty psychicznie.Bo i to odbije sie na dziecku! Pozdrawiam

Gość _Już nie samotna_
,,Raczej jest to przemoc psychiczna." Dowody to podstawa. Nie wiem, może dyktafon i nagrywaj. Bez dowodów będzie ciężko udowodnić przemoc.

Gość samo zlooo oooo
To straszne przez co musza przechodzic takie kobiety. A najstraszniejsze jest to ,że nie dosc ze taki hoooj żuca kłody pod nogi to jeszcze po wszystkim czeka nas dluga droga.Nery,sady ,łażenia,proszenia ,zalatwiania.Ale trzeba walczyć------!!!!!!!!!!!!

Gość _Już nie samotna_
jedna nocka na izbie wytrzeźwień kosztuje ok. 250 zł - jak nie zapłaci, to będzie nachodził was komornik Już nie. Nic nie kosztuje. Zadzwoń na Policję i zapytaj

Gość pincetka
to, że sąd przyzna wam alimenty - to nie znaczy, że on będzie je płacił, a jeśli nie zechce płacić, to nie zobaczysz grosza

Gość samo zlooo oooo
Przechodziłam przez piekło na ziemi za nim stanełam na nogi ale jestem i wiem ze warto bylo walczyc.nawet bys nie uwierzyła przez co musialam przejść:-( Kiedys taka dziewczyna powiedziała mi,że bardzo mnie podziwia bo ona już w połowie tego całego gówna powiesiła by się.Ale ja walczyłam,nie dla siebie ale dla małej....

Gość _Już nie samotna_
,,to nie takie proste z tymi paragonami.jeśli poda go do sądu, sąd może negować fakt z uwagi ,ze to mąż utrzymywał ją wiec rachunki są zbędne.Bo wszystko co zostało zakupione to z pieniędzy męża jak by nie było! " Ale co ma negować? To ile kosztowało go utrzymanie dziecka? Skoro w takiej i takiej kwocie utrzymywał w małżeństwie to i po będzie w stanie.

Gość wpodobnejsyt.
samo zloo a alimenty na siebie też wywalczyłaś ?

Gość samo zlooo oooo
pincetka i kolejna mądra głowa. Od tego jest fundusz alimentacyjny.Sąd ustalił alimenty na 700 zł. On nie płaci więc załatwiłam fundusz alimentacyjny i mi wypłacaja co miesiac 500 zł.Bo to najwięcej ile mogą wypłacic z funduszu alimentacyjnego.Więc on nie musi płacić ale tak czy inaczej komornik na nim siadzie albo pojdzie do wiezienia:-) Za nie płacenie

Gość ewe32e23e
głupie jest tez to, ze potemjak zarobicie np. 1300 czy niewiele więcej, to juz jesteścei bogate wg państwa i nawet rodzinne wam odbiora... a 1300 na 2 sooby to prawie nie idzie się utrzymac

Gość samo zlooo oooo
wpodobnejsyt-niestety nie ,nawet sie nie strałam. Moja sytuacja była bardzo skomplikowana. zaraz opisze po krutce tylko nakarmie malą;-)

Gość pincetka
Zadzwoniłam do łódzkiej Izby wytrzeźwień - koszt pobytu 250 zł.

Gość _Już nie samotna_
,,samo zlooo oooo Przechodziłam przez piekło na ziemi za nim stanełam na nogi ale jestem i wiem ze warto bylo walczyc.nawet bys nie uwierzyła przez co musialam przejść" Dokładnie tak jest - życie z alkoholikiem to piekło na ziemi.

Gość wpodobnejsyt.
oki czekam :)

Gość samo zlooo oooo
ewe masz racje-ale alimentów nie odbieraja:-) ....

Gość _Już nie samotna_
,,pincetka Zadzwoniłam do łódzkiej Izby wytrzeźwień - koszt pobytu 250 zł." Ja jestem z Gdańska i u nas nie płaci się nic jeżeli zabierają z domu, gdzie są nieletnie dzieci. Właśnie dlatego, że potem żona musi płacić.

Gość _Już nie samotna_
pincetka może jak z ulicy przywiozą to kasują, w przypadku interwencji jest zwolnienie...

Gość _Już nie samotna_
,,Więc on nie musi płacić ale tak czy inaczej komornik na nim siadzie albo pójdzie do wiezienia" Mój po prawie 17 latach zapłaci, a tak się biedny pilnował, pracował tylko na czarno....i jeszcze bransoletkę mu zafunduję, bo zgłosiłam uchylanie się.