Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WarszawskiMezczyzna12312314123

Jak odbierać takie słowa kobiety o innym?

Polecane posty

Pytanie kieruje głównie do żeńskiej części forum, aby przedstawiły swój tok myślenia:) Jestem z dziewczyną rok, od jakiegoś czasu od czasu do czasu zdarza się, że mówi o innych facetach których gdzieś spotka czy coś, że są fajni, nie wiem jak to odbierać, ostatnio do niej do pracy przyszedł nowy chłopak, to oczywiście zostałem o tym powiadomiony w sposób "bardzo fajny chłopak do nas do pracy przyszedł" Co to wg. Was oznacza drogie forumowiczki? Nie wiem, ale wg. mnie np. gdybym opowiadał mojej kobiecie, że gdzieś spotkałem fajną laskę czy coś to mógłbym jej takim gadaniem sprawić przykrość, dlatego nigdy tak nie mówię i nawet przez gardło mi takie teksty nie przechodzą.

Gość dididi/./../.
Poprostu jestes zazdrosny:)

Wiem, że jestem zazdrosny, ale co to ma do rzeczy, mi bardziej chodzi o to po co ona to mówi w mojej obecności? Żeby mi dopiec, żebym był bardziej zazdrosny czy co? Wg. mnie jeżeli się kogoś kocha to nie prowokuję się u tej osoby zazdrości, a raczej robi kompletnie odwrotnie, żeby jej u partnera nie wzbudzać.

Gość dobre dobre dobre dobre
poki mowi to znaczy ze ma do ciebie zaufanie i nie ma przed toba tajemnic. gorzej bedzie jak przestanie mowic.

Gość tylko relacja z pracy
przeciez nie komentuje obczch osob, mdeli i takich

modeli"

Gość biguś
"bardzo fajny chłopak do nas do pracy przyszedł" To odpowiedz: "Świetnie, umów się z nim na kawę. Tylko nie całucie się, bo będę zazdrosny." "Wg. mnie jeżeli się kogoś kocha to nie prowokuję się u tej osoby zazdrości, a raczej robi kompletnie odwrotnie, żeby jej u partnera nie wzbudzać. " Kobiety mają w genach prowokowanie zazdrości i trzeba z tym żyć. Genaralnie nie należy robić sobie problemu z takich sygnałów, czasem okazać odrobinkę zazdrości, ale nie więcej. Dobrze robi też delikatna, pośrednia sugestia, że ma się powodzenie/wzięcie u innich kobiet, czasem delikatna demonstracja tego na żywo w sprzyjających okolicznościach na oczach partnerki. Wtedy może kobieta przystopuje swoje "prowokacje". Oczywiście otwarte flirtowanie z innymi kobietami to już niebezpieczna gra. ps. Po "wg" nie piszemy kropki.

Po co wzbudzać zazdrość w facecie? Żeby to mnie do niej bardziej przyciągnęło? Dziwne, bo ja po takim zachowaniu mam dziwne odczucia i raczej robię się pomału względem niej coraz to bardziej ostrożniejszy, a to raczej nie wróży dobrze niestety jak tak dalej będzie się zachowywać, a ja będę coraz to bardziej ostrożniejszy się robił co do niej ...

dlaczego od razu wzbudzanie zazdrosci??? zwykla relacja z pracy, a ludzie doszukujecie sie 10 dna autorze jak to jest powod, ze zastanaiwasy sie nad dziewczyna, to daj sobie z Nia spokoj, znajdzie lepszego i nieczepialskiego

Gość biguś
"Po co wzbudzać zazdrość w facecie? " Po części aby sprawdzić jak bardzo mu zależy, po części, aby sprawdzić jak zareaguje i potwierdzić lub zanegować wartość faceta odnośnie jego reakcji (im bardziej zazdrosny facet tym mniejsze powodzenie u kobiet ma i jego wartość spada), a czasem po to aby sprawdzić jak daleko kobieta może się posunąć w owijaniu faceta wokół palca. Ten trzeci powód to włączenie ostrzegawczej lampki - niska samoocena u faceta lub kobieta kokietka-manipulantka lub coś podobnego.

Ale mi nie chodzi o tylko kolegę z pracy, od jakiegoś czasu często nawet idąc przez ulice, spacerkiem mija nas jakiś facet po czym mówi, że ładny albo coś w tym stylu i się głupio uśmiecha. Takich sytuacji jest wiele i po prostu jestem ciekawy po co ona to robi. Podejrzewam, że jak ja zaczną na co drugą laskę w mini mówić ale super laska, to po 5 min strzeli focha :p

bigus Czyli co najlepiej wg. Ciebie olewać takie coś? Pokazać, że nic sobie nie robię na takie uwagi i to zlewać, że inni faceci są dla niej fajni, czy też samemu zacząć komentować inne laski?

Warszawski Jeśli zaczniesz zlewac to jej zachowania mogą przybrac na sile, będzie Cię prowokowac do momentu, az wybuchniesz. Spróbuj delikatnie komplementowac inne ładne babki i zobaczysz, jak sie zachowa.

to zmienia postac sprawy, probuje toba manipulowac zachowuj sie tak samo!

Gość biguś
"Takich sytuacji jest wiele i po prostu jestem ciekawy po co ona to robi." Zły znak. "Podejrzewam, że jak ja zaczną na co drugą laskę w mini mówić ale super laska, to po 5 min strzeli focha" Raczej insynuowałbym różne rzeczy odnośnie innych kobiet, mówienie takich rzeczy wprost to demonstracja poczucia zagrożenia co jeszcze pogorszy sutuację. Możesz jej po prostu powiedzieć otwarcie, że nie podoba Ci się taki jej zachowanie, że nie widzisz problemu, aby zajęła się jednym czy drugim ładnym facetem, ale nie będziesz w uczestniczył w takich gierkach. Pokażesz jaja, szacunek do siebie. Jak to nie pomoże to po prostu wstrzymaj z nią kontakt. Tyle.

Gość pieprzycie jak zwykle
daj jej do zrozumienia, że droga wolna.....

Gość człowiek z nad morza
Póki tylko o tym sobie gada to niech sobie gada i miej to w dupie , śmiej się z tego i tye ...inna sprawa jak się umawia z innymi facetami zbyt często na jakieś piwka , wypady ..to już co innego

łonanizuje się prondem :D a potem pacze na ....właśnie na co yyy aizheimer :P

Gość dididi/./../.
jestem nie wyżyta sunia umuwisz sie ze mnom??

Nie podszywaj się tam wyżej proszę :) Dla mnie jest to o tyle dziwne, że wiem , że mnie kocha i jej na mnie zależy, gdy się nie widzimy parę dni to klei się do mnie, ciągle tylko by się przytulała, opowiadała mi o różnych rzeczach itp., a potem takie teksty i przez to mam mieszane uczucia co do tego wszystkiego. Może bigus masz rację i powiedzieć jej wprost o tym wszystkim, jak coś to droga wolna i tyle

Gość biguś
"Czyli co najlepiej wg. Ciebie olewać takie coś? Pokazać, że nic sobie nie robię na takie uwagi i to zlewać, że inni faceci są dla niej fajni, czy też samemu zacząć komentować inne laski?" Sugestię odpowiedzi napisałem wyżej. Okazyjny, wysublimowany flirt z inną kobietą w jej obecności, np. ekspedientką, etc wyjdzie na dobre. Na dłuższą metę taka zabawa jest nudna i nie prowadzi do niczego dobrego. Poza tym to zależy od Twojej samooceny. Nie można tego olać/zignorować, ale trzeba pokazać swoją wyższą wartość. Pa

of course pokaz ze masz jaja powiedz jej w oczy twardo ze nie podobaja ci sie takie zagrywki i jak jej sie tak podoba to niech z nim sie umowi ale dla ciebie troje to tlok i wysiadasz z tego pociagu

och ach mam orgazm nosowy pedale wsadź mi w oko

Gość nie wierze mu niestetu
kto sie umówi z chłopców ze mnom ?

Gość Zuzanna Amelia & 24
To moze powiedz jej wprost ze nie chcesz sluchac o facetach z jej pracy bo jestes zazdrosny. Najprostrze rozwiazania sa czasami najskuteczniejsze.

Gość Zuzanna Amelia& 24
piertoli mnie to :P