Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosik26

zrzucic 30 kg - w grupie lepiej!:)

Polecane posty

Gość gosik25
Tyle,że ja nigdy nie objadałam się specjalnie Nawet w ciąży. Czy jest tu ktoś kto ma policystyczne jajnika któremu udało si schudnac? Zajścieciążę było cudemdla nas bo okres przy tym schorzenia zawsze miałam co 3-6 a nawet dłużej czasem miesięcy. Lekarze dawali mi tylko tabletki antykoncepcyjne żeby to leczyć które często wpływały na mo nastrój albo wagę- tylam a raczej puchlam.wprowadzenie większej ilości warzyw i 5 małych posiłków daje rezultaty.już mam troszkę lluźniejsze spodnie mimo,że waga stoi. To mięśnie które zastępują tłuszcz albo wodę których pozbywa się z organizmu..nie mogę oprzeć się pokusie żeby się nie ważyć codziennie.teraz mam okres więc to ż jakiś kg więcej.więc może już 3 tyg. Coś tam dało :)

Gość Gosik26
no moze jednak ktos sie dolaczy juz poszly sobie nastepne kg teraz waze 92,60 :P udowodnie niedowiarkom:) ma ktos jeszcze taki zapal jak ja?? nie?? no moze jednak?

Gość leośteoś
Hej! Super Ci idzie! Ja się z chęcią dołącze :) Waga 95 kg na dzień dzisiejszy :o Chcę min 20 kg zrzucić!

oj laseczki to chyba musialam psychicznie do tego dojrzec..najpierw powolutku sobie wyeliminowalam ziemniaczki tluszczyki zbedne i slodyczki, dodalam chybaz tone warzyw i przede wszystkim chodze na fitness 5 dni w tyg. ( moj G. teraz integruje sie z nasza coreczka 3 miesieczna i na zdrowie mu to wychodzi i mi;):)) i staram sie jesc 5 posilkow o stalych poraj tj. 7,10,13,16,19 czasem nie wychodzi ale sie nie zrazam i zaczynam od nowa i widac,ze jakos to dziala. Kupilam sobie zielona herbatke i czerwona i popijam wode. Czuje,ze mam energii dosc zeby w koncu cos w moim zyciu zmienic. Dziewczyny super! Dolaczcie sie do mnie, razem damy rade;)

hmm i nie w tydzien tylko w miesiac 4,5 kg:) inaczej jest nie zdrowo.

Gość muma28
hej ja chetnie dolacze. waze 92 kg i mam 170 cm wzrostu...od poczatku roku probuje schudnac i tylko 5 kg zeszlo...tez mam zaburzenia hormonalne - problem z przysadka mozgowa

no to zbiera sie ekipka:) wybieram sie do endokrynologa za miesiac,ciekawe czy cos mi powie konkretnego czy tylko jak zwykle bla bla bla ze trza schudnac 10%. To to ja wiem...ech sama sie za to wezme czy z ich pomoca czy bez:P Muma28 wazne,ze cos zeszlo:) zejdzie zejdzie zobaczysz. Ja teraz jak maniaczka czytam jak to mozna ta swoja przemiane materii podkrecic: stac sie miesniakiem i pic wode,herbate czerwona i zielona,jesc 5 razy,nie stresowac sie,blonnik, niski indeks glikemiczny, bo inaczej isulina sie wytwarza.. duuzo cwiczyc hmm no chyba wszystko. Ekspert jestem hehe:) Chce byc mama - wlasnie kurka glupie hormony,ale nie dajmy sie jakos sie napewno da schudnac;) najglupsze to zrazac sie i zrec wiecej niz poprzednio i tluszczysko wraca ze zdwojona sila..a my mamy gorzej bo nasza przemiana materii jest wolniejsza,wiec 2 razy wiecej w garsc sie wziasc:) spcerek mnie czeka z Niunka moja,bo ona tez chce troche na drzewka z wozeczka popatrzec;) ja mam diete MZ polaczona z dieta nielaczenia i niskim IG- w calosci moje autorstwo, a wy?

trzymam za Was kciuki dziewczyny. Ja tez mam problem z hormonami i po ciąży mi cięzko zrzucić, ale zawsze byłam przykurcz więc mój balast nie jest za duży...za to ciężko mi się zmusić :) I wiem że każdy zrzucony kg motywuje, dlatego cieszcie się nawet z najmniejszych ubytków wagi i nie słuchajcie głosów typu "30 to za mało, powinnaś 40". Jak ktoś nie miał problemów z hormonami, nie siedział pół życia na sterydach to nigdy nie zrozumie że zrzucenie nawet 2 kg to jest masakra :) Tak czy inaczej będę Was podczytywać :) Może tez mnie to zmotywuje

Ostatnio po wejsciu na wagę okazało się, że ubyło mnie 3 killo w ciągu tygodnia. Nie stosuje na razie żadnej diety, ale latam po całym mieszkaniu ze szmatą bo szykuję się na przyjazd mojego mężczyzny zza granicy :) Musi być wysprzątane na błysk. Okazuje się, że zwykłe sprzątanie to całkiem niezly sport :D

trzymam kciuki, ja też walczę - teściowie biorą ślub we wrześniu, w cos się trzeba będzie wbić:)

No kurcze sprzątanie jest super;) chcę być mama - nieźle:):)a froterowalas też podlogi :P?

Witaj ex-D.bill Twoja stopka to święta racja. Jaheira Ci ludzie po prostu nie wiedzą co to znaczy, kij im w oko;) my mamy swój cel i tylko to się liczy. Dzięki,że są jeszcze tacy, którzy wesprą dobrym słowem:):)

Witam serdecznie! Co prawda nie ważyłam nigdy ponad 90 kg, ale ponad 70. Udało mi się schudnąć!:) Teraz ważę 53 kg i czuję się dobrze. Polecam dietę Diamondów. Nie czuję się głodna, mam o wiele ładniejsze włosy, paznokcie, cerę, ogólnie całą skórę. Nie czuję się aż tak bardzo przemęczona i mam sporo energii. Oprócz tego wszędzie gdzie mogę jeżdżę na rowerze bądź idę piechotą. Woda również pomaga przy odchudzaniu- zaspokaja "głód", kiedy tak naprawdę mamy tylko ochotę na słodką przekąskę. Kiedy miałam ochotę na przekąskę chrupałam orzechy albo batoniki owocowe z ziarnami. Często popijam również soki owocowe oraz warzywne- pamiętaj o tym, aby nie kupować soków z cukrem. Śpij więcej, wtedy organizm jest wypoczęty i nie masz ochoty jeść, "aby się wzmocnić". W domu mam także steper, ale to dla mnie nudne zajęcie. Rzadko chodzę na basen, gramy też ze znajomymi w piłkę. Trzymam mocno kciuki, pamiętaj, że robisz to dla siebie i swojego zdrowia!

ehh macie motywację dziewczyny podziwiam ;) ja mi coś jej brakuje, mam tylko miesiąc na zrucenie paru kg by wbić się w kostium i nie zostać miss fok :D łikend spędze nad wodą, to będę pływać ile się da i rozbijać się o brzegi hihi noo i lekka dieta! będę was podczytywać i trzymam za was kciuki!

kabrietta ja jakbym zalozyla kostium to bym byla miss waleni:P no ale zostawmyuzalanie sie nad soba. Pamietaj czekamy na Ciebie;) pomalutku odstawiaj sobie rzeczy, ktore produkuja tluszczysko, nie odrazu bo zmiana pozywienia ma byc na stale. Moja zmora to miesko ojojoj normalnie nie umiem nie jesc tego hehe:) ale staram sie je sobie piec w folii bez tluszczu i tylko tak sobie skubac male porcyjki z surowa. Chleb mi w tej Anglii nie smakuje wie bez zalu go nie jem,ziemniakow tez nie jem. Mysle sobie,ze jak bym nic nie zrobila to zaraz bym dostala cukrzycy i nadcisnienia- nie mam jak dotad..i bym juz wazyla ponad 100 ... a jak motywujace jest to,ze ciuchy z Ciebie spadaja:):)

Gosik, a może poczytaj o diecie South Beach -jest prosta, można sporo jeść, łatwo i przyjemnie się chudnie i bez problemu można ją stosować w Anglii - w sensie składników (mieszkałam w Szkocji jakiś czas) - w pewnym momencie przestałam ją nawet traktować jak diecie bo jadłam takie rzeczy że wszyscy się śmiali że "co to za dieta" jak wpierdzielasz taki omlet np :) osobiście polecam tez dukana - schudłam na nim 15 kg w 4 miesiące - i będziesz mogła wcinać swoje ukochane mięso non stop :)

Gość muma28
mi juz lekko motywacja spada bo mecze sie tyle czasu przez 2 miesiace cwiczylam codziennie po 2 godziny na obitreku, rowerku, wioslarzu i oprocz tego spacery z dizeckiem i prawie sie glodzilam i nic ani kilograma...dlatego wracam na dukana bo to jedyna dieta na ktorej chudne...moze i nie najlepsza ale jestem zdesperowana

jaheira1 u mnie to nie wyjdzie bo nie lubie trzymac sie sztywno zasad,ze dzisiaj ma byc np. kanapka z czyms tam..pozniej to i tamto. Jak narazie stosuje zasady niskiego IG bo z PCO to najlepsza metoda wiec modyfikowana Montigniaca. Muma28 nie glodz sie bo spowolnisz sobie przemiane materii. Ja jestem zdania,ze nie wolno sie glodzic tylko jesc zdrowo i o stalych porach, mniej tlusto i ilosciowo troszke mniej, duzo warzyw, ja jem ich bez ograniczen, pozywne sniadanie ( a nawet bardzo pozywne). A cwiczenia tez nie warto wariowac bo ci zbrzydnie. Sprobuj znalezc cos co ci sprawia przyjemnosc. Ja zapisalam sie na fitness bo jak cwicze z innymi to nie pozwala mi sie poddawac, lubie to. I jeszcze jedno- cwiczenia nie moga byc za bardzo intensywne,bo nie spalasz tluszczu tylko wlasne miesnie.

Uuuuuh, ja własnie umyłam okna. Jest tak gorąco, że pot nieustannie leje mi się z czoła. Za podlogę się jeszcze nie bralam :D ale wszystko przede mna. Powiem wam, że jak tak dużo robię to nawet nie myślę o jedzeniu.

Gość elamka
Mam podobną wagę :-) Mam 34 lata i 3 - letnią córkę, Chciałabym ważyć ok. 65 kg. Czy mi się to uda? Mam nadzieję, że razem z Wami mi się to uda.

chcę być mamą - jakbym tak robiła to w momencie jak przychodzi wolne, czyli ok. 21 rzuciłabym się na lodówkę, niestety o tej porze jeszcze nie moge pójść spać

uda sie jak bedziesz tego chciala i zrobisz wszystko co sie da zeby cel swoj osiagnac:) witamy i trzymamy kciukasy tak apropos;)

Gość mamcia176
Ja też się kobiety do was dołaczam..:) Mam 176cm wzrostu i ważę około 90kg...:( mam 3,5 letniego synka i do tej pory nic z tym nie zrobiłam:( przed ciążą ważyłam 68kg. Mam 24 lata

Mamcia176 po co te smutne buzki. Juz zaczynasz myslec o tym zeby cos zrobic to jestes na dobrej drodze. Ja tez dlugo nie moglam zaskoczyc,a w koncu poszlam i kupilam karnet na fitness na 12 miesiecy i to mnie zmotywowalo bardzo:) pozniej zaczelam dolaczac zdrowsze jedzenie bo nie chcialam zaprzepascic wynikow swoich cwiczen i tak sie kolko nakreca. Tylko trzeba cos konkretnego zrobic. Karnet to jest dla mnie motywacja bo za to place i cwicze z innymi. Nie jestesmy same z tym problemem i nie jedna sobie z tym problemem poradzila. Ja zeby sie jeszcze zmotywowac to puszczalam sobie filmiki na Youtube o osobach ktore schudly po 30 kg. To jest mozliwe:)

Gość mamcia176
Tylko najgorsze jest to że u mnie tej motywacji brak...:( za ponad 2 tygodnie jedziemy na wakacje a ja sie zastanawiam po co Ja wogóle tam jadę skoro kostiumu kąpielowego na siebie nie włożę....masakra jakaś.

Witam, ja mam 25 lat. Ważę 72 kg, mam 157 cm wzrostu. Chciałabym schudnąć do 60 kg chociaż a to jeszcze aż 12 kg :/, ale staram się jeść zdrowo, nie jem smażonego, tłustego ani nie pije napojów gazowanych. Po urodzeniu córki (mała ma prawie 22 miesiące) ważyłam aż 90 kg :/. Teraz jest już o niebo lepiej ale i tak za dużo ważę niestety. Ale jestem dobrej myśli :), mam motywację i jestem na dobrej drodze do osiągnięcia mojego celu :).

Gość bazyliabazyliowa
Hej :) Gosik, gratuluję takiej utraty kilogramów. Ja mam 160 cm wzrostu, ważę 78 kg. Dla mnie najlepsza waga to 65, czuję się przy takiej mega atrakcyjnie, a że mam gruby kościec i nigdy nie byłam drobna czy chuda... to więcej nie oczekuję. Przy 63 (raz tak miałam 5 lat temu... wyglądałam jak chora... zapadnięta). Drogie Panie, przy wyliczaniu odpowiedniej wagi nie tylko BMI jest ważne.... są osoby o lekkiej budowie i drobno kościste z natury, są mocniejsze, o całkiem innej budowie i polecanie np. 55 czy 60 kg jest nierealne... i nieestetyczne w efekcie.