Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renkaaa

Niska panna młoda

Polecane posty

Gość Renkaaa

Pomóżcie, jaka suknia ślubna pasuje niskiej dziewczynie (poniżej 160cm wzrostu) o figurze gruszki (wąska góra, średnie piersi, szersze biodra i uda). Bardzo wysokie obcasy nie wchodzą w grę, myślę że max będzie 5cm, żeby wytrzymać w nich całą noc. Chcę coś skromnego bez żadnych udziwnień i mnóstwa zdobień, cekinów i błyskotek. I jaka fryzura, żeby przykryć odstające uszy? Koki, upięcia, kucyki i warkocze nie wchodzą w grę, a bardzo chciałabym mieć welon :(

Gość Renkaaa
upupupupupupup

Gość Renkaaa
Za strojna jak dla mnie :( Chciałabym coś prostszego i bez trenu. Ale bardzo podoba mi się ta kokardka, w ogóle podobają mi się kolorowe akcenty.

Gość tak jak na tym zdjeciu
podwyzszona talia( zaakcentowana) wydluza nogi. głowa ogolnie mala ( jesli zaslaniasz uszy wybierz fryzure max do brody, moze loczki?

Gość Renkaaa
Marzy mi się prosta, ew. lekko rozszerzana (na małym kole może), bez cekinów, koralików, koronek i tym podobnym. Z jakiegoś nieświecącego materiału najlepiej. Nie chcę żadnych falbanek, drapowań... Dopasowana góra, lejący się dół :P mam nadzieję, że dobrze to opisałam. A co do loczków, raczej odpadają, mój przyszły mąż nie znosi mnie w loczkach i twierdzi, że wyglądam jak stara baba albo baran. Myślałam o jakiś miękkich falach, tylko nie wiem czy się utrzymają cały wieczór, no i jak wpiąć w to welon?

Gość Renkaaa
Slubkalubka - ani dół ani góra mi się nie podoba. Dół zdecydowanie za szeroki jak dla mnie, i nie chcę mieć takiego dekoltu i ramiączek, chcę suknię bez ramiączek i do tego jakieś bolerko. Też mam 158cm :)

Gość slubkalubka
no coz, szukaj dalej:) powodzenia:)

Gość Renkaaa
Śliczna :) A nie przytłacza ta ozdoba z boku? Bo wydaje mi się ogromna i jakbym coś takiego założyła to pewnie bym zginęła;P

Gość ja mam 163 cm
wzrostu, wiec też raczej niska...myślałam, że się zapłaczę w salonach, bo nic nie pasowało, wyglądałam jak troll norweski. Aż trafiłam na suknie emmi mariage. Wybór padł na model Cantaro. I bingo! Drapowania wyciągają, dekolt pięknie modeluje biust. i co ciekawe, we wszystkich proponowanych modelach wygladalam dobrze. http://dreamwedding.pinger.pl/m/8645412

Gość Renkaaa
Czemu większość sukien jest taaaaka szeroka na dole? :/

Gość nie musi być
taaaka szeroka, bo koło można regulować. Większość dziewczyn dobrze wygląda w fasonie A. Myslalam podobnie jak Ty- ze wybiore skromna, prostą suknię. O, jakze sie pomylilam...wygladalam bardzo niekorzysnie

Gość bgfvdc
Generalnie niskie kobiety wyglądają kiepsko w długich sukienkach. :( Moim zdaniem dobrze by było, gdybyś wybrała w miarę prostą sukienkę, nie na kole.

Gość Renkaaa
Taką właśnie bym chciała, bez koła. Tylko czytałam, że jest niepraktyczna, że się plącze pod nogami w tańcu. I teraz już sama nie wiem.

Gość ludzik123
nie ma znaczenia z kolem czy bez i tak sie placza... ale najwazniejsze to dobrac dlugoss suknie do wysokosci butow... i bardzo dobrze ze od razu dopierasz buty by wytrzymac cala noc... niestety nie da sie zalozyc nizszych butow pozniej bo suknia sie zaczyna ciagac po podlodze

Racja- moja z kolem byla wygodna i bardzo lekka ale troche niepraktyczna w tancu. Ja mialam wysokie buty ale gdy je sciagnelam musialam uwazac hihihi.

Gość Renkaaa
Właśnie dlatego chcę mieć buty w których wytrzymam całą noc :) Nie będę na siłę zakładać wysokich szpilek, bo chyba odpadną mi stopy ;P