Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monetiny

Rozum - Maz, Serce - ten drugi ??? Trudny wybor :(

Polecane posty

Gość monetiny

Hej, jestem mezatka od 12 lat, mamy corke. Nie jestem szczesliwa, moze na poczatku bylam, ale wiele razy myslalam zeby odejsc... Ciagle klotnie, wyzwiska z jego strony, wieczny brak czasu dla rodziny... w pracy potrafil siedziec po 16h... o rodzine nigdy zbytnio sie nie troszczyl, jest ogolnie strasznie stresowym czlowiekiem, jest nawet zazdrosny jak rozmawiam czesto z siostra, lub za duzo czasu przebywam z rodzicami ( jak przyjezdzaja do nas na ok.tydzien moze raz czy dwa w roku)...Byly tez dobre chwile, nie powiem, ale my juz dawno nie mamy wspolnych tematow... przed rokiem zmienilam prace i poznalam kogos... on jest zonaty, dzieci nie maja...na poczatku bylismy przyjaciolmi, oni byli u nas, my potem u nich i.... on w pewnym momencie powiedzial mi ze sie zakochal, ze jestem dla niego Idealem Kobiety...

Gość monetiny
na poczatku bardzo go odpychalam, mowilam nie! ale on nie przestawal i tak przez pare miesiecy pisal mi milosne maile... nie spotykalismy sie wogole poza praca... potem jednak na moje urodziny cos we mnie peklo... on zaprosil mnie na kolacje ( fakt ze do kantyny w pracy, ale bylo i tak cudownie), zrobil prezenty, udekorowal biurko, obsypal slodyczami, a maz??? przywiozl mi po pracy kwiaty ze stacji benzynowej, chryzantemy...a prezent nie dotarl na czas..... Ciagle od 8 miesiecy jest u mnie faza raz w dol raz w gore, tzn. raz tego ''Drugiego'' odpycham, ale potem nas jeszcze bardziej do siebie ciagnie... w koncu znalezlismy mieszkanie, ale dopiero od sierpnia... a powiedzielismy naszym ''polowkom'', ze odchodzimy... jednak jakos sie troche pomatwalo... Jego zona, i rodzice malo zawalu nie dostali ( zona sie juz wczesniej domyslala), a ''moj maz'' ....stal sie nagle kochajacym mezem i tata!!! robi wszystko jak sie nalezy, blaga zebym zostala....

Gość monetiny
nie kocham go juz jak kiedys, kocham tego ''Drugiego'', ale rozsadniej byloby zostac i on i ja w swoich zwiazkach :((((((((((((((

Nikt Ci tu nie da dobrej recepty na szczęście. Bo w każdej z opcji, jakie bierzesz pod uwagę - może być różnie. Może odtrącając kochanka zaprzepaszczasz ro prawdziwe, wartościowe uczucie ?? A może za 10 lat z kochankiem powtórzy się sytuacja, w jakiej jestes teraz z mężem ??

Gość monetiny
Przeprowadze sie narazie sama, choc serce mnie boli, ze ''maz'', musi sam mieszkania szukac... ale jak mielibysmy byc razem.... to co nam bedzie dane, to bedzie..... z tym ''Drugim'', mam ciagle kontakt, mailowy czy telefoniczny, czy w pracy... mowie, ze ma wracac do zony, jakos nie umiem sie nim dzielic :(((( Jestem rozdarta miedzy mlotem i kowadlem, serce mowi co innego, a .....chyba litosc co innego... :(((((

Nigdy nie zostawiaj tego,którego kochasz dla tego,który Ci się podoba.Bo ten,który Ci się podoba odejdzie do tej,którą będzie kochał ;)

Gość monetiny
a jesli to jedna i ta sama osoba? :) Kocham go bardzo, ale zal mi meza... :(

Nie mnie oceniać.Ale z pewnością jeszcze nie zbudowaliście aż takich relacji,żeby wiedzieć czy to miłość.W domach macie już rutynę,przyzwyczajenie i normalne,codzienne życie.Nie ma tych wlotów,nóżek niczym z waty i motyli w brzuchu.Mąż stał się "pospolity" a nowy Pan to nowe uczucia,emocje,jakaś odskocznia ;).Czasami nie warto ryzykować rodziny dla czegoś takiego.Bo z nowym Panem równiez za jakiś czas zacznie się codzienność i możesz żałować,że Twoja rodzina wcześniej przegrała z nową znajomością.

Gość monetiny
boje sie ze Maz sie nie zmieni... juz nawet corka pare miesiecy powiedziala, zebysmy w koncu zrozumieli, ze nie jestesmy dla siebie stworzeni ......................... ciagle sie klocilismy :((((

Gość posłuchaj dzieciaka
ma duzo wiecej rozumu niz ty

Gość nie ma to jak szukanie ciągle
czegoś lepszego. Twój mąż jest taki a siaki a ten drugi taki nie jest. Za to ten drugi też będzie taki a siaki jak już zamieszkacie razem. Takie jest życie. Rozwiązań szukaj u siebie w małżeństwie a nie poza nim.

Gość monetiny
@zona-swojego-meza, wiesz ile razy ja mu juz dawalam szanse??? nawet 31.12.2011 swietna data...powiedzialam, mu ze odchodze, ze dluzej juz nie moge, po urlopie swiatecznym w gorach.....ktory spedzil z nosem w komputerze...zamiast ulepic z nami balwana, czy pojezdzic na sankach :((((( Obiecal, ze sie zmieni, ze zakocham sie w nim znow i co? trwalo to moze 1-1,5 miesiaca, ze bylo cudownie duzo rozmawialismy....i znow wszystko wrocilo... brak czasu dla rodziny, nie troszczenie sie o obowiazki domowe, wszystko bylo znow na mojej glowie ( oboje pracujemy ), praca i caly dom, lacznie ze wszystkimi sprawami urzedowymi, szkolnymi i lekarzowymi...