Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zafrasowana ola

ludzie mówią na moje dziecko pulpet grubasek i inne

Polecane posty

Gość zafrasowana ola

jak reagować kiedy ludzie na moje 7 miesięcy dziecko reagują mówiąc o rany jaki to pulpet,grubasek,klusek itp,jest mi przykro nam wrażenie że to moja wina,dziecko jest karmione piersią- brat ostatnio powiedział wprost że to grube dziecko a waży 10kg,brać to sobie do serca i odchudzać dziecko?

Gość dhhh
bez przesady- za chwilę dzieciak zacznie chodzić, to szybko spali tłuszczyk

Gość moje 4msczne wazy
6,5 kg :p chcesz je glodzic?

Gość nie martw się autorko
mój syn był grubaskiem mimo że był tylko na cycu, kiedy zaczął raczkować powoli tracił tłuszczyk a w wieku roku już był szczuplutki i tak jest do teraz.(9lat) W ogóle się tym nie przejmuj:)

Gość Van Zann
moje ma 17 lat i już waży 85kg

Gość asdfghkj
A jaka była waga urodzeniowa? I ile ważył w 5 miesiącu życia? Bo waga (a raczej prawidłowość lub nie przybierania na niej) w pierwszym roku życia w dużej mierze zależy od tego, z jaką masą dziecko się urodziło. Wiadomo, że ten, który urodził się, ważąc 2,5 kg będzie lżejszy od tego, który przyszedł na świat z wagą 4 kg.

Gość ojtam ojtam
no 10 kg to moje dziecko ważyło po roczku ... może troche go jednak przekarmiasz? jada już owoce, zupki? może dawaj więcej pić niż jeść? może je bo chce ssać poprostu i leci mi przy okazji? siada już twoje dziecko? pomyśl że może mieć problemy z siadaniem, raczkowaniem i chodzeniem bo jest cieżkie

Gość jajecznisia
Nie odchudzac,niemowlakow.sie.nie oschudza. To tez zalezy ile ma wzrostu,no ale jak ludzie twierdza,ze jest gruby,to pewnie jest. taka jego uroda. zacznie sie ruszac,to schudnie. Jak ma 7 miesiecy to powinien juz jesc jakies stale pokarmy,nie samo mleko. to tez moze pomoc,bo np marchewka bedzie na pelno mniej kaloryczna niz mleko,zwlaszcza jak masz takie wyjatkowo pozywne

Gość sfrasowana ola
siada,pełza dużo się rusza,pierś podaje na zadanie do tej pory również w nocy,podaje zupke i herbatkę ale dużo nie zjada,nie pije.z długością na podobnym centylu.denerwuje się kiedy ludzie tak reagują zamiast powiedziel na przykład jakie ładne dziecko

Gość mój ważył 9,300
jak miał 5,5 m-ca - a był tylko na piersi - żadnych herbatek , soczków , deserków , zupek - NIC tylko PIERŚ. Wtedy postanowiłam go odstawić , bo bałam się , że za szybko przybiera. Na mm zwolnił teraz ma 9,5 m-ca i waży 10, 800. co ciekawe , córka na moim mleku bardzo słabo przybierała i musiałam ją dokarmiać mm. Faktycznie ciężej się poruszać i zdobywać nowe umiejętności cięższym dzieciaczkom. Widzę to po moim synku ( chociaż ona miał obniżone napięcie mięśniowe - więc to też sprawiło mu wiele problemów :( ). Jak kiedyś jakaś baba powiedziała o moim synku "klocek" to ją opieprzyłam i tyle :p

Specjalnie poszukałam pamiętnika mojego syna (taka książeczka Moje pierwsze lata) i w 7 miesiącu ważył 8500, też był grubaskiem. Do 9 miesiąca tylko na cycku (tak zalecała pediatra) a teraz jest chudzinką. Już jako 2 latek był szczuplutki, zresztą jest bardzo ruchliwy więc się nie masz co przejmować, jeśli 3 latek zaczyna być otyły wtedy to już jest niepokojące.

Gość zafrasowana ola
proszę mnie źle nie zrozumieć nie oczekuje że będzie się chwalić moje dziecko ale zwracanie takiej uwagi na wagę jest wręcz przykre

Gość mentaI cut
jak jest grubaskiem to go tak zostaw i przyuczaj do sumo :D

Oj to powiedz takiej osobie że też nie wygląda na zagłodzoną, ciekawe jakby do ludzi otyłych taka osoba powiedziała "pulpecie"...Po prostu to ignoruj:)

Gość mama nicolki kolki
moje wazy 9,5kg takze spokojnie..a ja mam pytanie zinnej beczki..czy wam tez w biuscie przybrało po urodzeniu i w ciazy?

Gość zafrasowana ola
w ciąży przybrało w biuście ale po porodzie wróciło do normy

nie bądź głupia i się nie przejmuj:) jak mały jest tylko na cycu to nic nie zrobisz:) cycem nie przekarmisz tak jak mm pamiętaj o tym:) a resztę olej bo ważne co mówi lekarz a poza tym będziesz mu jedzenie wydzielać??? no zlituj się:)

Gość moja tez
ma 7 miesiecy i wazy ponad 9kg. ma same faldki. jak siedzi to dopiero smiesznie wyglada. ah nie przejmuj sie. jesli jest szczesliwe i zdrowe to czego chciec wiecej? ja ignoruje takie komentarze. i czasem sama nawywam ja pulpecikiem. pomysl ze juz nigdy nie bedzie Twoja dzidzia taka rozkoszna jak teraz!!! mnie bardzo cieszy widok i urok mojego "miszlenka" :p

Gość a.....Bc
a moja ma 20mcy i wazy 11,5 kilo przy wzroscie 88 i tez słysze od starych bab że grubas. A hit roku od starszej pani- o! ale mama utuczyła Moj dziecko nie jest szczucpłe, ale nie spływa z niego tłuszcz :) nauczyłam się olewać takie komentarze Z resztą, ja do 4 roku życia byłam kluskiem a dziś mam 164 cm i ważę 49 kilo :) Nie ma co się przejmować i olać te komentarze. Pilnować też, żeby dziecko ich nie słuchało kiedy zacznie więcej rozumieć i tyle :) Głowa do góry autorko :)

Gość jesli dziecko jest zdrowe
to sie nie przejmuj, widzialm kiedys foto marylin Monroe z dzecinstwa - wielki grubas - i co? W tym wieku dziecko instynktownie je , ile musi, wiedac tyle [potrzebuje. Poza tym naprawde . ludzi sa rozni , roznia sie nie tylko wzrostem, kolorem wlosow, oczu ale i masa, co tak trudno niektórym zroizumiec

Gość Ale dlaczego sytuacja
Bardzo dużo waży jak na swoje 7 miesięcy i sama nie wiem co doradzić bo obecnie często się słyszy że dzieci większe, cięższe i powoli staje się to normą . Jest jednak jakaś granica i według mnie nadal twoje dziecko waży sporo. Co na to lekarz? Skoro jest karmione piersią to napewno je nie przekarmiasz i nie ma w tym twojej winy i zapewne malec zgubi troszkę ciałka jak zacznie raczkować , o ile juz nie próbuje?

Gość naturelle belle
Ja tez sie martwilam, ze moja corka byla niby za gruba. jak miala 9 miesiecy wazyla ponad 9 kg i tez wszyscy kmentowali jaki to grubas. Teraz ma prawie 3 lata 93 cm i wazy niecale 13 kg. Jest szczuplejsza niz wiekszosc dzieci w jej wieku. WIec nie ma sie o co martwic. Syn ma 9 miesiecy i wazy ponad 10 kg przy 74 cm i komentarze puszczam mimo uszu! Dodma ze zaczal raczkowac jak mial 6 miesiecy i wstawac na 7!wiec problemow z rowojem ruchowym z powodu swej tuszy nie mial Wiem ze zdrowo odzywiam moje dzieci i dbam o to zeby maialy dawke ruchu na swiezym powietrzu.

Gość karmellitka
a.....Bc - hehe a moja córka ma 80 cm, 10.5 kilo i jest chuda jak szczapa :) jak to dziwnie się czasem masa rozkłada