Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komornik ze Lwowa

alimenty = zemsta

Polecane posty

Gość nie, kobiety po prostu
no u mnie akurat rozwodu nie było, a dziecko ma wszystko i jeszcze więcej. Po prostu jak się kocha, to się o to dba. Bez względu na to czy jest się razem czy nie.

Gość nie, kobiety po prostu
czyli niech zrobi dziecko, niech odejdzie, znajdzie inną, a na dziekco niech nie łoży ani się nie spotyka, bo matka wybrała zlego faceta. Hulaj dusza, a matka niech pokrywa calośc kosztów i opieki. Jaką ty zemstę widzisz w alimentach? Ty się lecz. Chyba że już za późno. Więc znajdź sobie faceta. Bo widać że zazdrość zżera.

Gość kochanka Franka
hania**** i PRAWIDŁOWO....faceci powinni bulić na dziecko! najlepiej zrobic dzieciaka, odkochać się , rzucić parę groszy i...bujac się. A kobieta niech się martwi teeee hania,ja sie martwie o takie ktore rozkladaja nogi przed byle kim a potem dziecko i tylko dziecko cierpi

Gość rudaaBlond
ale wy tu pierdolicie. a ktora to taka madra i radzi sie zabezpieczac wiekszym metrazem jeszcze przed narodzinami dziecka. jestes z wawy? jaj nie to zapraszam cala rodzinka.albo chociaz do innego duzego miasta.bedziesz miec wlasnosciowe a placic jak za dobry wynajem. zamieszkajcie tu sobie wygodnie z mezusiem i dziecmi. placcie rachuneczki- na wszystko liczniki. i nie zdziwie sie pozniej jak taka jedna z druga zacznie zakladac tematy o oszczedzaniu...brak slow

Gość kochanka Franka
nie, kobiety po prostu komornik ze Lwowa..... zrób sobie. Urodź. Wykarm wlasną piersią. NIe śpij po nocach. Lulaj dziecko na rękach, może kolka, a może grypa? Dbaj i pielęgnuj. Wychowuj. Ucz chodzić, mówić, przytulać. Kochaj nad życie. Martw się każdego dnia o jjutro. Gotuj, pierz, jednocześnie bawiąc sie z dzieckiem. To są najpiękniejsze chwile w życiu. Kto nie jest matką, nie rozumie tego. Ale to są szalenie ciężkie chwile. Zasuw od rana do nocy. I często w nocy tez. a ja leze bo mam meza hahahahahahaaaaaa Czy ty myslisz ze zostalas matka to odrazu dostatalas status Matki Teresy.czy ty myslisz ze zamezne kobiety spia w nocy,nie bawia sie z dziecmi,nie gotuja,nie piora,nie ma zakupow i brudnych pieluch.Na jakim swiecie zyjesz

czytaj ze zrozumieniem. powtarzam po raz 3: ja tu cały czas pisze o tym że jak facet odchodzi kobieta zaczyna się mścić na przykładzie alimentów

Gość kochanka Franka
nie, kobiety po prostu Komornik, mówię ci. jak zostaniesz matką, wrócimy do tematu. Obyś trafiła na ch*ja, który będzie cię kochał w dniu slubu, przez cała ciążę i przez cały miesiąc życia dziecka I ty chcesz siebie nazywac kobieta i matka??????????????????????????????? a feeeee paskudo ! mam obrzydzenie do takich jak ty

Gość rudaaBlond
alimenty=pokrycie czesciowych kosztow utrzymania dziecka. dla normalnego czlowieka nie ma to zadnego innego znaczenia. to juz wiadomi co jest nie tak.

Gość kochanka Franka
Jak kochanka. Dobre wybory. Gdyby każdy miał to, na co zasługuje, kochanka już trzeciego by lizała po stopach, zeby od takiej suki nie odchodził. coz za prymitywizm,rpstactwo i frustracja wychodza z ciebie.Nerw puscil ze zycie sobie spaprala z jakims fagasem a teraz probuje swiat obwiniac ze nogi rozlozyla byle komu.Naprawde wstyd.

Gość Po prostu kobiety
Pisałam już. Mam męża. Nie jestem w temacie alimentów. Ale ty nie potrafisz ich zrozumieć. O rodzeniu i wstawaniu pisałam O KOBIETACH. z mężami czy bez. Myślisz ze my inaczej nie spałysmy inaczej niż samotne matki? Szukacie szumu tam gdzie go nie ma. Alimenty są normalną sprawa tylko z prawnym zabezpieczeniem.

Gość rudaaBlond
i jeszcze jedno w sadzie przedstawiasz oplaty za mieszkanie. wszystkie z nich dzielone sa na liczbe zameldowanych osob. chcial nie chcial zaden domownik nie mieszka nigdzie za darmo.nawet 3 latek.

Gość zZ Zniecierpliwiony
Ale sobie poczytałem. Jednak już chyba pozostanie dla mnie niewiadomą... \ tajemnicą \, .jak te kochające mamusie dzielą tą kromkę chleba....gdy nie ma alimentów ? A to co prawne ...na pewno nie jest normalne.

... hehe widzę, że temat się kręci cały czas i nie ważne jak go nazwać zawsze będzie chodziło o kasę za karę bo innej argumentacji nie przyjmuję, wymyślanie, bo to albo tamto - nie prawda!! kłamstwa, znam z autopsji najlepiej .... sama doświadczam na własnej skórze, jakie to chore babsztyle roszczeniowe są z tych ex i tych dzieciaków takich pokrzywdzonych i biednych, a te dzieciary mściwe, jadowite, jak te żmije, co śladu nie zostawi a krew wypije.... a dlaczego, bo mają schizę i chore ego, bo tatuś teraz z inną dzieci ma.... Sama się jedna z drugą o to prosiła.... że sama i nie mam faceta i dostajecie szału i białej gorączki, więc musicie się mścić w moim przypadku mszczą się teraz obie, mamuśka i córeczka, bo nie mogą znieść, że jest ta druga tyle lat i w dupę jej nie kopnął ... i są dzieciaczki takie fajne i kochane i ja nie krzyczę, że mi się coś należy... bo dzieci potrzebują to czy tamto, tylko tak krawiec kraje jak mu materii staje... taki budżet ma rodzina i musi wystarczyć ... a że nie ma rarytasów i dobrze, przynajmniej taka biedna dieta na zdrowie wyjdzie wszystkim.... a te byłe takie piękne i porzucone... ? i od braku seksu dostają kota, i go trenują każda na swój własny wyrafinowany i cwany sposób, a że po chamsku to wiadomo, przecież to kot najwyższego gatunku!!! :) - ciekawe tylko dlaczego was te exy pozostawiali, albo zdradzali??? ciekawe??? - bo według mnie facet, który ma wszystko w domu, to nie szuka niczego poza nim!!! a jestem doświadczoną matką i żoną!! dlaczego one nie widzą belki w swoim oku, tylko źdźbło u tej drugiej - bo nie przyjmują do wiadomości, że poszły w odstawkę tylko i wyłącznie przez własną głupotę więc winny jest cały świat, ale nie one a jedyną możliwością jest dokuczenie poprzez alimenty, bo innej możliwości, jak im się nie da to nie mają ... i im więcej dokuczą tym bardziej swojsko w swoim skurwysyństwie się czują ... a w moim przypadku chodzi przede wszystkim o dorosłą dzieciatą babę, która żyje na kocią łapę i uważa, że jest jeszcze taką malutką dziewczynką, że trzeba jej alimenty płacić na kosmetyczkę i waciki - WSTYD!!

Gość ulkiulki
I w twoim wypadku beata chodzi też o ciebie roszczeniową babę która na dzieci ciągneła od państwa ile się i jak długo było można.Kłamliwa fajtłapa ciągnąca kasę która jej się nie należała.Przestań się ośmieszać ja się przyznaję że jestem z facetem nie muszę kłamać by ciągać min od takich jak ja z podatków na dzieci.Ja i wielu innych nie mamy najmiejszej ochoty płacić na dzieci takich jak twój eks. Dlaczego jego nie szukałaś czyżby spierdolił aż tak daleko.Do państwa miałaś roszczenia a powtarzasz jak mantrę jakich sobie facetów wybierają.Ty wybrałaś kiedyś takiego za zoobowiązania którego zapłacili inni choć woleli by dać z podatkow własnym dzieciom.

Gość rudaaBlond
zniecierpliwiony ty to w ogole jestes...sam wiesz. a ty beatko chcesz zeby twoj stary nie placil na corke tak sami mocno jak corka chce tych alimentow.proste. ale my tu o tym czym sa alimenty i o tym czyn maja byc. samotne matki maja byc cierpietnicami? a z jakiej to racji? i nawet jak maja dziecko z byle lapsen to maja z kims a nie same. o czym tu wiecej gadac? pewnie ze same chcialy? a nawet jak chcialy z durniem to co teraz sie maja pozabijac i te biedne dzieci tez usmiercic? dajcie spojoj. alimenty sa byly i beda.w roznej formie.ugodowo czy przez sad ale zawsze beda. w sadzie pojazujesz miliony rachuneczkow i z biedaka gorszego biedaka sad nie zrobi. nie przesadzajcie ze te alimenty to taki rarytasik dla tych mamusiek. zdrowo myslaca samotna matka nie przymiera glodem i nie gdera tylko zyje dalej

Gość ciekawe beatko
dlaczego Ciebie maz porzucil ?????? Czyzbys zle wybrala ???? z lapserdakiem zadalas się ????/ Co mu takiego zrobilas ,ze uciekl od ciebie tak daleko ,ze musialas od Panstwa brac alimenty roszczeniowa matko????

Gość TylkoJaja
Znam taki przypadek autentyczny: Rozwód ugodowy (bez orzekania) Podział majątku - u notariusza (80% dla żony) Alimenty - on przystał na jej propozycje Mineły dwa lata Firme żony diabli wzieli (znaczy padła z niedbalstwa) Przydupas zaczął sie rozglądać za młodszą No i ktoś jej powiedział że były mąż DOM BUDUJE! I jak nie trudno sie domyślić - facet przez rok z sądu nie mógł wyjść. Podwyżka-apelacja, podwyżka-apelacja..... Dopiero jak przysiągł że nic nie buduje - nastał spokój (na razie) :classic_cool:

Gość Magda285
A ja znam inny przypadek.Facet bardzo dużo zarabiał, zostawił żonę i dziecko i zamieszkał z kochanką i jej dzieckiem. Wcześniej jego syn miał wszystko z najwyższej półki, zabawki, żywność ekologiczną, firmowe ubrania no i wczasy " pod palmami". Teraz tatuś się nim nie interesuje,nawet go nie odwiedza, teraz ma synka kochanki , a jego syn wczasy u dziadków, zabawki z Tesco,ciuchy ze szmateksu. Jak mu wytłumaczyć,że tatuś już go nie chce bo ma już innego synka? A może matka nie powinna w ogóle żądać od ojca alimentów na dziecko, bo szkoda chłopa?

Gość rudaaBlond
sa rozne przypadki.patologiczne tez,ale o takich nie ma co dyskutowac. ten opisany wyzej wlasnie taki byl,ale wiekszosc z was podciaga do nienormalnosci nawet sprawe o zalozenie alimentow. np.pan zniecierpliwiony.

Gość kochanka Franka
a ja kupuje czasami zabawki w tesco :P Nie widze w tym nic zlego,czy uwlaczajacego.Nie mam problemu kupic dzieciom podkoszulkow na placu,czy zagladnac do lumpexu.Moje dzieci maja w szafie i marowe ubrania i z drugiej reki i z placu.ani nie sa przez to gorsze,ani zle ubrane.Nadal pokutuje przeswiadczenie,zastaw sie a postaw sie.Mam to gdzies.Jeszcze nigdy nie slyszalam zeby dziecko umarlo czytajac ksiazke z tesco czy bawiac sie samochodzikiem na podlodze. Ale rozumiem to tak.Gdybym kiedys przypadkiem sie rozwiodla,to musze dzieci zaczac ubierac w gaastra,bo kiedys tatus kupil tam dzieciom kombinezony na zime.a jak im kupie kombinezon w tesco tzn ze stopa zyciowa spadla :D

Gość Magda285
Syn Boruca jak dorośnie i zrozumie jakiego ma tatusia, na pewno będzie szczęśliwy i pokocha go jeszcze bardziej. :) No ale cóż Borucowi stare zabawki się znudziły, wybrał nowe i nowy plac zabaw, ciekawe na jak długo.

... a ja rozumuję to tak, że niektóre panie mszczą się na swoich ex i ich next, tylko dlatego, że chcą dopieć!! ... nie chce mi się tutaj wklejać uzasadnienia ex mojego męża o podwyżkę alimentów, jaka miała miejsce kilka lat temu - po prostu śmieszna i chora roszczeniowa baba, swój pozew uzasadniała, tym że córka oficera na stanowisku musi żyć na odpowiednim poziomie!!! - dla mnie to byto chore?? - no bo niby np. córka kierowcy musi żyć na jakim poziomie??? albo na przykład córka nie wiadomo kogo??? według mnie zmanierowały się baby do granic absurdu... za przeproszeniem wyżej sr..ą niż d..y mają, bo są z małego miasteczka (tysięcy mieszkańców) - ale nie o to chodzi, chodzi o to, że chcą się pokazać!!! w tym ich cały problem... jak córka mojego męża nosiła ciuchy z ciucholandu w pełnej rodzinie to teraz musi nosić prade lub inne marki, bo jest biedną dziewczynką z rozbitej rodziny!!! mentalność się popierdoliła i to znacznie... moje dzieci też noszą markowe ciuchy z ciucholandu i co z tego??? czy są gorsze od innych??? - nie!! bo według oceny innych ludzi i krewnych moim dzieciom niczego nie brakuje... ale trzeba oprócz kasy być zaradną mamą, coś wyszukać, coś przerobić... i już jest!! ... a ty ulkiulki przestań mnie prześladować i wypisywać brednie, bo nie znasz mojej sytuacji i nigdy jej nie poznasz!!! nawet gdybym zaprosiła ciebie do mojego domu, to uznasz, że mi tak dobrze i dobrze mi tak, a wiadomo dlaczego, bo ja jestem ta next a ty nienawidzisz mnie z samej definicji, albo znasz mnie i nienawidzisz, a ja mogę się tylko domyślać, jaką chorą osobą jesteś... ... temat jest alimenty=zemsta, ja wobec tego mam prawo do wlasnego zdania, bo czerpię z własnych doświadczeń i wiem, że alimenty to zemsta, bo córce mojego męża niczego nie brakuje, ma wszystkiego ponad stan - sama powiedziała ojcu, że w zasadzie to ona pieniędzy nie potrzebuje, ale on i tak będzie musiał jej płacić - wiadomo dlaczego - dla samego dokuczenia!!! ... ale sprawa jest w toku i zobaczymy jak daleko ta zemsta ją zaprowadzi ... bo według mnie pobieranie alimentów na złość, dla zemsty, dla dokuczenia samo w sobie jest chore i niebezpieczne...