Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brafiterka

jestem brafiterką-dobiorę wam stanik

Polecane posty

Biustonosz, który nosisz to jakiś ekstremalny plunge-bardzo nisko w mostku, nie widziałam go na żywo, ale pewnie ma mozno ścięte odsłonięte miski. Na do datek to push-up. Zastanawiam się gdzie ma gąbeczki? często w plungach jest tak, że przy dobrym rozmiarze miski, ta robi się pusta. Trudno to Wam zrozumieć, ale to normalne. Ważne pytanie do Ciebie to: Gdzie lezy Twoja fiszbina? Wymacaj ja i powiedz mi gdzie lezy to powiem, czy miska jest ok. A co do marki. To o ile Twoja miseczka D przy Twoim obwodzi nie jest za mała, to polecam Gossarda. Ale ta firma ma wkładeczki tylko w miseczce D w modelu superboost. Cuda robi przedewszystkim idealny kształt fiszbiny. Aha-gossard to tez plunge ale o dobrej konstrukcji!

Gość kasjopeja xyz
shuma Ja do tej pory nosiłam 75B - ale postanowiłam zainwestować w dobry stanik. No i wyliczyłam sobie te 65D ale nie jestem przekonana,że to jest TO.:/ I tak jak TY mam dosc szukania i wywalania kasy!

shuma! nie powinnas miec najmniejszego problemu z dobraniem biustonosza, Twój romiar z miary to 65F. Jednakże okreslic rozmiar może (podkreślać to będe cały czas) tylko w trakcie mierzenia biustonoszy. Ja z koleżankami w naszym salonie obsługujemy przeciętnie Panie przez około 45 minut każdą. rozmiar to połowa sukcesu-trzeba znaleść swoją konstrukcję. Ja polecam tylko brytyjskie marki, bo maja najbardziej plastyczną rozmiarówkę, podziwianą n a całym świecie . nie polecam EsotiQ i triumph-omijać z daleka. Marki, które pokochacie to panache, cleo, fantasie, freya, fauve, curvu kate itd..

Gość shuma
kasjopeja xyz - ja kupowałam tylko w atlanticu i rozmiar 70D byl prawie dobry. Również liczyłam w necie, ale po doświadczeniach ze stanikiem do karmienia nie mam ochoty bawić się w zakupy wysyłkowe

Kasjopeja, jak możesz odpowiedz na moje pytania:-). Najwazniejsze to gdzie lezy Twoja fiszbina? A co do Shumy. Pa karmieniu, czy też w trakccie, skup się na znalezieniuidealnego biustonosza-dość ciasnego pod biustem, by je utrzymac. To obwód w 80% utrzymuje nasze piersi!! to wazne dla kondycji Twoich piersi!!!

O Matko! Atlantis to za wąskie fiszbiny, ścinające piersi i za luźne obwody. Czy wiecie, że 90% Polek chodzi źle dobranych rozmiarach??

Gość kasjopeja xyz
Gabeczki ma nisko. A fiszbiny są nie cały centymetr pod biustem (6-7mm). O ile rozumie Pani co mam na mysli;) I faktycznie jest mocno "wycięty" ale w esotiq wiekszosc takak jest

Gość shuma
Brafiterka - dziękuję bardzo za życzliwą odpowiedź. Trumpha omijam z daleka za niekompetencje i chamstwo - gdy zaczęłam szukać jaki właściwie mam rozmiar i zapytałam panienki tam sprzedającej o rozmiar właśnie 65e czy f powiedziała, że takie nie istnieją (!) i że ja cyt"nie wiem czy tu w ogóle A jest". Już nie karmię i namierzam się na zakup dobrego stanika. Nie wiem tylko gdzie się udać. Problem z piersiami mam taki, że są one jakby to określić dość stożkowate, czyli jest spora różnica między obwodem pod i w biuście, a piersi nadal mikroskopijne :( A mam dość gąbkowych pancerników. Gdzie mogę szukać dobrego sklepu, jak go poznać ? Teraz zaopatruję się w sieciowym atlanticu, rozmiar 70 d wydaje się plus minus ok .

Gość shuma
i 90% jak piszesz chodzi w źle dobranych stanikach właśnie przez taką kompetentną obsługę jak w Triumphie, który też nie wiadomo dlaczego uznawany jest za największą wyrocznie :(

Gość kasjopeja xyz
No ja wyboru nie mam - mam tylko esotiq i triumph w swoim mieście. A przez internet nie będę zamawiać bo się boję. No i powiem szczerze gossard - super ale bardz odrogo:/

SHUMA. mi wyszło u Cie wstępnie 65 f, i to w rozmiarówce brytyjskiej nie jest wcali aż taki mały biust. Piersi mają prawo byc stozkowate-to jeden z kształtów biustu u których się uczyłam. do takiej piersi pasować będą wąskofiszbinowe biustonosze. Mysle, że tylko ci się wydaje że Twój biustonosz z atlantica jest w miare ok. Powiedz gdzie leży Twoja fiszbina? tzngdzie lezy w stosunku do pachy? A co do Kasjopeji: Kochana, nie o to mi chodziło, ale zaintrygowałas mnie. Co to znaczy, że Twoje fiszbiny leża 7 mm pod biustem?? MASAKRA!!! tzn, że pomiędzy podstawa piersi a fiszbiną9 a podstawa piersi to te miejsce, gdzie znajduje sie fiszbina) jest 7 mm przestrzeni?? Złap za kant miski i niezwłocznie, podciagnij podpychając drugą ręką fiszbinkę ku górze ja pod samą postawe piersi. To niezbede. Jaką rolę pełni fiszbina w twoim staniku skoro jest tak nisko?? nie nadaja piersiom żadnego kształtu!! w ogóle ich nie zbiera. A plunge to seksowna konstrukcja, gdy fiszbinka leży w środku pachy i pod podstawa piersi idealnie te piersi zbira do środka i eksponuje!! Gdzie lezy Twoja fiszbina w stosunku do pachy??

Kasjopeja, wszystkie brytyjskie biustonosze ze względu na swoje konstrukcje maja takie ceny. Szcezrze mówiąc Gossard jest stosunkowo tani....Mysle, do ceny się przekonasz jak każda Pani. Nie musisz mieć 10 staników. Na poczatek wystarczy 1, potem dokupisz 2... komfort noszenia rekompensuje cenę, a Twój biust bedzie Cię za to kochał:-)

Dziewczyny gdzie mieszkacie napiszcie, moze po prostu nie wiecie, że w waszej okolicy istnieje taki sklep??

Gość kasjopeja xyz
Hehe - fiszbina leży sobie ale napewno nie na środku pachy:D Kurczę właśnie mi Pani udowodniła,że na stanikach znam się jak koza na lepieniu pierogów:D A poważnie - nie leży na środku pachy - czyli zle dobrany stanik?

Gość shuma
Brafiterka - bardzo chętnie w końcu znajdę idealny stanik dla siebie...Czy możesz polecić jakieś konkretne miejsce. Jestem z Wrocławia, duże miasto owszem - ale też nie chcę trafić na jakąś niekompetentną obsługę, wbić się znów w kompleksy itp. Czy jesteś w stanie coś zaproponować? Może coś znasz? Albo jakie modele wybierać?

Gość kasjopeja xyz
Ja jestem z okolic AUGUSTOWA Czasem jeżdzę do białegostoku ale sporadycznie raczej. Tam jest sklep i braffiterka ale za dobór stanika podobno trzeba zapłacić 150zł. A ja się boję,żemi dobiorą tak jak w esotiq:/

Gość shuma
znam te wszystkie mapy, ale właśnie czaję się i szukam RZETELNYCH opinii albo właśnie propozycji kogoś kto zajmuje się tym profesjonalnie.

Gość kasjopeja xyz
No dla mnie to,że mi sutki "wypadają" to wygląda trochę jak za duży rozmiar. No sama nie wiem. Ale mierzyłam mniejsze i się nie wbiję w nie nawet nie ma takiej opcji. 65C zdecydowanie za małe. Mierzyłam 70B i też jest dobrze ale jednak wolę obwód 65 bo mocniej trzyma. No już sama nie wiem. o ile obwód dość łatwo dopadsować to miska to jakiś koszmar.

Gość bez wymaru 45
A jaki stanik przy obwodzie w biuscie 85 a pod biustem 75? Prosze pomoz

Kasjopeja, jeżeli fiszbina nie lezy w środku pachy(tzn jeżeli w nią nie celuje)to fatalny stanik/ Nie znaczy to, że fiszbina ma wbijac się w pachę, ma celowac w środek pachy!! Co do Wrocławia, nie znam tamtych sklepów. Ale uważam, że warto zainwestować swoj czas w poszukiwania. Idź do salonu z brafiterka i tylko z brytyjskimi markami. i poproś o pomoc, nie musisz od razu kupić stanika. Ale kompetentna obsługa wszystko ci wytłumaczy. Ja też stworze dla Was poradnik jak nie dac się nabić w bambuko i przejrze miejsca z brafiterkami w waszych miastach by wskac, te które moim zdaniem można obdarzyć zaufaniem:-)

Kasjopeja nie płac za dobór stanika!! to chore!! to nie jest miejsce godne zaufania!!!

Gość fankotka
A czemu tylko z brytyjskimi markami (pomijam fakt, że takiego nie ma)? Przecież nasz Comexim ma bardzo fajne i ładne biustonosze, dobrze uszyte. Na małe biusty fantastyczne są właśnie Onlyher, na każde Ewa Michalak, Dalia ma też kilka bardzo udanych modeli, podobnie Kris Line.

Gość shuma
Brafiterka - pomnik Ci chyba wystawię!!!!, bo właśnie to jest to czego się obawiam. Że będzie wszystko pięknie, ładnie, pani miła, stanik drogi i nadal zły. A ja znam się na stanikach jak słoń na balecie i nawet bym nie wiedziała, na co muszę zwrócić uwagę :/

Bez wymaru! Czy Twoje 75 pod biustem do bardzo na ciasno zmierzone?? Podkreślam -bardzo?? Jeżeli tak to wychodzi takie 70 C/D :-)

Gość fankotka
"stworze dla Was poradnik jak nie dac się nabić w bambuko i przejrze miejsca z brafiterkami w waszych miastach by wskac, te które moim zdaniem można obdarzyć zaufaniem" Taki "poradnik" już jest: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,132902555,132902555,Sklepy_polecane_osobom_poczatkujacym.html

Gość kasjopeja xyz
BRAFITERKA Kurczę swietna z Ciebie kobietka:)Dziś muszę uciekać ale zajrzę jutro:) Wielkie dzięki:)