Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brafiterka

jestem brafiterką-dobiorę wam stanik

Polecane posty

Gość Brafiterka

Nie wiem czemu, ale nie mogę znaleźć mojego wątku. Dajcie mi do niego linka, albo przenieśmy się tutaj. chciałabym Wam pomóc najlepiej jak mogę, więc pytajcie o wszystko, jeżeli nie znacie rozmiaru, macie do niego wątpliwości to zmierzcie się i podajcie wymiary:-)Jestem brafiterką. Pytajcie o wszystko.

Gość amanda de niro
mam pod biustem 74 a w biuscie 94. nosze 65ff z panache ale powiem ze piersi wydają się większe a nie chce tak... tak ma być i to efekt dobrze dobranego stanika? dodam też że trochę mnie ciśnie na początku noszenie i z pleców robią się po bokach dwie fałdy :o może sprobowac 70E?

Analogiczna miseczka do miseczki 65FF przy obwodzie 70 to nie E lecz pojedyńcze F (70F). Jeżeli biustonosz przy obwodzie 65 to zbyt duzy dyskomfort to smiało wybierz 70. Jeżeli te 74 cm to miara na bardzo ciasno, to w rzeczywistości jednak faktycznie powinnaś nosic 70. Co innego gdyby na ciasno było 72 bądź 70. Panache jest szerokofiszbinowym producentem. Stąd piersi w nim wyglądają na lekko spłaszczone, okrąglejsze, rozlewające się pod paszki. Spróbuj wybrać wąskie fiszbinki:Fantasie, Freya (o ile nie opierają ci sie o piersi).

Gość amanda de niro
dziekuje :) dobierałam na balkonetce - baby mi pomagały :) nie byłam u typowej brafitierki w sklepie... zreszta duzo slyszalam ze niejedna zle dobrala biustonosz dlatego sama sie zmierzylam upewnilam się ze dobrze się mierze i zapytałam na balkonetce a pozniej jeszcze na gazecie :) no i wg tabeli freyi panache i fantasie tez wychodzi 65ff ale jak mowie mam 2 staniki z panache i jakos mi sie wydaje ze na poczatku za bardzo ściskają... teraz jest lepiej ale to po długim czasie noszenia na poczatku ledwo wyrabialam (ale babki w necie pisaly ze tak ma byc ze ma sciskac :o)

Bez wątpienia pierwszy dobrze dobrany biustonosz się czuje:-) Bo logicznie jest bliżej ciała, niz te wczesniej 80 itd:-) A powiedz jakie dokładnie masz modele z Panache?? I wogóle jakie modele z innych firm?

Gość amanda de niro
mam panache superbra evie z odpinanymi ramiączkami i panache superbra harmony wczesniej nosilam triumph 75 D haha wiem zgroza :)

Gość amanda de niro
a z innych firm nie mam bo dopiero gromadzę te dobrze dobrane... ale zobacz 65ff to jest wg tabeli 94 a 70f to jest 96,5 a 94 to bedzie w 70e jednak zobacz w tej tabeli http://www.intimo.com.pl/tabele_rozmiarow.html to juz nie wiem jaki powinnam btac czy 70 e czy 70f

O własnie. Evie to fatalny pomysł na biustonosz na co dzień. To strapless podszyty sylikonem, dostosowany do noszenia bez ramiączek i tak tylko faktycznie-okazyjnie-nalezałoby go nosić. Uczucie ścisliwość w starplessach, przez sylikon jest wzmożone, co jest bardzo logiczne. Nie nosiłabym Evie na co dzień, nigdy Paniom, które przychodza kupic stanik nie podaje Evie, tak jak moje koleżanki. Jedynie Paniom, które muszą zakupic konstrukcje bez ramiączek właśnie. A Harmony? Panache wycofał ten model. Jest małomiseczkowy jak na fullcup też ciasny. Harmony to jeden z najgorszych konstrukcyjnie staników na rynku...Ale obie propozycje sa atrakcyjne cenowo:-) Myslę, że powiinnaś spróbować jeżeli trzymałabys się Panache z Andorrą. Ewentualnie z Cleo by Panache z nieziemską Lucy. Jednakże nie kupuj staników przez neta nawet mając ustalony rozmiar, bo konstrukcje, szycia miski, nie w każdym rozmiarze dobrze leżą iczasami potrzebny jest inny obwód, inna miseczka. Zachęcam do odwiedzenia salonu, gdzie możesz zmierzyć biustonosze!!!

Gość amanda de niro
czyli jednak dałam ciała z doborem haha.... masz ci los :o

Gość kasjopeja xyz
Mam 70cm pod biustem i 83 w biuście - Kobietka w sklepie dobrała mi 65D. W obwodzie jest super ale czy to normalne,że z miseczki wyłażą mi sutki???? Miseczka wydaje się być dobrze dobrana.Czy to wina zle dobranego rozmiaru czy taki model???

Gość kasjopeja xyz
Do tej pory nosiłam 75B ale sama widziałam,że coś jest nie halo...No i w internecie wyliczyłam,że mam 65D. Podobnie powiedziała mi koietka w sklepie z bielizną. Kupuję w esotiq

Sprzedaje go codziennie, codziennie dobieram:-) to Lucille z Panache. Lubię go, ale to kostium do jędrnego biustu- nosi sie go bez ramiączek. Miska ma konstrukcję bandeau, jest zamknięta, więc trzeba ją dobrze dobrać, by nie przycięła piersii nie tworzyła niestetycznej bułki. Kostiumy sa stosunkowo ciasne( celowo, bo nabierają wody, i się w wodzie rozluźniają), więc skoro jest Ci ciasno w dziennym biustonoszu w 65 to w kostiume tym tymbardziej musisz miec 70. miska jest standradowa raczej, więc jeżeli Twoja miseczka F jest faktycznie prawdiłowo dobrana to tu powinna leżeć:-) A majteczki-mniejsyz rozmiar nalzy dobrac od tego, który nosi się na co dzien;-)

Gość ilnkka
"Jednakże nie kupuj staników przez neta nawet mając ustalony rozmiar, bo konstrukcje, szycia miski, nie w każdym rozmiarze dobrze leżą iczasami potrzebny jest inny obwód, inna miseczka." No bez przesady... Kupując przez net można przymierzyć w domu, a potem zwrócić czy wymienić, jak nie pasuje. Sklepów z brafittingiem wiele nie ma, dużo osób ma do nich daleko (ja mam do najbliższego 130 km), więc to jest rozwiązanie dla mniejszości. Za to dostęp do netu ma większość ;) A już offtopowo to w sklepach internetowych, zwłaszcza angielskich, bywa o wiele taniej ;)

Gość amanda de niro
tak o majtkach słyszałam że są wielgachne :) ale nie wiem czy mam jędrny.. chyba nie aż tak :(

Esotiq na białe biusty jest znośny, ale nieidealny. Najgorszy jest oczywiście TRiumph. Wszystko o czym tu pisze, ustalanie rozmiaru itp. ja opieram tylko i wyłacznie o rozmiarówke brytyjską, więc dla esotiqa nie mam analogii, z reszta nie widziałam Pani w dobrze dobranym biustonoszu z tej firmy, choć podkleślam i tak wypada lepiej niz triumph. W esotiqu nie mają pojęcia o brafitingu. Ponieważ nie pracuja na prawidłowych konstrukcjach, nie znają zasad i nie mają mozliwośc pracowania na produkcie, którego wszystkie składowe zsumują się w dobrze dobrany biustonosz:-)

Gość amanda de niro
w jakim mieście pracujesz jeśli mozna wiedziec? :)

ale Twoje 65 D w teorii jest prawidłowe. Może to kwesia fasonu i konstrukcji. Czy możesz mi opisać jak wygląda biustonosz?? I bliżej poisac problem?? Bo na pewno wystające sutki świadczą, że biustonosz jest fatalny. Akurat w Twoim przypadku rozmiar z esotiqa jakby przekłada się na rozmiarówke brytyjską, przypadkowo:-)

No tak, zawsze mozna stanik zrócić, o ile chce Ci sie w to bawić, ja jednak uzasadniłam rozsądnie dlaczego nie powinno się tego robić, a jestem bardzo obiektywna, bo miejsce w którym pracuje posiada znany w Polsce sklep internetowy, i codziennie pakuje po kilkanaście, kilka biustonoszy i je wysyłamy do Pań z całej polski. Częsciej wracają niz nie wracają. To kwestia konstrukcji.

A z jakiego miasta jesteś? Nie chce mówic o mieście, bo nie chce reklamować firmy, gdyż obawiam się o pomówienia. Ponadto wystepuje tu anonimowo, nie wiem czy szefowa zgodziłaby się na taki pijar:-)

Oczywiście pomówienia co do intencji mojego wątku-nie chce by stał się reklamą dla mojej firmy:-)

Gość amanda de niro
hmm... to moze ile u ciebie kosztuje ten panache lucille?

Gość amanda de niro
na allegro widzialam za 145 ale juz w sklepie internetowym 179

Gość shuma
witam, bardzo dobry wątek nareszcie i winszuję! Jestem właścicielką bardzo drobnego biustu, który po karmieniu nie chciał się powiększyć. Zawsze miałam ogromy problem w doborze stanika, triumpha omijam z daleka ... Moje wymiary to 73/91 ale piersi mam naprawdę bardzo drobne. Nie udało mi się do dziś dobrać stanika, mimo prób ustalenia rozmiaru wg kalkulatorów dostępnych na stronach www.

Gość kasjopeja xyz
Jest tak,że rozmiar 65D wydaje się być najlepszy ale niemal wszystkie staniki są takie,że wychodzą sutki:/ Sprawdzałam większe miseczki i widać,że są za duże. A jakiej firmy biustonosze Pani poelca dla kobiet o takim małym biuście jak mój?

Gość JANUSZ WYPCHAŁ
ZNISZCZĘ CIĘ

Gość shuma
ja podobnie jak kasjopeja xyz - nie udalo mi się jeszcze dobrać tego idealnego :( a przez neta nie kupuję, zamawiałam staniki do karmienia i ponad 2 msce bawiłam się w odsyłanie i czekanie i w koło, bo z tabelki jedno albo za mały albo za duży :(

Gość shuma
i również szukam idealnego stanika na tak mały biust, czasem tracę nadzieję, że w ogóle znajdę po kilku uwagach miłych sprzedawczyń w sklepie na T. :/