Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brafiterka

jestem brafiterką-dobiorę wam stanik

Polecane posty

Gość e...e...e...e...e...
a ile kosztuje angileski stanik?

e...e...e... itd. La Perla tak to dziadostwo. i masz rację nie znam się w ogóle, tylko bardzo sie nudze i piszę sobie tu takie głupotki. Ot tak!! hahaha ale się ubawiłam nabijając się z tych wszystkich dziewczyn! hahahaha! Dziewczyny :-)Jeśli macie jakies pytania, postaram sie jeszcze odpowiedzieć. Jeszcze jutro mam wolne, więc w miarę mozliwośc siąde raz na jakiś czas na kompa:-)

cos tam wiesz....ale raczej nie pracujesz na bieliznie powyzej 500 ojro

Gość to teraz o mniee
mam 89 pod a w biuscie 107cm.

JANDISZKA na ciasno - bardzo bardzo bardzo ciasno- pod podstawa piersi ( czyli tam gdzie rozpoczyna sie pierś). I w najlepiej dopasowanym Twoim staniku wzdłuż brodawek mniej więcej. Jeżeli w twoim staniku fiszbina nie celuje w śrek pachy dodaj do tej miary wzdłuż brodawek ze 2/ 3 cm średnio.

Gość fankotka
e...e...e...e...e.., akurat tu się z Brafitterką zgadzam w zupełności: francuskie marki są słabe (niektóre Chantelle i Passionaty na mniejsze biusty do ok. miseczki E ujdą jeszcze), a włoskie z ich 4 rozmiarami na krzyż to śmiech na sali. A jak dla ciebie o jakości bielizny świadczy cena to należy współczuć jedynie.

Prosze o radę wyuczona osobę... A więc Curvy Kate- świetna marka-Polecam. Niestety nie znam samego modelu. Znajde go w internecie by sprawdzic jednak jaka to konstrukcja. Wychi mi z miary , że nosisz 70 FF. Czyli 70 E powinno byc za małe o jakieś 2 miseczki. o juz widzę! Znam ten model. To piękna balkonetka. Balkonetki jednak nie zbieraja piersi bo mają wysokie mostki. Unosza i tworzą efekt jabłuszek w koszyczkach!!

Gość kasia misia
Brafiterko, może pomogłabyś i mi, bo w żadnym sklepie nie potrafią mi dobrać dobrego stanika pod biustem mam 81 cm, a w biuście - 104 cm jaki to powinien być rozmiar? Ostatnio w sklepie zaproponowano mi 75F, ake kompletnie nie pasował :(

dobry stanik kosztuje a jak kupujesz stanik za 50 zl to nie dziw iz nie pasuje i nie lezy jak trzeba

a ja mam pod biustem 92, a w biuście 106 i jestem w siódmym miesiącu ciąży. Zastanawiam się czy mogę już kupić jakiś stanik do karmienia czy nie? I jaki teraz rozmiar tak w ogóle powinnam nosić?

to teraz o mnie... Jakieś 85 DD/E tylko wtedy gdy te 89 to na prawde miara na ciasno. Ten rozmiar to wstępny rozmiar z miary który może nawet znacznie różnic się od tego, który ustaliłabym w biustonoszu! To rozmia w brytyjskiej rozmiarówce!

Gość to teraz o mniee
oj na cisno,na ciasno:)dzięki. generalnie z tymi stanikami i doborem lipa

moze w koncu sie dowiem ile kosztuje ten anglosaski stanik?

na wloskiej i francuskiej bieliznie trzeba sie znac a nie bajki opowiadac panno od stanikow

Gość fankotka
Zły stanik też kosztuje, takie fhancuskie potrafią kosztować 500 zł, podczas gdy brytyjczyki czy polskie w o wiele lepszym zakresie rozmiarów i o wiele lepszej jakości kosztują 140-200 zł.

Gość fankotka
Nie trzeba się znać na gównie, żeby widzieć, że to gówno.

to teraz o mnie....Wstepnie wychodzi mi ni 75 FF albo G. To rozmiar do diagnozy w trakcie mierzenia biustonoszy brytyjskich!!

o....brytyjczyki....to jakas tzrecia forma czlowieka po brytankach i brytyjczykach? :D

Gość proszę o radę wyuczoną osobę
naprawdę 70 FF? bazowałam na tym kalkulatorze http://bra-fitter.prv.pl/ i wyszło 70 E no to lipę kupiłam :D w sensie rozmiaru bo model śliczny :P a żeby mieć niski mostek to jaki model kupić?

Gość kasia misia
brafiterko, a to 75 nie będzie za dużym obwodem? bo jak mierzyłam to 75F to jakos wybitnie ścisłe pod biustem nie było, a przecież to się jeszcze rozciągnie? I jeszcze drugie pytanie - czy polskie firmy szyjące staniki są warte polecenia? Jesli tak, to które?

a ja mam pod biustem 92, a w biuście 106 i jestem w siódmym miesiącu ciąży. Zastanawiam się czy mogę już kupić jakiś stanik do karmienia czy nie? I jaki teraz rozmiar tak w ogóle powinnam nosić? CO DO CIĄŻY: W ciąży w przeciwieństwie jak po za ciążą dobieramy biustonosz zapinająć się na ostatnia, najciaśniejsza haftkę, tak by w trakcie pszerzania się naszego obwodu móc obwód ten luzować. skoro więc masz zapiąć się na ostatnia haftke biustonosz będzie dobrany luxniej niz przy tym samym obwodzi, gdybys w ciąży nie była. Skoro masz 92 cm dobrałabym ci zapinając cie na ostatnia haftke 90 albo 85 w zalezności od ścisliwości materiału biustonosza i tego, czy zmierzyłaś się prawidłowo. W ciąży szcególnie będzie ważny dla Ciebie kształt fiszbiny, gdyż masz bardzo wrazliwe piersi, niezbędne jest to by celowały w środek pachy. Twój wstepny rozmiar to 85 E. Czy to pora na stanik do karmienia? Jeszcze nie. Wstrzymaj sie do ostatnich dni , bądx 2 tygodni , max ciąży. Nie wiesz jak bardzo powiększy sie twoj biust, jak duzy będzie przy nawale mlecznym??

proszę o radę wyuczoną osobę Źle wyliczyłas rozmiar z miary wychodzi inaczej, ale nie musi to byc ok rozmiar, bo nie wiem czy umiesz sie dobrze zmierzyc , i podkreslam z miary najczęsciej wychodzi nie prawidłowo, najczęściej miska za mała. A co do zbierających biustonoszy to kroje plunge, niskie w mostku, mocno ściętej misce. Są jednak rózne kroje i fasony plungów, nie każdy mu siektakularnie zbierać.

Kasia misia tak wychodzi z miary, mam nadzieje, że zmierzyłas sie na bardzo ciasno. Ponad to, tez to kwestia ścisliwośći materiłau obwodu, ale hardcorem byłoby bys przy swoich 81 cm nosiła 70tki. co do polskich marek-Ewa Michalak:-)

mam nadzieję, że topik sie rozwinie , nawet jeżeli rozmiary, które wam podałam nie do końca jeszcze będą ok, to chociaż zwróciłam Wasza uwagę na to by szukac. Nie dofinansowujcie rynku, który porponuje wam złe produkty. Lepiej dołożyc nawet 100 zł do biustonosza, wynaszać go rok, dwa lata z olbrzymia satysfakcja. Ja moje noszę już 5 rąk. Nie wszystkie przezyły ze mna od początku, ale większośc owszem:-)

Gość jandiszka
mam 80 pod biustem a 90 w biuscie w staniku bez poduszek na luzno a pod biustem mierzylam bardzo ciasno.. wyszlo ze mam 75B? kiedy ja nosze 80C

Gość kasia misia
Na tak naprawdę ścisło to mam 79 cm pod biustem. A co powiesz o firmie Ava? Ostatnio pani w sklepie bardzo mi zachwalała tę firmę.