Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brafiterka

jestem brafiterką-dobiorę wam stanik

Polecane posty

Gość jandiszka
jednak 80 / 95

Wychodzi, że masz 75C. Tu tylko pushupy. Bo brytyjska rozmiarówka zaczyna się od literki D. Ale możeć próbowac z fantastycznymi ciasnym plungami od gossarda. Warto:-)

Gość zxasqwe
dla mnie to dobieranie takich obściślaków to koszmar ! czy wszystkie twoje klientki przekonują się do tak dobranych staników czy jednak po jakimś czasie maja dość ??

Gość fankotka
Czemu puszupy? Przecież są lekko usztywniane OhlyHer i Audelle, są i lekko usztywniane, i przezroczyste Ewa Michalak, są koronki Elle MacPherson.

Gość Stabillo
Droga Pani:) Jak znajdzie Pani chwile po prosze rowniez o "przepowiednie dla siebie" pod biustem 78/79cm w biuscie 94cm tak dziwnie,ale jestem wysoka:P

Fankotko pushupy, gdyby to miałobyc C, bo ta miska nie wystepuje bez pushupów. Ale koniec końców okazało się, że to większa miska, prawda?

zxasqwe Nie wszystkie Panie chcą przede wszystkim przyznać się, że chodza w złych biustonoszach. Ty chyba częśc naszej mentalności. kobiety nie rozumieja, że to obwód utrzymuje nasz biust, a nie ramiączka i naciągaje je na maxa myslać, że te podnoszą ich piersi. Czasami Panie maja taką wrazliwośc ciała, która nie pozwala nosic im ciasnego obwodu, ale to zazwyczaj wychodzi dopiero po kupnie, gdy spędzaja w biustonoszu całe dnie. Wówczas szukami optymalnego rozwiązania zachowując rozmiar miski. I tu własnie spreawdza sie najlepiej rozmiarówka brytyjska, którą tak zachwalam. Jednak takich pań jest bardzo bardzo nie wiele. Nalezy dodać, że ścisliwość obwodu najważniejsza jest przy wiekszym biuście, czy to jędrnym czy co wazniejsze obwisłym jest równie istotna. Małobiuściaste nie muszą się aż tak katować ściśliwością, nalezy ją jednak dobrac tak, by obwód za żadne skarby nie migrował po plechach w kierunku karku, po nad to by pierś była chroniona i kształtowana przez fiszbinę( gdy jest za luźno biust wypływa pod fiszbinką) no i mostek biustonosza musi przylegac do naszego ciała, chyba , że mamay piersi bliskoosadzone, wówczas rezygnujemy z wąskofiszbinowych biustonoszy i przerzucamy sie na szerokie fiszbinki. Szukamy konstrukcji w biustonoszach, a nie wzorów czy kolorów. Otwieramy się drogie Panie i walczymy o kondycję naszego biustu!

Gość ok, a co znaczy szeroki
i wąski rozstaw fiszbinów ? ja mam 76 pod biustem i 92 w biuscie. Po ciąży straszie jest oklapnięty. Przymierzałam rozmiar 70D no ale pod pachami mam faldki. FIszbina 'idzie' w środek pachy. Tak jak powinno być. Wiec ? Skąd te fałdy pod pachami ?

Gość roza.......
Brafiterka chetnie skorzystam z twojej pomocy, widze ze chodze w zle dobranym staniku, i to mnie strasznie meczy ciezko jest mi znalezc cokolwiek, aby pozniej efekt byl zadowalajacy i piersi nie byly przygniecione w 'trojkat' moj wymiar to: 73-74 pod biustem, biust(bez stanika ) 88-89 cm , jak myslisz na jaki rozmuar i rodzaj stanikow powinnam patrzec? z gory dziekuje za odp.

Gość mama urwisow
Brafiterko pomocy. Jestem mama 2letnich blizniat. Moj biust zawsze byl maly ale teraz to mikroskopy rozstawione szeroko. Nawet nie marze zeby sciagnac piersi do srodka bo to nawet podczas ciazy bylo niemozliwe chociaz piersi powiekszyly sie. Zmierzylam sie i wyszlo ze pod biustem mam (jak wydycham powietrze) 69 a w biuscie 82. Sprawdzilam swoje staniki i wychodzi na to ze nie mam ani jednego dobrze dobranego stanika. Ratuj bo moje staniki mnie strasznie ocieraja i draznia. Brafiterko mam dostep do stanikow brytyjskich - jaki polecisz na moje piersi tzn jaka firma - bede zamawiala na ebuy.uk w sumie cena nie gra roli az tak bardzo. Zgory dziekuje i milego dnia zycze.

Po kolei: Szerokofiszbinowe biustonosze to takie, których fiszbina ma kształt rozciągniętej literki U- w efekcie czego piersi ułozone są na okrągło, rozlewają sie pod paszki-są bardziej spłaszczone. A wąskofiszbinowe biustonosze to te, których fiszbina ma kształt wąskiego U, najczęściej dodatkowo mają wszysty side suport, który wypycha biust do przodu, piersi mają kształt stożków:-)

ok, a co znaczy.... W sumie 70 D przy twoich wymiarach brzmi niexle, a te fałdki? już tłumaczę! Dziewczyny latami chodzicie w źle dobranych rozmiarach, gdzie fiszbiny ścinają piersi, piersi nie mieszczą się w miseczce w efekccie czego uciakają pod paszkę. Dobierając biustonosz nalezy zawsze wygarnąc piersi z pleców, zbierając fałdkę o której piszesz do miseczki w lini prostej, a nie podnosząc pierś od jej podstawy. Tak regularnie ćwicząc pierś wróci na swoje miejsce, bo będzie dyscyplinowac ją fiszbinka, która idealnie sięgając w środek paszki okalać bedzie całą podstawę biustu. Ta fałdką to Twoja pierś, zgarniaj ja w każdej wolnej chwili do miski jednocześnie układając miseczkę tak by znalazła się w niej jak największa część tej zaginionej zagubionej piersi:-) Piersi powiększają się do okała rozmiary przy nawracaniu z pod paszki, co wydaje sie byc logiczne:-)

róża nosisz mniej więcej 65 E / F . co do rodzaju stanika to najczęściej kwestia kondycji biustu, skoro udało Ci się zmierzyć bez biustonosza podejrzewam, że piersi masz jędrne. Pewnie większosc krojów będzie Ci wówczas pasowało. Kwestia znalezienia miejsca gdzie bedziesz mogla je zmierzyc. Masz do wyboru, full cup, hulf cup, soft i usztywniany, plunge, plunge balcony, balkonik, itd... bardzo wiele kroi. Ale skoro nie podoba Ci sie wąski kształt biustu- piersi w kształcie stożków to należy wystrzegac się wąskofiszbinowych, na dodatek z wszystym side suportem! Dodam, że ja mówie o brytyjskich konstrukcjach, a wówczas firmy produkujące wąskofiszbinowe biustonosze to np. Freya, czy Fantasie.

Mamo urwisów wychodzi na to, że możesz nosic około 65C , albo i 70 b. To faktycznie małe piersi, a problem dodatkowy, to ich szeroki rozstaw. Wówczas trudno o miskę, która ładnie okala piersi, celuje w środek pachy i na dodatek przy tym nie odstaje(piersi nie dochodzą do miseczki). Swego czasu atlantis był ratunkiem dla Pań takich jak Ty, ale wycofano go z rynku ( dystrybutorem był So chic!) wydaje mi się, że potzrebowac możesz Gossaarda, warto z nim spróbować, szczególnie z modelem egoboost. Uwaga! Jest dużomiseczkowy! Nie polecam kupowania przez neta, obawiam się o to czy umiałabyś sama ocenić prawidłowo czy jest ok, czy w ogóle Twój wyjściowy rozmiar jest w porządku, i czy sam krój będzie Ci leżał. Ja kocham moją pracę, dlatego lojalnie mówię o tym, że wyrocznią jest dopiero mierzenie. O! ewentualnie Gossard superboost - on ma stosunkowo wąską fiszbinkę, więc zbierze piersi. Pomyślę o Tobie dziś jeszcze, bo teraz odpowiadam na szybko, gdyż dusze karkówke na obiad i tak tylko zajrzałam na neta. Postaram sie pomóc Wam małobiuściaste i dużobiusciaste również.:-)

Gość mama urwisow
Brafiterko diekuje :-) jesli chodzi o zbieranie piersi spod pachy i plecow to hmnn ja nie mam czego zbierac, moje pachy i plecy to kosc i skora, ogolnie jetsem chuda. Sprawdzilam moj ulubiony biustonosz i korci mnie zeby poslac fotke zebys ocenila jak wygladam, czy moge na maila podanego obok nicka? Wydaje mi sie ze fiszbina wstrzeliwuje sie w pache wiec powinien byc ok a jednak ociera.

Gość mama urwisow
Brafiterko zmierzylam sie jeszcze raz jak dzieci poszly spac na spokojnie :-) i wyszlo ze mam 70 pod biustem (nie wiem czy sie mierzyc na wdechu czy wydechu) a w biuscie mam 84/85 cm. Napisz prosze dokladnie jak sie mierzyc czy mierzac sie w biuscie sciskac sie czy nie?

Gość shuma
barfiterko - czy ja też mogłabym wysłać Ci zdjęcie na maila z kafe?

Gość kindzia_
a jaki rozmiar jeśli pod biustem 75 a w biuście 85?

Gość proszę o radę wyuczoną osobę
brafiterko przyszedł do mnie zamówiony stanik z curvy kate i drugi z panache oba rozmiar 32 E i panache duzo za mały, curvy kate w miarę, ale to chyba nie to :) czy mogłabym Ci wysłać zdjecia w tym staniku na maila, żebyś oceniła jaki rozmiar będzie dobry? bo myślę o zwrocie i kupieniu curvy kate 32 F zamiast E :) ale chcę się poradzić :P

dziewczyny właśnie zakładam maila, by Wam go podać. Na pytania odpowiem zaraz i opisze jak się zmierzyć i jak dobierać biustonosz.

czekam z niecierpliwością :)

Mamo urwisów i inne Panie: Pod podstawą piersi( pod samą podstawą, najwyżej jak się da) mierzymy się bardzo ciasno, na wydechu. ALE BARDZO CIASNO. Gdy ja mierze moje klientki prawie 100% z nich stwierdza: "ojej! az tak ciasno? to chyba źle?" Własnie takie wrażenie Wam powinno towarzyszyć przy mierzeniu obwodu-na maxa jak się da- bo centymetr się nie rozciąga w przeciwieństwie do obwodu biustonosza. Srednio wynik ten zaniża sie o około 7 cm, albo 5 cm. Czasami więcej gdy mamy do czynienia z dobieraniem bardzo luźnego biustonosza. U małobiuściastej nie trzeba ściskac jej za nad to więc wytarczy zaniżenie o około 5 cm. A potem mierzymy się w biuście w najlepiej dobranym biustnoszu, nie ściskając piersi w ogóle a ledwo je okalając miarą krawiecką, ja od razu widze ile cm dodać danej Pani, bo widzę w ile za małej jest miseczce, jezeli jest w usztywnianej misce to odejmuje średnio 1 cm do 2. Te wymiary, które Wy mi podajecie, sa pewnie bliskie poprawnych, ale nie do końca, więc dlatego podkreślam, że rozmiar, który Wam ustalam jest niekoniecznie poprawny. Mamo urwisów wychodzi na to, że nie masz tragicznie małego biustu bo teraz z tych wymiarów wychodzi jakies 65 DD. W takiej sytuacji dobrze dobrany biustonosz z pushupem poprawi Twoje zdanie o własnych piersiach.

Kindzia, jeżli dobrze sie zmierzyłas to 70C . Ale mało kobiet ma taki rozmiar! mierzyłas sie pod biustem na ciasniutko??

Gość kindzia_
wydaje mi się że dobrze zmierzyłam:) nie mam nigdzie w pobliżu brafiterki, jestem zdana tylko na siebie:( ciężko dobrać, zazwyczaj miałam staniki 70B ale to tragicznie.

Gość MaduLLa
Witam! Mój biust jest strasznie mały. Praktycznie go nie mam. Pod biustem - 77; w biuście - 85. Kupuję staniki 75B. Kiedy ułożę stanik na swój sposób, to piersi wyglądają ładnie. Ale wystarczy, że ruszę się, wyciągnę ręce czy się schylę, to zaraz stanik wędruje do góry, a miseczki zostają puste. Noszę tylko push-up, bo mam trochę ciałka tu i ówdzie, a bez biustu wyglądam wręcz komicznie. Proszę o poradę, co do rozmiaru stanika.

ten mail obok pseudonimu to prawidłowy? :)

MADULLA wydaje mi się, że musisz się ciaśniej zmierzyc, bo skoro obwód podchodzi pod kark-jest tragicznie za duży. /analogoczna miseczka do b przy 75 to będzie C przy 70 (70C) . zeby biust nie wyglądał źle dobierz tez poprawnie fiszbinę. Nie ubieraj się w triumphie, szukaj salonów z brytyjskimi markami. Dziewczyny małobiuściaste1 Uwierzcie, że cięzko o dobry push-up. w moim salonie szukamy ciągle najlepszej marki. stawiamy na gossarda, bo lezy poprawnie, i ładnie powiększa i zbiera biust. Mój e-mail: podrozewczasie@wp.pl