Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brafiterka

jestem brafiterką-dobiorę wam stanik

Polecane posty

Gość bez wymaru 45
to ja mam taki biustonosz, wygladam jak ta pani ze zdjecia:( wymiary na ciasno to 72/73 mierzylam kiedys biustonosze 70 c- jeden nawet pasowal, drugi byl za ciasny zaden nie pasuje

fankotka uważam, że zupełnie nie masz racji. Dalia?? To najwieksza pomyłka. Pokaż mi biustonosz, którego konstrukcja dobrze lezy?? I analogicznie rozmiarówka daje mozliwośc popełniania przekładni i dobierania idealnie kształtu fiszbiny do kształtu piersi, analogii w rozmiarze miseczki i szerokości obwodu?? comexim? względnie ok, ale za mało cm pomiędzy rozmiarami miseczek-za mało różnic i dobrych konstrukcji. Przedewszystkim maxymalna miska to miska K dla 116 cm w biuście!! no i na koniec Ewa Michalak. Jestem fanka tej Pani, bo wprowadza dużo nadziei na polski rynek brafitingowy. Jest super!

Gość shuma
fankotka - nie każdy lubi forum na gazecie, a miło bardzo że komuś się chce pracować tutaj. Ja osobiście za forum gazety nie przepadam, nic osobistego, ale jednak. Brafiterka - co jest nei tak z tym stanikiem, wydaje się ok :/

Smoothing z Fantasie to zupełnie nieuda konstrukcja ( propo zdjęcia z białym biustonoszem) Nie widziałam biustu, na którym dobrze leżał, chociaż skoro go stworzono, to na jakims musi dobrze leżeć. pewnie na bardzo obwisłej , baaaaaardzo sflaczałej piersi, bo ma zamknieta konstrukcję miski.

Shuma co do czarnego biustonosza. To przykład, gdzie fiszbina lezy nagannie. Ścina pierś, i nie celuje w środek pachy. przy noszeniu tak za małej miski ( miska jest za mało o rozmiar do dwóch) Pierś dzieli się i migruje na plecy, po kilku latach zaczyna zwisac pod pachą w formie niestetycznego flaczka. Ponadto prowadzi to do bardzo powaznych schorzeń( fiszbina regularnie uciska pierś , która jest bardzo delikatna tkanką.)

Bez Wymaru: Jeżeli masz 72 cm na ciasno pod biustem i 85 w piersiach to Twój wstepny rozmiar to 65 DD, może E. Analogiczna miseczka w 70tce, gdyby 65 było za ciasne to literka mniej czyli D bądź DD. Rozmiar można ustalic tylko w trakcie mierzenia!! Rozmiary, które ja podaje oparte są o brytyjską rozmiarówkę!! nie sa prawidłowe w Triumphie i w esotiqu i u Ewy michalak ani w żadnym innym salonie, niz ten który oferuje brytyjskie marki!!

Gość shuma
Brafiterka - to podobnie leżą moje staniki z atlantica, ale tam przynajmniej nie mam luzów w miseczce, bo jak biorę mniejszą robią się "bułki" nad ...

Gość fankotka
Dalia? Semi softy na bazie kroju K-24, mam i bardzo sobie chwalę (noszę 32FF). A "maksymalnych misek" to się nie ma co czepiać w przypadku firm, które konsekwentnie swoją rozmiarówkę rozszerzają i poprawiają konstrukcje. Przeciwnie, należy je promować, a nie torpedować bo szyją oh, "tylko" do K. Nie każda marka musi mieć rozmiarówkę do Z, są firmy stawiające na szerokie obwody (Elomi), są takie na mniejsze biusty (OnlyHer, Audelle), są takie "tylko do K". A zapewniam, że jak ktoś ma biust "do K" to takie firmy sobie bardzo ceni, bo każdy lubi mieć maksimum wyboru. Czepiaj się Triumpha, Corin, Chantelle bo oni nawet do tego K nie dochodzą...

Gość Celebrations
A jaki ja powinnam mieć rozmiar? Mam 86pod biustem i 95 w biuście.

Fankotka myslę, że nie masz pojęcia o czym mówisz. nie będę tłumaczyc co w triumphie jest nie tak bo to strata czasu. I nie czepiam się, a ubolewam. Po co Ty się czepiasz? staram się pomóc, nie zaszkodzić, więc prosze nie zajmuj mojego czasu tak bezsensowną dyskusją, która akurat w moim temacie niczemu nie służy.

Celebrations czy te 86 cm pod biustem to naprawde wartość , która wyszła ci przy bardzo ciasnym mierzeniu?? Jeżeli tak to około 80 C/D. Podkreślam, że zmierzenie 1 biustonosza daje dopiero obraz rozmiaru.

Gość fankotka
Myślę, że mam pojęcie. Nie wątpię, że jesteś dobrą brafitterką, ale ślepe zapatrzenie w marki angielskie mocno ogranicza Ci dostrzeganie tego, co w innych jest dobre i warte popierania. Ubolewać jest łatwo, rozszerzyć biustonoszopogląd trudniej, jak widać.

Gość pupouili
a jak mam 76 pod biustem i 85 w biuście?

Fankotko, pracuję również i na markach, które wymieniłaś, więc doskonale mam rozszerzony pogląd. Dlaczego "tylko" brytyjskie marki jest logiczne z prostego powodu-to najbardziej plastyczna rozmiarówka, jedyna z tak małą różnicą w cm pomiędzy wielkościami miseczek. i jedna pozwalając w nieskończoność przekładać rozmiar miski wobec obwodu zaniżająć go bądź poszerzając. Nie chcę juz o tym dyskutować.

Gość Brafiterko poradź mi!
W biuście mam 86 cm,a pod 78,jaki to rozmiar?

Gość jandiszka
ja nie wiem jaki mam rozmiar, tzn nosze 80C, ale ostatnio schudlam i mam wrazenie ze biustonosze sa luzniejsze, jak zmierzyc? pod biustem od razu? ciasno? i w napelniejszym miejscu luzno?

Gość Celebrations
Zmierzyłam jeszcze raz.Tak, przy dość ciasnym pomiarze mi tak wychodzi. Ja kupuję w esotiqu pełno staników. Zazwyczaj właśnie 80 C albo B, zależy jaki fason. D nigdy nie mierzyłam.

celebrations rozmiar , który podałam nie będzie rozmiarem do mierzenia w esotiqu, poszukaj sklepów z markami panache, fantasie, cleo, Freya itd..

76 pod biustem tam miało być

A ja?86 biust,pod 76.

Gość Celebrations
Ok. dzięki :)

Gość e...e...e...e...e...
glupoty wypisujesz panno od stanikow nosze wloskie i francuskie staniki i wszystko gra a ty widocznie cos nie za brdzo sie znasz na stanikach skoro dobre firmy dyskwalifikujesz la perla lise charmel marie joo jimmy choo tez pewnie jest dla ciebie dziadostwem :O

Gość jandiszka
Brafiterko? :)

Brafiterko poradź mi ! W rozmiarówce brytyjskiej około 70DD DZIEWCZYNY!! Nie chce byście myslały , że rozmiary, które wam tu ustalam są ok. Na 10 % wiekszość z nich w trakcie mierzenia okaże sie nieprawidłowy. Wiążę się to przezde wszystkim z tym, że mierzycie się w źle dobranych biustonoszach, np. które spłaszczają wam piersi i miara w piersiach jest za niska. No i i bardzo często mierzycie się wg was ciasno, a le to i tak za luźno i podajecie za luźne obowody. PODKREŚLAM!!!! Dopiero w trakcie mirzenia może,y ustalić rozmiar!

Gość e...e...e...e...e...
jo....jedno .o. weszlo a duzo

Gość proszę o radę wyuczoną osobę
autorko a co mozesz powiedzieć o modelu princess z curvy kate? ja mam 77 pod biustem i 96 w biuscie i zamówiłam rozmiar 32 E, kurde boję się, że będzie za ciasny, niby mogę zwrócić, szkoda, że wczesniej Ciebie nie znalazłam, tak to jest w ciemno brać ;) teraz to i tak po ptakach ;p ale moze doradzisz mi w jaki model celować i z jakiej firmy zeby mieć wyeksponowany dekolt a jednoczesnie dobrze dobrany stanik, chodzi mi o efekt gdzie piersi prawie przylegają do siebie, nie wiem czy to mozliwe przy mostku przylegającym do ciała, mam nadzieję ze wiesz o co chodzi :P

Gość xdfhsfsg
A ja polecam polską Ewę Michalak znana też jako Effuniak. Fajne staniki i dużo tańsze niż "angole", więc zwłaszcza jeśli zamawiamy przez internet, to koszt wymiany jest mniejszy niż w przypadku odsyłania za granicę

Gość fankotka
Ale nie każdy biust potrzebuje rozmiarówki plastycznej od A do Z. A chyba lepiej jest jak firma szyje coraz lepsze staniki nawet w węższym zakresie rozmiarów, niż jakby miała owczym pędem lecieć do końca alfabetu robiąc byle co (co daje pogoń za literkami bez poprawy konstrukcji widzieliśmy choćby na przykładzie Kostara, ale widać też u brytyjczyków, w których powyżej miseczki G-GG wygodny stanik jest znaleźć bardzo trudno, a im większa literka tym trudniej).