Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brafiterka

jestem brafiterką-dobiorę wam stanik

Polecane posty

Dziewczyny mając już w rękach pierwszy biustonosz oparty o rozmiar, który wyszedł nam z miary należy postępować tak: Zapiąć obwód biustonosza na pierwszą w kolejności haftkę. Następnie wygarniamy piersi z pleców i z pod pachy w linii prostej w kierunku mostka ( tu często piersi wyjdą poza miseczkę -pod żadnym pozorem nie ugniatamy piersi z powrotem do miski, tylko tak zostawiamy). Następnie kciukiem i palcem wskazującym (jakby składać palce po szczyptę soli:-) łapiemy za fiszbinę, i tak samo drugą ręka chwytamy kant miski u góry jednocześnie podciągamy miskę do góry popychając ku górze fiszbinę, tak by znalazła się pod podstawą piersi. ZRÓBCIE DOŚWIADCZENIE teraz tak jak siedzicie w swoich biustonoszach wstańce, można przed lusterkiem, ale nie trzeba. w lusterku przyjrzyjcie się uważnie waszym miseczkom i obmacajcie wasza miskę CZY POMIĘDZY FISZBINĄ A PIERSIĄ ( patrzymy na miskę miękka i usztywnianą) dostrzegacie/ wyczuwacie palcem choć trochę wolnej/pustej przestrzeni? 1 mm ? 2 mm? 5 mm? 1 cm? Pewnie większość z was owszem! Tak być nie może, gdyż wówczas fiszbina nie pełni żadnej funkcji. Jeśli już pociągnęłyście fiszbinę, a w efekcie tego ta pierś, która wypłynęła Wam przy wygarnianiu biustu z pleców nie schowała się w miseczce ( nie może się tworzyć bułeczka) tzn. że miska jest za mała. Sprawdźcie w tym miejscu jeszcze czy fiszbina celuje w środek pachy! Na końcu regulujemy ramiączka. Pamiętajcie, że należy odciążać ramiona i kręgosłup! Bo ramiączka utrzymują wasze biusty tylko w okołu 20 %. Ramiączka muszą być napięte prawidłowo. łapiemy ramiączko tu gdzie wszyte jest w miskę i naciągamy kierując się do tyło zbierając jego nadmiar i najlepiej napinamy tak by śmiało między ramieniem ( najwyższym punktem) zmieścić około2 grubości palca, nawet do trzech:-)

mail obok nicka jest nieprawidłowy:-) nie wiem skąd się tam wziął! :-) mój to: podrozewczasie@wp.pl

Gość czerwony kłębek 212
ja mam w biuscie 91-92, a pod 74, noszę stanik 70 F jednej firmy i lekko przy zagłebieniach misek material odstaje dziwny ten material, zapinam się na pierwsza haftkę i jest odpowiednio jak powinno byc. Pierwsza moja przymiarka to był stanik 75 D z firmy TU ale okazal sie zbyt duzy. Mam tez stanik w rozmiarze 65G ale wydaje mi się ze miski sa lekko za ciasne, ale nie jest to nie wiadom jak widoczne.

Gość kindzia_
weź po prostu usuń pseudonim z adres tlen jak będziesz odpisywać :D dzięki za rady

czerwony Klębku, a czemu odstaje materiał? może ma to do siebie sama konstrukcja biustonosza, tak jest często??

Gość proszę o radę wyuczoną osobę
wysłałam zdjęcia na dobrego maila :)

Gość czerwony kłębek 212
raczej to wina materiału. w sumie taki był od poczatku. poza tym zapomniałam również wspomnieć karmie swoje dziecko piersią przy czym nie używam już biustonosza typowo do karmienia, ale jedna pierś jest lekko mniejsza niż druga bo karmię tylko jedna, ale dobieram biustonosz pod tę wieksza. chciałam jeszcze zapytać jakiej firmy staniki polecasz? takie które są dobrej jakości, ale żeby cena również nie powalala na kolana, to znaczy wiadomo że jakość=cena ale bez przesady

Gość MaduLLa
Brafiterko! Myślę, że prawidłowo zmierzyłam swoje wymiary, a stanik podchodzi pod kark, bo nie ma się na czym "zatrzymać" :(

Gość roza.......
dziekuje za odpowiedz, to co bys mi mogla polecic z rozmuaru 65E/F aby piersi bylybardziej zaokraglone w staniku i moze troche ,leciutko pchniete ku srodkowi bo mi sie wydaje ze troche za bardzo mam je rozstawione - alejednak nieznacznie... czy polecilabys mi jakus konkretny model bo ja nie znam sie w ogole na wasko czy szeroko rozstawionych fiszbinach itd. a z tych stanikow co przymierzalam to wlasnie same stozki a ja mam dosc jedrne piersi powiedzialabym bardziej jak pileczki anizeli trojkaty ;) i czy sa jakues miekkie modele bez push up-a warte uwagi? (ale nie tylko chcialabym dorwac chociaz jeden miekki stanik i wygodny) :) ps. zmierzylam sie jeszcze raz po tym co piszesz ze bardzo ciasno mierzysz to i 71-72 pod biustem wyszlo nawet ;) a wczesniejszy pomiar 73-74 ;)

Gość mama urwisow
poprosze meza zeby mnie zmierzyl ;-D

Gość nie daj sieeęę
Brafiterka na odległosc,to ty sobie mozesz pomóc dobrac kolor stanika,a nie rozmiar . Jakbys była fachowcem,to byś wiedziałą,że trzebe kobioetę widziec,zmierzyc jej wymiary,dokałdnie obejrzec jak ukąłdają jej sie piersi pod kazdym kątem,a dopiero dobiera sie stanik.

Gość kura z kurnika gdacze
a ja mam pod biustem 68 a w biuscie 76. piersi są szeroko rozstawione i wygladaja jakby ich wcale nie bylo... nawet krągłe nie są wg mnie...;( help...

Gość mama urwisow
osobniku opamietaj sie - jesli nie chcesz zeby dziewczyna Ci pomogla to nie wchodz na ten temat i juz. Po co wprowadzasz zamieszanie. Brafiterko wyslalam zdjecie. :-)

Gość ruda-nuda
Czy podczas korzystania z pomocy brafiterki konieczne jest rozebranie się do mierzenia czy można się samodzielnie zmierzyć w domu?

Gość mama urwisow
Brafiterko korci mnie zeby zamowic Gossard Superboost Lace :-) ale chcial wpisac 65 DD a tam jest jakas inna rozmiarowka typu 32,34, 36 czyli jaki ja mam rozmiar ;-(

Gość mama urwisow
sprawdzilam do jakich firm mam dostep w swoim miescie tzn zeby przymierzyc osobiscie :-) KTOR POLECASZ DLA MALEGO BIUSTU ? OPROCZ GOSSARD Adore Moi by Ultimo(14) Atlantis(2) B by Ted Baker(20) by Caprice(15) Cake(5) Charnos(2) Curvy Kate(15) Debenhams(114) Elomi(5) Fantasie

Gość dzieciatko24
Witam, właśnie trafiłam na tą stronę:) moje wymiary to 90/108 z tabeli wyszło że to 80 FF czy to na pewno dobry rozmiar?

Gość zapomniaj
brafiterke wcielo haha

Gość 19magdalenka88
Hej hej, brafi jesteś tu jeszcze? Mam ogromny dylemat! Jestem w ciąży, jestem w w 36/7 tyg.ciąży. Piersi jeszcze oczywiście mi rosną, później (może) zacznie mi się nawał pokarmu. Planuje swoje pierwsze ciążowe staniki, oczywiście nie ma takich w normalnych sklepach. Moje wymiary z przed ciąży to 73 pod biustem, 88/89 w biuście. Teraz: 78 pod biustem (wiem, że to przez wypychającą moje bebeszki macice i po porodzie zejdzie mi szybko kilka cm). A w biuście mam teraz 95 cm. Wg moich obliczeń albo powinnam kupić 75D, albo... 70F. Myślę sobie, że lepiej kupić obwód 70 i nosić przedłużkę póki w 8 tygodni kurczenia się macicy nie osiągnę tych 73 cm pod biustem. Ale co z miską? Mąż oczywiście się ze mnie śmieje ze nie mam pontonów jak laseczki z czasopism które opisują swoje wymiary jako 90-95 w biuście więc miska F czy G go śmieszy. Liczę na Twoją opinie kiedyś: 73/88 teraz przy wieeeelkim brzuszku 78/95 przynajmniej 3 cm w obwodzie zejdzie mi w pierwsze dni od porodu. Teraz męczę się w miękkich pseudo sportowych niepodtrzymujących stanikach... chce wreszcie poczuć się kobieco, pomóż!!!

Gość no i są skutki
68/69 pod biustem, 82 w biuście, prawa pierś nieco mniejsza od lewej

Gość no i są skutki
jaki stanik zeby zniwelować asymetrię i żeby był dobrze dobrany????

Gość agniesiacycus
Jestem po operacji zmniejszenia biustu i nie moge sobie dobrac stanika przeszukalam kazdy sklep i nic nie pasuje chyba ze ja nie umiem sobie dobrac . moim zdaniem powinnam nosic stanik zbierajacy z boku i unoszacy do gory bo moje piersi jeszcze sie formuja chciala bym zeby mialy piekny okragły kształt . Przedtem miałam rozmiar 85 f a teraz 85 male c a duze d i niewiem jak one powinny lezec w tym staniku proszeo pomoc i konsultacje na mail

Gość MAMAMMMD99FF
brafiterko ukochana pomoz i mnie pod biustem mam 74 cm a w biuscie 95 cm !! jaka to miseczka i rozmiar bo juz brak mi sil :(

Gość brafiterko masz moze zakład
we Wrocławiu pracujesz we Wrocku? jak tak podaj adres od dawna chciałam namiar na sprawdzoną brafiterke

Gość poradź mi co do obwodu
pod biustem ciasno mierzone - 68 cm. Jednak biustonosze 65 bardzo mnie gniotą, cały dzień czuję ucisk, wieczorem mam czerwone pręgi na ciele. W 70 czuję się o niebo lepiej, zwłaszcza, że można znaleźć 70-tki dość ciasne. Słyszałam, że osoby szczupłe, które mają od razu kości (żebra) pod skórą :-), a nie tłuszcz mogą sobie pozwolić na nietrzymanie się tak ściśle rozmiarówki - czy to prawda?

Witam! Chciałabym się upewnić co do mojego rozmiaru stanika.Oto moje wymiary: pod biustem: 84 cm,w biuście pionowo: 109 cm,w biuście,gdy się pochylę: 112 cm.Piszę,ponieważ chyba wyrosłam z obecnie noszonego rozmiaru 80 F(firma Ewa Bien)-fiszbiny normalnie powinny znajdować się na mostku,a w moim przypadku wcinają się w piersi przez co często muszę poprawiać biustonosz.Patrzyłam na różne kalkulatory rozmiarów-pokazują mi od 80 FF do 80 I . Z owych względów jestem zdezorientowana.Będę wdzięczna za każdą pomoc.Pozdrawiam.