Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nusiaaa

IN VITRO - zapraszam te które przed, w trakcie i po

Polecane posty

Tak wiiec moja przygpda z in vitro dobiegla konca zrobilam test i jedna krecha a to jest dzisiaj 11 dzien,okresu niemam ale to przez ten progesteron to byla 3 podejscie i ostatnie na wiecej niemam sily musze nauczyc sie zyc bez dzieci niedane mi byc matka niewiem tylko czemu ludzilam sie ze tym razem sie uda,cale zycie pod gorke to czemu teraz by mialo byc inaczej teraz to tylko bardziej boli. Zycze wam wszystkim codownych dzieciaczkow. Dobrze ze nie ide do pracy to jakos przezyje do jutra.

Berbla, Na kiedy masz tez z krwi wyznaczony? Tak czy tak musisz pojechac i sprawdzic. Byc moze akurat u Ciebie jest jeszcze za wczesnie. Niektore dzieczyny tak mialy juz tez, ze sikaniec nie wyszedl a beta jednak byla we krwi.

Poza tym, w takim momencie kazdy jest zdruzgotany. Nie ma sensu podejmowac wtedy zyciowych decyzji. Poczekaj troche i sila przyjdzie znowu! x Ale w miedzyczasie bierz dalej ten progesteron dopoki nie zrobisz testu z krwi.

Bete mam w poniedzialek ale to bedzie tylko formalnosc dzieki za wszystko 3mam kciuki za ciebie.

Berbla, do poniedzialku jeszcze prawie tydzienw iec poki co nic nie jest jeszcze przesadzone. Mimo wszytko wierze, ze jeszcze ta druga kreska u Ciebie wyjdzie! x Ja mam ta wredna @ dostac w poniedzialek a juz wlasnie odczuwam doklanie takie same subtelne sygnaly jak kazdego miesiaca, ze @ juz zaczyna zbierac manatki do marszu :( M mowi, ze nastepnym razem sie uda.

Cześć dziewczyny! Trochę czasu mnie u Was nie było, ale nadrobiłam zaległości. Mam nadzieję, że nic nie pomylę, a jak pomylę to przepraszam ;-) W poniedziałek (19dpt) zrobiłam betę; wynik = 1007 :-) Berbla Ty masz dzisiaj 11 dpt, a dopiero w poniedziałek 25ego (16dpt) masz robić betę z krwi? Nie wiem co sądzą inne dziewczyny, ale ja pojechałabym jutro zrobić betę z krwi..., a test z moczu w 11dpt bardzo często wychodzi negatywny... Diana a Ty robiłaś test? I co?; tak bardzo jestem ciekawa ;-) Który Ty masz dzisiaj dpt? Blaza a Ty robiłaś betę? Gerwazy ale się uśmiałam z tego co powiedział Twój mąż :-) :-); super!! :-) Pozdrów go cieplutko :-) i bądź dobrej myśli w końcu ;-) Miłego dnia laseczki :-)

Dziewczyny mam do Was jeszcze jedno pytanie; czy w ciąży można używać depilatora elektrycznego?; bo gdzieś w necie znalazłam coś takiego: "W ciąży powinnaś unikać stosowania: wosku, pasty cukrowej i depilatora elektrycznego. Są to bardzo skuteczne metody, ale powodują ból i wywołują stres, którego powinnaś unikać. Dopuszczalne są jedynie, jeśli przed ciążą również z nich korzystałaś". Co o tym myślicie?

Pati moim zdanie tu chodzi tylko i wyłacznie o ten stres związany z bolem podczas depilacji.Jesli Faktycznie bardzo Cie boli to ja bym zrezygnowała ale jesli taka depilacja dla Ciebie nie jest bolesna to wydaje mi sie ze chyba nie powinno byc problemu.Ja akurat nie używam bo włosy mi wrastają w skórę ale dla mnie to okropny ból.Moze inne dziewczyny beda cos wiecej wiedziec na ten temat. pozdrawiam Widze ze betka ładnie u Ciebie wzrasta,tak trzymać :-)

Berbka zrob bete jutro a nie czekaj tak dlugo i bedziesz juz wiedziec na 100%.Po co sie stresujesz? x Aneczka no wiem...czuje sie jakbym byla zawieszona w powietrzu i nic nie mogla zrobic...yhhh Co poradzic,niczego nie przyspiesze.Juz ostatnio jak jechalam na gastroskopie to tak mnie brzuch rozbolal w samochodzie ze myslalam ze to na okres a potem okazalo sie ze to stres przed badaniem a @ jak nie było tak nie ma.Nie chce isc znowu do lekarza na wywołanie @ bo chce zeby sama naturalnie przyszła,zeby cykl wreszcie sie uregulował.Mam nadzieje ze moje czekanie zostanie wynagrodzone :-) x buziaki dla Wszystkich!!!

Jagoda kiedy jedziesz do Przybycienia?Jest tam tez drugi lekarz-Janeczko.Ta kolezanka o ktorej Ci mowilam,była u niego kilka razy ale nie byla za bardzo zadowolona wiec przeniosla sie do P.Natomiast mam jeszcze inna znajoma ktora własnie jest pacjentka Janeczki i juz miała 2 podejscia do in vitro i za kazdym razem sie udało,teraz jest w drugiej ciazy.

Pati super że beta tak ładnie przyrasta:) moglabys napisać jakiej klasy miałaś zarodki? Masz w stopce że 6B. U mnie w kartotece wyczytałam że mi 3 dniu po punkcji podano jeden zarodek 6bl (klasa IV) i jeden zarodek 5bl (klasa III). Nie rozumiem tego, myślałam że im więcej komórek tym wyższa klasa, a tutaj jakoś odwrotnie:(

Berbela jeszczy wynik z krwi zrób może akurat sie udało, slyszałas co mówiła Pati? Nie poddawaj sie kochana !! Nio PAti mamusiu super beta ;-) Justynka wiem, że czekanie stersuje ja trzymam kciuki ;-) Madziula ach ta @ ! Aneczka w jak Ty ? dziełacie dalej ? Pozdrawiam !

Ja tutaj niemam mozliwosci zrobic wczesniej bety wiec musze czekac,a tak wogule nic z tego nierozumiem znowu po okolo 45 minutach jest cien drugiej kreski chyba juz wariuje.

Berbla, to w takim razie byc moze nastapilo u Ciebie zagniezdzenie pozniej i jest za wczesnie na sikanca. W krwi by pewnie wyszlo. Ja planuje w przyszlym tygodniu (o ile wczesniej @ nie przyjdzie) zwyczajnie isc do ginekologa kolo domu na test beta HCg z krwi. Nie wiem ile to kostuje ale na pewno nie majatek a oszczedzi mi to czekania i nerwow. Nie masz kolo siebie jakiegos gabinetu gdzie bys mogla podskoczyc?

berbla do cholery nie warjuj hehe, dam ci w dupsko :) kochana jest u mnie 12 po transf, mam to samo co ty i jestem przekonana ze nie wyszło ale trzymajmy sie razem. MOZE ...cuda sie zdarzaja:) berbla jeszcze troszke ... mam do was pytanko jakie testy ciazowe sa najlepsze waszym zdaniem .Jutro albo dzis pojde kupic a co hhihihiihh wierze tylko co pokaze wynik z krwi wiec czekam z toba berbla.

Berbla, Wez rowniez pod uwage, ze HCG z krwi pojawia sie wogole w moczu dopiero z dwu dniowym opoznieniem. Najlepszy bylby test z krwi. Tylko on Ci da jasnosc.

Gość podglądaczkaaaa
Berblaa ja przy becie 120 miałam ledwo widoczny cień po czasie.

Gość Dziewczyny nie panikujcie
U mnie test sikacz wychodził dopiero po 2 tygodniach od daty pierwszego dnia okresu!!!!! Przy 2 ciążach robiłam kilka testów i nic. Miałam cholerny ból brzucha jak na okres przez kilkanaście dni, raz nawet plamiłam a mimo to byłam już w ciąży. Nie jest to jakieś dziwne - mam kilka koleżanek które też tak miały. Testy nie są tak super wiarygodne!!!! Życzę Wam gorąco zdrowych dzieciaczków.

Gość Dziewczyny nie panikujcie
Aha i przy pierwszej ciąży jak robiłam test w tydzień po planowanym okresie to była jedna kreska a po 5 czy 6 godzinach na teście był prawie niewidoczny zarys drugiej kreski. Napisane było w ulotce że po 15 minutach test już jest nieważny więc nie brałam pod uwagę że jestem w ciąży. Tak pięknie potraficie się wspierać - nie traćcie nadziei :) pozdrawiam pomarańczka

Z tego wszystkiego szybko nałozyłam gacie i pobiegłam do laboratorium, mieszkam przy szpitalach. Zrobiłam bete i za 2 godziny dzwonie. zeby było smieszne zrobiłam kolejny test i znow mało widoczna druga kreska, dzis cała noc nie spałam i stwierdziłam ze nie ma co dowalac stresu.

Gość Bąbelkowo
Niestety po 45 minutach testy się nie liczą tylko chwilę do 10 min to wiarygodny test. Kobieto nie wyciągaj ze śmieci, nie zaglądaj już po 10 min na test. W każdej instrukcji jest tak napisane. Ale trzymam kciuki. Powodzenia.

Ale Wy jestescie wariatki dziewczyny ;-)mozna sie uśmiac.Ja tez sie stresowalam przed testowaniem ale aż tak nie goniłam po testy i bete.Zrobiłam w 11dpt a potem dopiero za tydzien jak mialam miec wizyte usg.Nie panikujcie tak,co ma byc to bedzie a bedzie oki ;-)

Gość podglądaczkaaaa
a ja tam im się nie dziwie też bym robiła te testy jak głupia ..trzymam kciuki gerwazy ma racje 2 godziny jak na żarze !!!!!!!!!! będzie dobrze

kochane! nikt nie warjuje! tylko chce byc matka prawda dziewczynki ? A to silne uczucie. trzymam kciuki za wszystkie. pozdrawiam

Gość podglądaczkaaaa
diana nie poddawaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ani żadna z Was chęć bycia matką- wiem jakie to silne uczucie nie do zabicia nie do zniszczenia...

Diana33, az mnie dreszcze przechodza :-D Licze na pozytywny wynik u Ciebie! Tak czy siak sama tez wole wiedziec co i jak od razu zamaist zadreczac sie nadzieja i nie spac po nocach. x Moj M mi przyslal sms ze kupil mi maly prezent dzisiaj na pocieszenie jezeli bedziemy musieli jeszcze raz do IVF podchodzic. Nie wiem co ale podejrzewam, ze moze dobra butelka wina :) Ale bedzie musiala do testu z krwi poczekac.

Diana ma racje kazda z nas chce byc matka ja juz czekam okolo 20 lat i przeszlam tyle operacji ze szok.Nie bede latac po lekazach a pozatym u nas jest taki stasy glupek poczekam mam jeszcze nadzieje bo okresu niemam a cyce bola ze chej a i jeszcze strasznie mam wrazliwe iswedzace sutki.Dziekuje wam dziewczyny za wsparcie ipostawienie do pionu mam wiare a wiara czyni cuda.

Wiesz berbla, Naprawde, te swedzace sutki i brak okresu to dobry znak! W Darmstadt testuja miedzy 13-15 dniu po punkcji ale tez przeciez nie z moczu tylko z krwi! A nawet we krwi niektore dzeiwczyny maja na poczatku bardzo niskie HCG wiec co dopiero w moczu? Te sikacze sa bardzo niewiarygodne. Tylko problem tu w DE, ze trudno sobie bete zrobic :O