Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nusiaaa

IN VITRO - zapraszam te które przed, w trakcie i po

Polecane posty

Tygrysek ja Cie doskonale rozumiem, ale mocno wierze ze niedługo nabierzesz nowej siły i dołączysz do grona zaciążonych!!!!:) Popatrz na cytat w twojej stopce, znajdziesz siłe! Ja to wiem!! x Joasia masz racje nikt inny nawet nablizszi przyjaciele i rodzina nas nie zrozumieja tak dobrze jak my siebie! Ja bardzo sie ciesze ze Was znalazłam!:) x

Czesc dziewczynki jak Wam mijają Swieta?Ja myslałam ze bede sie konkretnie objadac w Swieta ale odkąd zaczęłam stosować małą dietkę nie daje rady zjeść duzo.Zjem jedno ciastko i jestem najedzona okropnie.Jak organizm potrafi sie przyzwyczaic do jedzenia w mniejszych ilościach,niewiarygodne hhmmm Musze sie pochwalic ze juz schudłam kilo,moze to niewiele ale ja wcale sie nie głodze tylko zdrowo jem i ćwicze.A jak u Was?Objadacie sie kochane na maxa?Monjoc jak sie czujesz?Joasia a co u Ciebie?Nie przejmuj sie ze nie masz objawow bo ja ostatnim razem mialam taki ból brzucha w dniu spodziewanej @ jak na @ a jednak nie przyszła.

Madziulka, u nas przeprowadzka. mega balagan. zero swiat...dzisiaj maz skladal szafy i robil polki w piwnicy, ja ukladam w pudlach, cos tam upichce. brak internetu, wiec nawet klimatu wielkiej nocy nie ma...w ramach swiat mielismy jedynie ugotowane jaja na sniadanie :) ... Monjoc, super wynik, tak trzymac!** Pozdrowienia dla wszystkich! U mnie zaczyna sie problem z zylakami...mam nadzieje, ze zylak nie wyskoczy, ale stopy mi puchna i mam pelno zylek na stopach od wew. stron...:( Papa

dzięki madziula za pocieszenie:) ja dzis sie objadlam tzn moze az tak super duzo nie zjadlam ale tez mam zoladek skurczony i troche człowiek więcej zje i go wypycha:) no i tak to jest jak siedzisz przy stole pol dnia i cos podjadasz:)

czesc dziewczyny a ja z tego wszystkiego na smierc zapomnialam i na stary czas sobie wbilam zastrzyka ooo i takie cyry,ze teraz spac nie moge,czy to nie bedzie przeszkadzalo,ze o godz pozniej zrobilam.Jutro mam kontrole jak tam jajeczka,to zobacze,co mi powie doktorka.Co do smakolykow,to ja sobie nie odmowie o nieee :) mega kawalek ciasta a potem cwiczonko hehehe Jutro macje pewnie wolne a ja praca :(

święta oki . ella ją jak robiłam zastrzyki to i godzina różnicy była . lunede .to ty w ruchu teraz na maxa . madziila do dobre i kilo

czesc dziewczyny, witam w to swiateczne popoludnie:) Madziula ja to na pewno przytyłam , wczoraj siedzielismy cały dzien w domu i podjadalismy! Jaka diete stosujesz?? x Dzisiaj ruszylismy dupska i poszlismy na spacerek, ja tez tylko zmezem jestem takze nie ma extra swiatecznego nastroju z rodzinka, ale tez jest miło:) x W polsce to w sumie trzeba bylo choinki zostawic i jajeczka na niej wieszac:) x Dzisiaj dostalam @ i musze umowic sie na usg na dzien 3 ale szpital przyjmuje tylko emergency telefony, takze mam nadzieje, ze jutro jak zadzwonie nie bedzie za pozno!! x Trzymajcie sie cieplutko

Nio Izabelko działaj kochana , uda się ;-) Ja jutro jade zobaczyć co z moimi śnieżynkami !! Już nie mogę się doczekać @ i krio ;-)

Witam Was dziewczęta kochane! Lunka uważaj na siebie zebys nie dźwigała za duzo.A jesli chodzi o żylaki to są w sklepach medycznych takie podkolanówki antyżylakowe.Ja takie zakładalam do pracy i naprawde pomagają.Ja mam tendencje do żylakow po mamie więc musialam uważac.Kiedy ich nie załozylam pod koniec dnia widoczne były żyły na nogach a jesli je zalozyłam to ani śladu po żylakach.Te podkolanowki mozesz dobrac pod względem ucisku.Polecam,są dobre.Nie wiem jak to jest w ciązy,czy mozna je nosic cały czas ale warto sie dowiedziec w sklepie. x Izabelka ja generalnie nie stosuje jakiejś konkretnej diety,tylko nie jem słodyczy w ogóle(w swieta zrobiłam wyjątek),w ogóle nie używam cukru-nawet do herbaty,jem tylko razowy chleb,kolacji w ogóle nie jem,jako przegryzki kupuje chrupki ryżowe,ciasteczka dla cukrzyków bez cukru i tłuszczu i zaczęlam chodzic na siłownie(1,5h codziennie).Wiem ze nie schudne od razu 10kg ale mnie cieszy nawet to 1kg,po mału do celu :-) x Monjoc to Ty teraz czekasz na @ i w nast cyklu bedziesz miec transfer czy jak?Bo ja teraz biore anty i transfer bede miec własnie w kolejnym cyklu?

Lunka wiesz ostatnio pojechalam do kliniki i juz została otwarta po remoncie.Tzn widac ze jeszcze jakies prace trwają i klinika bedzie o wiele wiele więkasza niż była ale wejście jest z tej drugiej strony,w środku marmury,jednym słowem wypas za który oczywiscie placimy my pacjenci.Wizyta juz nie kosztuje 140zl tylko 150zł.Przegięcie moim zdaniem zeby za 10min w gabinecie tyle płacic.A Wy dziewczyny ile płacicie w swoich klinikach za wizyte +usg?

Madziula jak nic nie przeszkodzi i wszystko bedzie oki to w nastepnym cyklu krio. U nas kochana tez 150 z USG, konsultacja 80 jakos tak!

Kochana mi mówił, że w następnym cyklu, ale ja mówie, moze coś nie wyjdzie, albo znowu jakiś torbiel, a ten nie ze bedzie oki. Ale jak bedzie to sie dowiem za miesiac niecały . Pozdrawiam i życzę miłej nocki.

Dzien Dobry! x Bylam na kontroli wczoraj i moj epecherzyki w tym cyklu wolno rosna. Zeszlam razem przy IVF mialam juz punkcje 11 dnia od poczatku stymulacji Gonalem, w tym cyklu dzisiaj jest 12 dzien a punkcja prawdopodobnie odpiero w piatek - o ile wogole bedzie :O Na razie widac 4 pecherzyki roznej wielkosci, ale ciagle jeszcze za male. Wogole, nie wiadomoc zy nie poste bo testy krwi tez pokazuja, ze hormony sa za niskie. Lekarz dodal mi zastrzyki Luveris wiec teraz biore kazdego dnia Gonal F 300, Luveris 75 i Orangullan. Zobaczymy czy to cos podziala na nastepnej kontroli. Mam tam jechac w srode...Jak nie, to byc moze ten cykl trzeba bedzie na straty spisac i punkcji wogole nie bedzie :( Wiecej okaze sie w srode. x Jakos jestem ostatnio negatywnie nastawiona do tego wszytkiego, nawet wszytkie dzieci mnie draznia i nie wierze, ze mi sie uda. Po prostu chyba nam nie pisane. Mam tego powoli dosc, tych zastrzykow, tabletek, niekonczacych sie wizyt u lekarzy, napakowanych poczekalni i wiecznego czekania bo lekarze zagonieni... x Na ostatniej wizycie dowiedzialam sie, ze z moich testow wynika, ze mam mutacje PAI-1 4g/5g MTHFR heterozygotyczna Ma ktoras z Was cos takiego? Co Wam o tym mowili?

Gerwazy widze ze masz dzis gorszy dzień...ale nie poddawaj sie moze do piatku urosna jeszcze ja tez tak mialam ze cos nie rosly ale zmienili stymulacje i jednak punkcja sie odbyła.... Ale jak czytam jakie Ty robisz badania i wogole...nawet nie wiem co to za mutacja z czego wychodza takie badania nie mam pojecia wogole co to jest. To badanie z krwi robilas? na co?.....Boze ile tych przeszkod zeby zajsc w ciaze jest..masakra ja dzis 8dpt i zupelnie nic..zadnych objawow...

Joasia, Tak, robilam te badania krwi na krzepliwosc. Robi sie je na krzepliwosc nabyta i wrodzona. Jeden z wynikow nazywa sie chyba factor V czy jakos tak ale ja na szczescie tego nie mam. Natomiast mam ta herezogotyczna mutacje PAI-1 4g/5g MTHFR. Dlatego musze brac zastrzyki hepariny (na rozrzedzenie krwi) od trasneferu. Poza tym jest to zwiazane (choc nie wiedza dokladnie w jaki sposob) z wczesnymi poronieniami. Lekarz powiedzial mi, ze po prostu kiedy to sprawdzaja przy poronieniach to ta mutacja czesto wystepuje :( x Mam jakos wrazenie, ze w tym cyklu nic z tego nie bedzie :( Przed nastepnym podejsciem chce koniecznie jeszcze zrobic cala immunologie. A potem chyba dam sobie juz spokoj bo mam po prostu dosc :( x Poko co czekam na kolejna kontrole w srode.

Gość dominika 555
Gerwazy Malinowski-ta mutacja zwiazana jest nie tylko z wczesnymi poronieniami ale takze z wadami plodu. Poczytaj tutaj: https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:1ewTl8ECcF8J:ginekolpol.com/fulltxt.php?ICID%3D897107+reduktaza+metylenotetra-hydrofolianowa+heterozygotyczna&hl=pl&gl=dk&pid=bl&srcid=ADGEEShiLojtqQxelcT52Gtmu8j0reLIzOMysPJ3BkDd4RQG6RAwldSMGTmk8X35z7ajIxNIlRlq74nks3kcRU-lCGb1VlLJo3Mfrnam6r-5GICBNa__ZPpObjyjJlHFnW_J2pBSVOwA&sig=AHIEtbSlhkf90FdhKeqhnVj7FE9zo7IsaQ Nie decydowalabym sie na dziecko w Twoim wypadku... Przykro mi :(

Dominika, to jest zwiazane z wadami plodu jedynie jezeli nie biezesz extra folika. Dla kobiet bez tej mutacji wystarcza 400 microgramow dziennie, ja natomiast biore 5 miligramow dziennie.

Gerwazy jak czytam o Twoich poczynaniach to łezka mi się kręci w oku . Cholera ciągle masz pod górke bidulo.Ja chwilami nie mam pojęcia o czym Ty piszesz, masz ogromną wiedzę na temat ivf, ja chyba nawet 30% nie wiem z tego co Ty, mądra z Ciebie dziewczyna .Mam nadzieje ze dzięki determinacji w końcu Ci się uda,zyczę Ci tego z całego serca.pozdrawiam

Gerwazy kochana nie załamuj się bedzie dobrze ;-) Ja dziś byłam w klinice rozmawiałam z embriologiem , mam podobno 7 dobrych zarodków 4A. pytałam o co chodzi z tymi klasami i znaczeniami i jak są A to są najlepsze bo potem B , C itp. A 4 mówi o tym ze w 2 dobie podzieliły sie na 4 blastocyty, tez dobrze, bo np, jak sie słabiej dzielą to jest 3. Mówił, ze on wierzy sie się uda. I ze nasienie tez było spoko, bo nawet polowe komorek to same plemniki zapłodnily, a polowe ISCi.Mam na 4 transfery bo sa morożne 2,2,2,1 . Mam ndzieję, zę sie uda jestem pozytywnie nastawiona , ale czas pokaze co dalej. Za mrożenie zapłacilam 1100 zł. Pozdrawiam pa

Wracając do wieku dziś mam urodzinki 31 ;-( staruszka ze mnie )

sto lat Monjoc!!! Spełnienia najskrytszych marzeń a w szczególności tego jedynego :-) Twoje zdrówko!

Madziulko dziękuję !!!!!!!!!!!!!! Joasia a Ty kiedy betę robisz? Bo już ciekawa jestem i to bardzo ;-)

Monjoc wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń bez wyjątku!! Sto lat! xx Gerwazy ja tez myślę że twoja determinacja zaprowadzi cię do szczęścia. Jesteś silna, a to że masz chwile słabości to normalne, nie jesteśmy robotami!! Chwila wyciszenia nastraja pozytywnie organizm! x Joasia jak sie czujesz??