Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suue

Ojciec męża zapisał mieszkanie bankowi

Polecane posty

Gość suue

ale najpierw wziął od męża kasę na wykup mieszkania ze spółdzielini :/

Gość suue
będzie mial większą emeryturę , już raz kiedyś oszukał męża a teraz zrobił to drugi raz

Gość nikanik
A tak zwana odwrócona hipoteka. Czy mąż ma dowód na tą pożyczkę?

Gość trollo
mąż tak czy inaczej ma prawo do zachowku, czyli 25% wartości spadku

Gość trollo
chociaż ciekawe jak to wygląda przy odwróconej hipotece...

Gość Lkcdnpsjdnclssdch
No to fajny typ z niego.

Gość kikikakaki
a jesli autorko ojcicec jego nie miał z czego zyc to co miał zrobic???interesowaliscie sie nim??pomgaliscie?? Moze biedny nie miał na lekarstwa a syneczek miał to głeboko w dupie... przypuszczam ze tak wlasnie było, dobrze wam tak Sępy!!

Gość suue
przyrzekłam sobie, że więcej nie się kąpać z teściem

Gość nikanik
No co spadku to: "W momencie śmierci osoby korzystającej z odwróconej hipoteki, konieczne jest porozumienie banku i spadkobierców klienta. Spadkobiercy mogą przejąć zobowiązania finansowe wobec banku i nabyć pełne prawo własności do nieruchomości. Jeśli jednak spadkobiercy nie są w stanie lub nie chcą spłacać kredytu, nieruchomość zostaje przejęta przez bank. Spadkobiercy otrzymują wówczas różnicę pomiędzy aktualną wartością nieruchomości a bieżącym saldem zadłużenia, czyli kwotą wypłaconą przez bank wraz z odsetkami."

Gość kikikakaki
założe się ze biednemu człowiekowi nie starczało na nic a oni mieli to w dupie i ojczulek sie wkurwił i oddał mieszkanie bankowi. hehhehe Dobrze im tak!! mają za swoję cwaniaki! Pewnie odliczali lata do smierci ojca i rpzejecia jego meiszkania

Gość suue
ojciec jego ma 2000 emerytury , ale chcial mieć więcej

Gość Miś_Uszatek
i bardzo dobrze zrobił, wy cwane muchy 🖐️

Gość kikikakaki
emerytury ma 2000 tyś a co jesli placi za mieszkanie 1000 za jedzenie 500 a za leki bo ejst schorowany 700??? co wtedy?? 2000 to duzo i nie dużo, zalezy od sytuacji

Gość suue
wcale nie potrzebujemy jego pieniędzy ani mieszkania , po prostu mówię co zrobił poza tym bogaci ludzie też dostają od rodziców spadki , przeważnie są to mieszkania po babciach dla wnuczków

Gość suue
nie bierze żadnych leków najwyżej na wódkę mu potrzebne , bo jest uzależniony

Gość GHAH NIEBOszczkA(A) 666 JWWD!
Bank światowy wygra und WHO! Politycy do ataku! Wygramy wszyscy razem! Human reunion! Nikt nie jest czysty! Każdy wie kto jest kim w tych czasach mocarnych!

Gość JOF
Co to jest 2000 w dzisiejszych czasach? (0,75l dobrej wódki+4 browary na kaca+fajki) x 30 dni :P

Gość kikikakaki
suue nie zaprzeczyłaś ze mieliscie gdzieś ojczulka i jego prosby o pomoc. Przypuszczam ze tak własnie było ze ojczulek wreszcie nie wytrzymał i poszedł do banku. Jezlei ktos moze liczyc na swoje dzieci nigdy czegos takiego nie zrobi. Bravo dla dziadka!! tez bym tak zrobiła na jego miejscu..

Gość suue
nikanik , nie wim czy mój mąż coś w banku podpisywał , nie mówi mi o swoich kontaktach z ojcem żeby mnie nie denerwować , wie że go nie znoszę bo był kiedyś dla mnie bardzo chamski o tym że dał ojcu kasę na wykup mieszkania też niedawno się dowiedziałam

Gość McRaider
Jeśli to prawda to powinniście go ubezwłasnowolnić bez wg na to co, i która tam wyprawia z jego "fifasem"koleś jest niezrównoważony i to wy "polecicie"za jego zryty beret:D

Gość suue
kikkaki , dak spokój , on nikogo nie potrzebuje , nie jest rodzinny a poza tym jest trochę wredny , potrzebuje tylko paru flaszek i kumpli do wypitki

Gość suue
nie chcę nikogo ubezwłasnowalniać , nie chcę też jego kasy po prostu w głowie mi sięnie mieści jak można tak wpuścić w kanał własnego syna

Gość suue
poza tym jacy święci wszyscy ! pewnie jak dostaniecie spadek to oddacie wszysto biednym , prawda ?

Gość JOF
Jakby co to jestem biedny, dawać spadki :D

Gość kikikakaki
SUUE odrazu wiedziałam ze nie jesteście żzyci, ty neinawidzisz teścia, synalek pewnie tez ma go w dupie. Jak facet ma nie pic w takiej sytuacji??? jeszcze raz powiem, gdybyscie byli normalna kochajaca sie rodziną do takiej sytuacjio by niegdy nie doszło! po co zakładasz ten topik?? nieznosicie tego pijaczyny wiec wara od jego majątku. Udowodnił wam ze sam sobie poradzi

Gość suue
napisałam że on mnie nie znosi z mężem ma dobre stosunki

Gość McRaider
A tak na poważnie to zapytam. Ile go wyniosło wykupienie mieszkania ze spółdzielni a na ile zaciągnął ten,jak przypuszczam,odwrócony kredyt hipoteczny??

Gość suue
nie wiem jakie to sądokładnie sumy , mąż z nim gada i nie wszystko mi mówi , ja z teściem nie gadam

Gość Wszystkowiedząca Zocha ze wsi
Teść gówno cię obchodzi, ale kasę i mieszkanie to byś chciała, co?