Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a taka przyszla mamuska :P

mamuski ile przytylyscie w ciazy? i czy pozbylyscie przybranej wagi po ciazy?

Polecane posty

przyznaje sie od poczatku, jestem otyla, przed ciaza wazylam 93 kg, jestem w ciazy z blizniaczkami, sprawdzilam ile powinnam wazyc w 40 tyg ciazy i wyszlo ze 110 kg 0_0, boje sie ze po ciazy zostane powyzej 100 a chcialabym zaczac sie odchudzac od tych 93 kg chociaz :/

Gość ruba swiniaaa
:O:D

Gość ruba swiniaaa
przed ciaza bylas grubasem i nic z tym nie robilas a terz na gle sie chce odchudzac hahaha trzeba zmienic nawyki zywieniowe duzo sie ruszac itd nie dziwota ze zre sie wstretne zarcie fasfoody i potem wylgada jak swinia

Gość hddshlds
Dziwne że z taka wagą w ogóle zaszłaś w ciążę...

po pierwsze sama jestes swinia, moja waga i moja sprawa, tylko ja decyduje kiedy i jak zaczne sie odchudzac...a te twoje zalosne komentarze zachowaj dla siebie... nie pytam tu o diete tylko pytam dziewczyn ile przytyly w ciazy, naucz sie czytac ze zrozumieniem idiotko...

Gość chdhhd
Ja przytyłam 6 kg

Gość ladymakbet..
Matko co za kretynki tu siedzą!!!!!!!!!!!!!!!!!! ile wstrętnych, złosliwych babiszonów, wstyd, że jesteście matkami! Co do pytania ja przez całe życie jestem szczupła w ciązy przytyłam 8 kg których nie było gdy wychodziłam ze szpitala. Ty rzeczywiście masz nadwage ale możesz kontrolowac przyrost wagi przez cały okres ciąży! możesz naprawdę malutko przytyć, znam przypadki, że otyłe kobiety w ciąży nic nie tyły a dzidziol był zdrów. najlepiej poradź sie dietetyka, ustali Ci diete tak, by dziecko dostawało wszystko potrzebne składniki a Ty żebys zbyt dużo nie przybrała, trzymam kciuki!

Gość ni prikma
twoje pytanie mija sie z celem przed ciaza byla gruba jak wieprz a teraz sie nagle chce odchudzac hahhaha nie trzeba tyle wpierdalac rubasie

Gość E, tam.............
A co ma waga do tego, czy sie uda zajsc w ciaze? Moja sasiadka zaszla w ciaze w wieku 40 lat, startowala z podobna waga co autorka-urodzila zdrowego, slicznego synka. No i teraz wazy kolo 100 kg. Ja startowalam z waga 48, przed porodem mialam 66, po wyjsciu ze szpitala bylo juz 10 mniej. Do wagi sprzed ciazy doszlam w niecale 2 lata-bez diet i wyrzeczen. Potem zaczelam brac tabletki anty i przytylam do 53. Ale nadal mam wage w normie i przynajmniej kobiece ksztalty :D

Gość niekatoliczka
nie przejmuj sie tym chamstwem, to buractwo. Ja niestety przytylam 36 kg bo rzucilam palenie na poczatku ciazy, minelo pol roku od porodu i schudlam 20 kg dopiero... Pozdrawiam ):

ladymakbet dzieki za rade, wlasnie od poczatku ciazy staram sie jesc bardzo zdrowo, nie ze wzgledu na moja wage a przede wszystkim zeby dzieci sie rozwilay prawidlowo :) jestem w 14 tyg ciazy i przybylo mi 1,5 kg, zadnych problemow z ciaza, mam nadzieje ze tak pojdzie dalej ;)

Gość Małaa 29
Jejku co za niekulturalne baby! Jak można tak kogoś zwać? To autorki sprawa jej waga. Ja zawsze byłam szczupła, warze 50kg. W ciąży przytyłam niecałe 10kg, a jak wyszłam ze szpitala to ważyłam 49kg. Kochana zgadzam się z koleżanka byś skonsultowała się z dietętykiem, wtedy będziesz wiedziała co i jak. Pozdrawiam i życzę powodzenia :-)

Gość ladymakbet..
na pewno będzie dobrze! jesli będziesz przestrzegała rad dietetyka, jadła często a mało, zdrowo, spożywała bardzo mało cukru, do tego przez całą ciąże bedziesz aktywna fizycznie nie przybędzie Ci dużo wierz mi :)

dziewczyny nie bardzo sie przejmuje tymi zlosliwymi komentarzami, mam meza ktory mnie kocha taka jaka jestem, mam dobra prace, mamy swoje mieszkanie, finansowo bardzo dobrze nam sie uklada, teraz bedziemy miec dwojke dzieci i jestem po prostu szczesliwa, nie pozwole zeby ktos to zmienil ;)

Gość ladymakbet..
i tak trzymaj :) a chamstwo było i bedzie, po prostu straszne jest, że kobiety które są matkami potrafią byc takie podłe. noale na placu zabaw równiez mozna to dostrzec.

Gość E, tam.............
dietetyk w ciazy? Nieee. Jedz dziewczyno, na co masz ochote, ale w rozsadnych ilosciach-piec malych posilkow w ciagu dnia. Wiem po sobie-jak chcialam nie jesc slodyczy w ciazy-to szlag mnie trafial jak mnie ochota naszla-wiec zjadalam moj ulubiony batonik-ale jeden. Moze to cie pocieszy, ale z reguly otyle kobiety przybieraja malutko w ciazy. Moja sasiadka nawet -tez otyla przed ciaza-po ciazy schudla nie do poznania :)

Gość kropaaaaa
ja przytyłam 25kg jadłam co chciałam nie bez przesady ale nie zbyt zdrowo jak na ten stan i rzuciłam palenie to też poskutkowało większym apetytem, przed ciążą miałam 60kg i byłam w pracy ciągle w ruchu nie musiałam zwracać uwagi na to co jem, po wyjściu ze szpitala miałam -10kg dziecko spore i wody zatrzymałam, teraz po 3 miesiącach walki z resztą 15 kg na zdrowym odżywianiu schudłam 12kg już malutko zostało ale to był koszmar warzyć 75kg nie wyobrażam sobie jak ty funkcjonujesz z taką waga 100 no masakra jeszcze w taki upał

Gość śmiechu warte:)
W ciąży przytała bardzo dużo bo aż 10kg. Nie rozumiem kobiet, które dopuszczają sie takiego zaniedbania, zlekceważenia swojego ciała i organizmu tyjąc 15, 20, 30kg....!

Gość ladymakbet..
jak najbardziej polecam dietetyka w ciązży. na własną ręke mozna sobie jak najbardziej ustalac posiłki ale w ciązy warto posłuchać rad specjalisty. mają specjalnie opracowane posiłki dla kobiet ciężarnych

Gość kropaaaaa
śmiechu warte nie wszystkie mogą przytyć mało i nie koniecznie tyją z obrzarstwa, ważne żeby dziecko miało warunki do rozwoju a wage zawsze można zrzucic po urodzeniu

Gość orzech w czekoladzie
Przed ciążą ważyłam 47kg, przytyłam 19kg. Do wagi wyjściowej doszłam w 3 miesiace po porodzie - bez żadnej diety i ćwiczeń:)Samo spadło:) BEdzie Ci trudno schudnąć bo wcześniej miałaś sporą nadwagę. ALe kto wie - może dzieciątko Ci dopomoże;)

E. tam no wlasnie dobre jest to ze ja prawie w ogole nie mam ochoty na slodkie, czasami zjem jakiegos loda w miescie ale nie czesto :) chetnie skorzystam z porad dietetyka, ale nie wiem czy bym mogla miec ustalone posilki, bo mam tak ze dzis moge miec duza ochote na cos a jutro bym nie zjadla ;)

Gość jakos powoli poszlo i przeszlo
ja przytylam "tylko" 8 kg, nie jadlam slodkiego, zadnych batonow cukierkow, za to lubowalam sie w owocach, mnostwo owocow jadlam...i w sumie schudlam 10 kg, czyli z nawiazka :)

Gość mamazdzieciaatkieem
ja juz was nie slucham - tych , ktore twierdza ze w ciazy przytyly maks 10 kg - po prostu w to nie wierze. Chyba ze mialyscie baaardzo duza nadwage przed ciazy. Ale nawet w poczekalni u gina widze, jak wygladaja kobiety pod koniec ciazy i to na pewno nie jest + 10 kg. Sama staram sie pilnowac tego co jem i w 35 tc mam +15 kg.

Gość mamazdzieciaatkieem
I przypuszczam, ze te piszace o 10 kg na plusie to wielkie babochlopy, ktore po ciazy nie moga wrocic do szczuplej sylwetki i tak sie wyzywaja na innych. Gowno prawda, ze tak malo tyjecie - dopokinie zobacze to nie uwierze :P

Gość Podobnie
ja przytyłam tylko 10 kg, ale pół roku po porodzie nie mogę zgubić jeszcze 2kg :(

Gość E, tam.............
Autorko, u mnie dietetyk by nie przeszedl, niestety :( a to dlatego, bo mialam rozne apetyty wlasnie :) Chcialam jesc jedno chociaz jablko dziennie, ale na jablka patrzec nie moglam (lubilam pomarancze jedynie)-tak samo nie tknelam platkow z jogurtem badz mlekiem. Z warzyw tolerowalam jedynie marchewke z groszkiem i ogorki kiszone. Smakowalo mi mieso-na obiady robilam ziemniaki, mieso i surowke (tylko w/w ogorki i marchewke z gr.). Pod koniec ciazy (38t.c.)musialam codziennie zjesc loda po sniadaniu. Nie obzeralam sie, jadlam normalnie, ale kolo 10 t.c. z dnia na dzien rzucilam fajki, wiec moze dlatego przytylam 18 kg. No i juz nie mialam tyle ruchu-bardzo szybko mialam brzuch, skurcze w nogach i zgage. Mialam duzo wod i wielkie dziecko-spokojnie mogly to byc blizniaki, jak to pediatra sie smial na sali poporodowej :D Brzuch moj wzbudzal sensacje, bo jestem niska a wielki byl, ze szok. Z tylu, to nawet nie podpadalo, ze w ciazy jestem, ale z boku czy przodu-najpierw brzuch, dlugooo nic i potem ja :P Tylam w ciazy 2 kg na m-c, nawet dwa razy 3 kg sie zdarzylo, ale lekarz mnie chwalil wlasnie-bo jak przyszlam potwierdzic ciaze (ok.10 t.c) to polozna wazyla mnie i stwierdzila, ze chudzina ze mnie, gdyby nie cycki w rozm. D, wygladalabym jak dziewczynkachude nozki, zero bioder.

Gość mamazdzieciaatkieem
E,tam - i jak? udalo Ci sie dojsc do wagi sprzed ciazy? Bo ja chyba mam podobny problem, jestem niska mam wielki brzuch. W biodrach praktycznie tak jak przed ciaza, a brzuch wielki.

Gość E, tam.............
Pisalam wyzej-startowalam z waga 48, na koniec mialam 66, po porodzie -10, w dwa lata niecale doszlam do 48, potem przytylam do 53 na tabletkach anty i tak juz zostalo.

Gość mamazdzieciaatkieem
ok, jakos nie doczytałam. sluchaj a co z Twoja skora na brzuchu? Wciagnela sie czy jest fartuszek?