Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a taka przyszla mamuska :P

mamuski ile przytylyscie w ciazy? i czy pozbylyscie przybranej wagi po ciazy?

Polecane posty

wiecie... ja nie wiem jak duży wpływ na wagę ma jedzenie.... bo ja w poprzedniej ciąży tak do 12-14 tyg miałam po wszystkim taką zgagę że jadłam tylko tyle żeby jeść cokolwiek a piłam tylko wodę i w 15 tyg byłam 8 na plusie.... i autorka nie martw się bo przy bliźniakach niezła laska z ciebie będzie:P jak przy jednym można stracić wszystko co zbędne to przy 2 tym bardziej:)

Gość E, tam.............
Skora mi sie do konca nie wciagnela, do tego ok.8 miesiaca wyszlo mi pelno rozstepow mimo smarowania brzucha i przed ciaza i w czasie jej trwania.

Gość E, tam.............
Ale brzuch mozna zamaskowac ciuchami, grunt, ze reszta-nogi, cycki i dupsko mam ladne :P

Gość Cleopatrra
przed ciążą ważyłam 55kg, przytyłam 9kg ale i tak czułam się z tą wagą źle. Bardzo sie pilnowałam ponieważ śmieszą mnie kobiety które mają półroczne dzieci i ciążą usprawiedliwiają swoją nadwagę i okropny wygląd. Ktoś tu pisał że nie wierzy, nie mój problem. Najważniejsze jest zdrowie. Te które tyją na potęgę i twierdzą że to geny albo z powietrza- żal mi takich, wszyscy i tak wiedzą że to objadanie się a one tak to usprawiedliwiają:)- otyłość w ciąży nie jest zdrowa.

Gość yukki
mnie przybyło 18 kg - startowalam z 64. Po porodzie szybko wróciłamm do przedciążowych spodni, ale cyc miałam jak się patrzy :P. Do wagi bez żałowania sobie czegokolwiek wróciłam po ok5 miesiącach. teraz tj po 17-stu nadal 64 kg, ale biust spowrotem mizerny :(

Gość Ant......
Ja ważyłam przed ciążą 65kg, pod koniec ciąży 86 a teraz (półtora roku po porodzie) 60kg. Brzuch jest płaski ale skóra na nim trochę za luźna... Dobrze że rozstępów nie mam (ale to chyba po mamie-one też nie ma). Ogólnie jestem trochę za szczupła.Przy wzroście 176cm moje BMI jest na granicy niedowagi. Po ciąży żeby wrócic do formy cwiczyłam 8minABS i ograniczyłam slodycze.

Gość no ja bylam kawal
baby a jeszcze wiecej przybralam w ciazy ,ale to nie zarcie tylko obrzeki ,mialam zatrucie ciazowe :( przed ciaza 70 kg , przed porodem 96 kg , po 5 miesiacach 58 kg i tak do dzis . Pozdrawiam

Gość mamazdzieciaatkieem
Cleopatra - to jak jestes taka madra to przeczytaj sobie moj post, w ktorym opisywałam ile i co dzis zjadłam. Oczywiscie moglam zrezygmowac z loda i z tego kawalka ciasta, ale czy to az tyle kalorii? a co do Ciebie - szczerze mowiac watpie czy przy takiej wadze wyjsciowej przytylas jedynie 9 kg, moze daj zdjecie to zobaczymy.

Gość aaallleee haaaaaaaaaaaa
ja przytyłam dość dużo bo ok 25 kg. Ale wcale się nie objadałam. Jadłam normalnie to co zwykle. Nie miałam żadnych kaprysów, nie jadłam za dwoje. Dopiero teraz po blisko dwóch latach dochodzę do wagi sprzed. No ale za bardzo diety nie stosuje. Odżywiam się wciąż tak samo. W sumie jedynie kilka rozstepów się pojawiło zaraz po porodzie gdy spadło mi od razu 10 kg

Przed ciążą ważyłam 50 kg, w dniu porodu 60 kg, w dniu wypisu 54 kg. Później zważyłam się 2 miesiące po porodzie było 48 kg.

Gość szafirek....
przed ciążą 65 kg, pod koniec chyba 88kg a teraz 69kg, ponad 3 miesiące po porodzie. ale staram się z jedzeniem, zwłaszcza wieczornym, kontrolować, bo mimo, że przy dziecku dużo roboty to jednak bez pewnych ograniczeń nie da się zrzucić tyle zbędnych kilogramów. dla mnie najlepszą motywacją są ciuchy. w zadne nie wchodziłam po porodzie, więc musiałam szybko zrzucić bo inaczej większość szafy byłaby do wymiany ;)

Gość szafirek....
acha rozstepow brak i brzuch też wygląda ok. za to wyszło mi kilka żylaków, wiec na jesien trzeba będzie je usunąc :(

Gość kn;l
ja do 4 miesiąca schudłam 5 kg a później przytyłam 20. więc wychodzi +15 do wagi sprzed ciążą. 2 dni przed porodem ważyłam 87 kg i mimo że jestem 7 miesięcy po porodzie zrzuciłam tylko 12 kg. może i powinnam zrzucić troche kg i brzuszek ale nie chce mi się odchudzać. mogła bym zacząć jakąś dietę ale bez ćwiczeń i tak nie schudnę a na te nie mam czasu i ochoty.