Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blondyneczka22pp

WAX URATOWAŁA MI WŁOSY!!!

Polecane posty

Gość a powiedzcie
o super dzieki bardzo:)

Gość
Mi parę lat temu garsciami włosy wypadaly przez duzszy czas po operacji , fryzjerka mi ja poleciła i cieszę się że jej uzywalam i nieraz też teraz ją uzywam i wlosy mi się zagęściły po niej i sa zdrowe

Gość a powiedzcie
czepek tak czy inaczej posiadam bo uwielbiam wszelkie papki na glowie ale teraz przerzuce sie na bardziej naturalne produkty i zobacze jak to bedzie dzialac bo akurat wszelkie naturalne szampony nieciekawie na mnie dzialaja:O

Gość nhybnty
naturalne? czyli ziolowe?

Gość o faken szit
podobno odżywka z rosmana alterra jest hitem i do tego ma ekologiczny skład, chyba kupię

Gość a powiedzcie
ostatni szampon mial na przodzie napisany ziolowy a z tylu naturalne skladniki itp wiec kij na patyk- nie sluza mi

Gość
Sprobuj saszetkę kupić i zobaczysz po jednym razie jak twoje wlosy reagują na nią, sa dwie odmiany jej na jasne wlosy i na ciemne wlosy

Gość
a powiedzcie... jakie masz wlosy?

Gość a powiedzcie
ja osobiscie z rossmanna uzywalam wody brzozowej przezylam swedzenie ale na wlosy dzialalo dobrze,jakos po wszystkich takich produktach mam wrazenie mrowiska na glowie,mysle ze po olejach nie powinno byc tak zle tym bardziej ze nafta krzywdy mi nie zrobila.

Gość a powiedzcie
hmm naturalnie jakies mysie im dalej tym ciemniejsze, farbuje na sredni braz ktory wychodzi u mnie prawie jak czarny.wlosy mam grube i geste, niestety przetluszczaja sie ale po nalozeniu czegokolwiek tlustego badz nawilzajacego jest lepiej.

Gość
Może masz uczulenie na jakiś składnik Ja sama mam przetluszczajace się włosy i często uzywam szampon dla dzieci Bambino i na jakis czas mi się wlosy nie przetluszczają

Gość a powiedzcie
a no i sa dlugie ale teraz mocno je wystopniowalam wiec jest ich sporo mniej do pielegnacji.akurat wlasnie po cieciu chcialam je zalatwic czyms odzywczym zeby jak najdluzej wygladaly dobrze.

Gość a powiedzcie
bambino tez nie moge stosowac, tak samo jak johnsona,pewnie na cos mam uczulenie tylko nie moge dojsc co to jest,np nie moge stosowac tez zadnego produktu nivea na wlosy a z shaumy tylko 2 zapachow,pod zadnym pozorem nie pozwole sobie nalozyc tez glisskur,wszelkie typowe ziolowe czy dzieciece powoduja swedzenie,jakas dziwna skore glowy mam.

Gość
wiesz co powinnaś isc do dermatologa z tym

Gość ..)..(..
Ja również kupuję szampony i odżywki z Alterry i jestem bardzo z nich zadowolona. Już nigdy nie kupię szampony typu Dove itp bo są naszpikowane różnorakim gównem z slsem na czele. Czytałam na forach, że dziewczyny kupują z Alterry olej do ciała, właśnie do olejowania włosów.Ja dopiero wczoraj kupiłam sobie olej z limonką i oliwką (są różne rodzaje) ale jeszcze go nie stosowałam. W kazdym bądź razie,w składzie ma jeszcze: olej z pestek winogron, z wiesiołka, z jojoby, z migdałów no i oliwa z oliwek i olejek z limonki. zapowiada się bardzo obiecująco ;)

Gość ..)..(..
Myślę że olej kokosowy Ci nie zaszkodzi. Jest naturalny i raczej mało szkodliwy. Hinduski nacierają nim niemowlęta małe dzieci w zastępstwie oliwek dziecięcych. Również stosują je na włosy, a mają je przepiękne

Gość a powiedzcie
jakas madame- ta moja nadwrazliwosc jakos specjalnie mi nie przeszkadza po prostu stosuje to co znam i wiem ze mi sluzy, jak wchodzi cos nowego, sprobuje i jest zle to daje przyjaciolce wiec rownowaga w naturze jest. akurat mi dove naszpikowany badziewiem bardzo odpowiada podobnie jak elseve,dziwne wlosy mam hehe.

Gość sazawea
a gdzie tą alterę dostać?

Gość ..)..(..
Produkty z Alterry dostaniesz tylko w Rossmanie.

Gość a powiedzcie
sprobowac nie zaszkodzi jak nie bedzie odpowiadal to sie kumpela ucieszy powiekszajaca sie gorka preparatow:) bardzo bym chciala kombinowac z wlosami wiecej i ciagle je odzywiac, choc widze ze jakos specjalnie duzo nie musze sie starac zeby byly w dobrej kondycji.nawet te slsy im nie szkodza i farbowanie co miesiac.moze to tez kwestia tego ze witaminy lykam i dobrze metabolizuje skladniki odzywcze.

Gość ..)..(..
Muszę dodać że Alterra jest stosunkowo tania. Szampony i odzywki kosztują ok. 10 zł, więc nie jest dużo, a skład jest bardzo dobry

Gość ..)..(..
Też lubię kombinować z włosami. Najlepiej mi odpowiada właśnie kokos, na wypadające włosy dobry jest sok z czarnej rzepy (niestety trochę śmierdoli :O ) no płukanki z octu jabłkowego, dzięki któremu włosy pięknie się błyszczą ;)

Gość a powiedzcie
ocet jablkowy na wlosy?o to fajnie bo akurat mam:)kiedys kupilam bo ponoc dobry na trawienie ale ni cholery nikt mnie nie zmusi bym to wziela do ust po raz kolejny,paskudztwo jak ja pierdole:D nic ide w takim razie machnac cos na czaszke:D

Wg mnie Wax to kiepska odzywka. KIedys byl dobry, faktycznie, ale teraz wersja do wlosow ciemnych przynajmniej nadaje sie do smietnika

Gość mnie rowniez po WaX wlosy
ladnie wygladaly, ale potem przeczytalam nie pamietam gdzie,ze ma jakies fatalne skutki uboczne , nie nalezy dlugo stosowac , tez nie pamietam szcególow, dosc ,ze sie przestraszylam i przestalam. Czy ktos moze trafil na jakies ostrzezenie?

Gość ..)..(..
2-3 łyzki octu jabłkowego na litr wody. stosuj go w ostatnim płukaniu.

Gość Ala25_____________
Dziewczyny pomozcie!!! Czlowiek to jest glupi (mam na mysli siebie). Jeszcze 2 miesiace temu mialam piekne, dlugasne (az do polowy posladkow), lsniace czarne wlosy, az pewnego dnia wymyslilam sobie, ze chce byc blondynka. Moj naturalny kolor wlosow to sredni braz, ale farbowalam na czarno jakies 4 lata (glownie tylko odrosty) i prawie nic nie byly zniszczone, podcinalam tylko co jakis czas 0.5 cm i do fryzjera chodzilam co pol roku, bo czesciej nie potrzebowalam. Zdecydowalam sie na blond i poszlam do profesjonalnego salonu, zeby mi zrobili jak najlepiej. I tak: fryzjerka nie zdjela mi calego koloru z koncowek (bo podobno sie nie dalo) i wyszedl mi rudo-zolty-brazowo-blond (wlosy w ciapki), a ze kolor nie wychodzil na konacach to obciela mi ponad 20 cm wlosow!!! Bez mojej wiedzy i zgody!!! Prawie palakalm jak to zobaczylam! Tyle lat zapuszczalam, a tu nagle ciach! Jesli chodzi o kondycje wlosow to nawet oki, nie zniszczyly sie bardzo. Po jakims czasie poszlam znow do 2 innych fryzjerow, aby mi zrobili platynowy blond i teraz wygladam strasznie! Wlosy koloru blond-zoltego, obciete do ramion, suche, matowe, rzadkie (2 na krzyz). Teraz to mnie ratuje tylko obciecie na lyso. Jestem zalamana. Nie wiem co robic. Jak je zregenerowac? Obciac na krociutko?

Gość gość
Ja też Waxa kiedyś stosował, fajny jest ale od czasu do czasu :) Na co dzień stosuje jedynie ten olejek - http://olejek-awokado.pl/ WAX odzywiał mi włosy, ale po miałam je strasznie tłuste przez 2-3 dni, pomimo mycia...