Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMAZANIEPOKOJONA

Spłżniona tabletka antyKONCEPCYJNa o 9 h -- ciaża...

Polecane posty

Gość lec do lekarza i powierdz
najpierw diagnoze. Nie rozumiem jak mozna zajsc przy tego rodzaju antykoncepcji... Albo jestes jakims ewenementem, albo mocno mieszasz z godzinami przyjmowania pigulek...

Gość wdhdcbcccxx
ja zapomnialam tabletke. Wzielam ja po 12 nawet wiecej h. Ale mysle ze jak bierze sie juz dlugo to watpie zeby zmiejszyla sie skutrcznosc

przy spoznieniu powyzej 12 godzin ryzyko, choc niewielkie, istnieje o ile pozniej przez tydzien dodatkowo nie uzywamy gumki. Ale autorka tematu twierdzi, ze spoznienie bylo mniejsze... Ja nie wierze w takie przypadki. Jesli ona faktycznie jest w ciazy, to musiala cos przeoczyc. Wymioty, biegunki, jakies leki zaburzajace wchlanianie... Wtedy piguly mogly nie zadzialac.

Gość ZANIEPOKOJONAMAMUSIA
Powaznie było to tylko 9 h spóźnienia i nigdy wcześniej nie zdarzyło mi sie takie spóźnienie minimalne to 1h ale nie więcej i to może raz było. To dopiero 2 opakowanie było więc może dlatego... no niestety. Pójdę do lekarza aby sie upewnić...

a czy alkohol ma jakiś wpływ na działanie tabsów ?

nie, chyba ze po nim wymiotujesz pigulki dzialaja od pierwszej, jesli zaczynasz ich przyjmowanie w pierwszy dzien miesiaczki (mowimy o dwuskladnikowych, oczywiscie)

ja zaczelam brac pigulke po zakonczeniu ostatniej tabletki minipigulek azalii... tak jakby 29 tabletke wzielam.

Gość ciążagratuluje
no to gratulacje! nie usuwaj dziecka bd miala wyrzytu sumienia do konca zycia.Moze dasz rade jakos

Gość gratulujetez
po huj sie dymasz bez zabezpieczenia

Gość velvetacxid
Wczesniej wspomnialas ze pierwsze dziecko masz po 10 godzinnej przerwie od tabsow,pozniej piszesz ze dluzszej niz teraz przerwy nie mialas...cos tu sie nie trzyma kupy... Po drugie,nie da sie naprawic relacji z mezem??moze jak powiesz mu o drugim dziecku to sie polepszy???

Chodziło mi o teraźniejszośc... Przecież tabletki biorę ponownie od niedawna dopiero 2 opakowanie. Wcześniej czyli ponad rok temu to już raczej nie ma znaczenia prawda?? CHodzi o tą wpadkę.

zrobi łąm test ciazowy z krwi BETAHCG i wyniósł >2,0 od stosunku mineło 13 dni czy wynik moge uznac za wiarygodny??