Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem nikim :(

Skończyłam tylko 4 klasy szkoły podstawowej :(

Polecane posty

Skończyłam, tylko cztery klasy szkoły podstawowej. Ludzie mnie postrzegają, jako osobę inteligentną. Mam własny salon kosmetyczny, w miarę prosperujący. Mam męża, dzieci. Mam bardzo niską samoocenę, czuję się gorsza od większości ludzi. Boję się za cokolwiek zabrać, bo zgóry zakładam, że mi się nie uda, że jestem do niczego, nic nie warty matoł :( Oczywiście, ukrywam ten fakt, że nie mam żadnego wykształcenia. Gdyby ktoś się dowiedział, spaliłabym się ze wstydu.

To nie jest prowokacja.

nie pierdol szmato masz kase wiec zamknij ryj albo zamien sie ze mna biore twoj salon twoje zarobki i twoje 4 klasy chcesz?

Gość Clematis;
A w jakim celu to piszesz na forum?

Czy mam kase ? na życie starcza. Na otwarcie tego salonu, musiałam zasuwać kilka lat w Irlandii :/

Gość caffe_terria
no ale nie wyksztalcenie swiadczy o czlowieku i jego inteligencji! co z tego, ze ktos skonczy magistra jak jest bezrobotny? Ty jestes przykladem, ze nie trzeba konczyc studiow, zeby godnie zyc. Jestes zaradna, a to sie w zyciu najbardziej liczy! :) a szkole zawsze mozesz sobie zrobic, na to nigdy nie jest za pozno

Gość kasssmirka
hahah jak to w jakim chce sobie kobiecina na kafe poprawić samoocene:D

Gość moniczka :P
to idź do szkoły masz okazje od września nowy rok szkolny :P

clematis- Nie wiem :/ Przynajmniej tutaj ludzie piszą szczerze co myślą, odsiewając szmaty, może czegoś się dowiem, lubię słuchać opinni innych, a znajomych nie mogę zapytać o to, co sądzą na temat kogoś takiego.

Gość kasssmirka
Oj ludzie dajcie spokoj...dla mnie to jakas porażka zeby skonczyc tylko 4 klasy podstawóaki choc bardziej śmierdzi mi tu prowokacja.

Gość dfg67cccccc
to gdzie sie nauczylas pisac i czytac???? majac tylko 4 klasy nie powinnas nawet obslugiwac kompa jak zakladasz prowo to pomysl tym lbem

Gość kasssmirka
Wogole naprawde moze w głowie masz poukładane w miare skoro udało Ci sie załozyc własny salon kosmetyczny ale uwazam ze szkoła jednak jest potrzebna by byc w pewnym sensie ogarnietym człowiekiem.

caffe_terria-Też tak uważam, że to nie wyksztalcenie świadczy o inteligencji. No ale gdy bym każdemu powiedziała, jaka jest prawda, to przcież ludzie by mnie obgadali, do salonu na pewno też nie przychodziło by tele chetnych osób.

Gość fedds
edukacja obowiązkowa do 16 r. ż. czy tam 18 jest więc jak tylko 4 klasy

Gość Clematis;
Jakoś nie mogę w to uwierzyć - przecież od wielu, wielu lat jest obowiązek ukończenia podstawówki - dziennie, zaocznie, eksternistycznie, ale jest! To gdzie byli Twoi rodzice?

Gość caffe_terria
no taka prawda, ale przeciez nikt nie musi o tym wiedziec, ale troche mnie dziwi ze zalozylas zaklad bez zadnego doswiadczenia? nie trzeba czasem konczyc chociaz specjalnych kursow, by moc zalozyc cos takiego? to tak jakby rzeznik chcial zostac lekarzem...? czyzby to bylo prowo?

fg67cccccc- No i takie własnie jest myślenie ludzi, że jak ktoś nie jest wyksztalocny to nie potrafi pisać, czytać i obsługiwać kompytera. Akurt, ten fak że nie mam skończonej szkoły, każe mi bacznie zwarcać uwagę, na to jak piszę, w ten sposób tak jakby, podświadomie ukrywam to.

Gość londina
czemu masz 4 klasy ?

Gość karosia19992
nie mozliwe ze czlowiek po 4 klasach jest inteligentny ;/ czyja to wina ze nie skonczylas szkoly twoja czy rodzicow ?

doszłas do czegos więcnie jestes głupia ,a swoja droga nie wierzę w te 4 klasy ,prawojest takie że trzebamiec gimnazjum,bo inaczej twoi rodzice mieliby prokuratora na głowie

Gość nie robcie sobie naidziei baby
no ale co za problem zrobic jakas szkole dla doroslych zaoczną?

To nie jest prowokacja, przysięgam. Zakład otowrzyłam beż żadnych problemów, mam die pracownce, wykrztałcone. Ja od zawsze lubiałam robić makijaże i ogólnie brbrać się w tym całym zamieszaniu zwiazanym ze sparwami kosmetycznymi, jestem samoukiem, ale radzę sobie bradzo dobrze. MAm 3 kursy, nie wymagali świadect ukończenia szkoły.

Autorko, jeśli brak wykształcenia tak bardzio Cie gniecie możesz uzupełnić brakujące klasy i ba ! Może nawet uczyć się dalej., Liceum eksternistyczne, może matura, a skoro tak dobrze idzie Ci w zyciu może i studia ?

Autorko, jeśli brak wykształcenia tak bardzio Cie gniecie możesz uzupełnić brakujące klasy i ba ! Może nawet uczyć się dalej., Liceum eksternistyczne, może matura, a skoro tak dobrze idzie Ci w zyciu może i studia ?

Gość caffe_terria
no jak masz kursy to ok. ja bym na Twoim miejscu dla wlasnej satysfakcji skonczyla ta podstawowke i gimnazjum, teraz prywatnie mozna szybciej skonczyc. Podniesie Ci to wtedy poczucie wlasnej wartosci :) ale i tak widac ze sobie w zyciu radzisz wiec nie powinnas sie czuc nikim, nie wyksztalcenie swiadczy o tym jaki jest czlowiek co juz wczesniej zaznaczylam 🌻

Szkoły nie skończyłam, bo najnormlaniej wagarowałam i wagarowałam. Moja mama była alkoholiczką, ja robiłam co chciałam. Miałam kilka spraw sadowych, kurtora, siedziałam kilka lat w 5 klasie, ale prawie nie chodziłam do szkoły, a pózniej jakoś mi odpuścil, bo już miałam 15 lat i obowiązek edukacji na mnie nie cążył. Wtedy nie było jeszcze gimnazjum, a 8 klas szkoły podstawowej. Robiłam kilka podejść, aby ukończyć szkołę, ale zawsze wyskakiwało mi coś "ważneijszego" i do tego nie doszło. Opamiętałam się dopiero jak miałam już dzieci, że jedenak bardzo mi to przeszkadz w życiu.

Perzpraszam za literówki i zjedzone literki :/ Jak piszę szybko to nie kontrouluję. No właśnie, powinnam być szczęśliwa, bo przcież nie wiedać po twarzy, że nie skończyłam szkoły, a jednak ten fakt bardzo przeszkadza mi w życiu. Jednak są tutaj racjonalnie myślące osoby. Wiem, że jestem dziwadłem w dzisiejszym świecie, sam fakt że większość myśli, że to prowo świadczy o tym, że powinnam się bardzo wstydzić :(

Gość Clematis;
No dobrze, co prawda nie przekonałaś mnie do końca. Masz jakieś hobby, czytasz książki? Mniemam, że znasz dość dobrze angielski?

separantka- ...ale ja się boję, że sobie nie poradzę. Ogólnie bradzo się boję cokolwiek nowego zaczynać, bo wmawiam sobie, że jestem do niczego i nawet ten fakt, że coś osiągnełam nie motywuje mnie do dalszego działania :( Czuję się dobrze tylko na znajomym mi gruncie.