Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowamlodaamamusiaaa

WASZE CIALA PO CESARSKIM CIECIU!!!!!!!!!!!!!!!!!ROZSTEPY, BLIZNY ITP!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ulakkaaao
ja stosuję na bliznę plastry silikonowe sutricon (http://www.sutricon.pl/) blizna jest cieniutka, miejscami biała a miejscami bardziej czerwona (w miejscu wyciagania szwów) tez mało przytyłam (7kg) ale rozstępy mi się nie zrobiły. Smarowałam się Mustelą, ale nie wiem czy to dlatego?! żadnych niedogodności nie mam, jestem 8 m-cy po cc i w sumie oprócz krasnala w łóżeczku nic się nie zmieniło ;-) a co do rozstępów, zlikwidowac na stałe sie chyba nie da :( ja bym szukała rozwiązań w medycynie estetycznej bardziej inwazyjnej - typu laser.

Gość wstyd mi
co do rozstepow owszem wiem ze tylko metody inwazyjne je zlikwiduja ale szkoda mi piieniedzy na to gdy wiem ze w planach mamy jeszcze 2 dzieci,taki zabieg fundne sobie jak juz urodze cala trojke,a maz podda sie wazektomi ale macie moze jakies rady co cwiczyc,jak zeby ujedrnic brzuch i zeby skora sie ladnie wchlonela??

Gość Ewelina wrocław
Ja pomimo niskiej wagi i prztyciu w ciąży zaledwie 9kg brzuch mam tragiczny! Ogromne rozstępy, opona i wisząca skóra. Od 5l po porodzie nie byłam w 2cz stroju na plaży :( mam 27l a czuje się jak staruszka, brzuch jest aseksualny tragiczny. Gdybym miała taki brzuch jak cesarzowa płakałabym ze szczęscia, bo mój brzuch przed zajściem w ciąze był płaski umięśniony jedrny, a teraz jak pusty balon :o

Gość wstyd mi
ewelino to az dziwne co piszesz bo zazwyczaj jesli kobieta miala umiesniony brzuch przed ciaza to potem szyblko wraca do formy, ja tam umiesnionego nigdy nie mialam, mialam lekko odstajacy ale nie tak jak teraz no i byl o wiele jedrniejszy i na dodatek nie bylo tam rozstepow a teraz masakra, na brzuchu na boczkach przykro mi ze tak wygladam mimo ze w ciazy smarowalam ile wleie przeroznymi kremami,oliwkami a i tak efekt dolujacy

Gość ulakkaaao
kurczę, ja ekspertem nie jestem, ale po 3 dzieci chyba ciężko będzie zlikwidować rozstępy.... wydaje mi się, że na niekorzyść będzie grał czas + ewentualne nowe blizny, no ale nie wiem. Na pewno powinnaś się "dobrze prowadzić" do tego czasu, tzn. nie utyć, nawilżać, ćwiczyć itp. Może poczytaj o hula hop z wypustkami tj. masażerem??? Poza tym jeśli jesteś wytrwała to aerobiczna 6 weidera podobno daje niezły efekt.

Gość wstyd mi
wlasnie chcialam a6w ale sie naczytalam ze efekty sa niewspolmierne z wysilkiem jaki sie w to wklada, hula hop nawet kupilam ale nie potrafie krecic jako dziecko normsanie krecilam jak glupia a teraz probowalam i nic nie potrafie

Gość wstyd mi
a powiedzcie co do bolu w miescniach czuje normalnie w ktorym miejscu bylam cieta czy to normalne?

Gość Ewelina wrocław.
Miałam umięśniony ponieważ od 4r.ż do 22 uprawiałam gimnastyke artystyczną, w ciąży brzuch miałam mały, a mimo to pozostał balon. W okolicy pępka odkłada mi się tłuszcz, jest opona i rozstepy. Blizna po cc jest ładna blada, ale brzuch to istna tragedia. Ćwiczyłam go chodziłam nawet na zabiegi stymulujące mięśnie prądem i nie widze efektów :(

Gość ulakkaaao
ja nie czuję żadnego bólu, może idż lepiej do lekarza niech ci usg zrobi? wracając do hula hop - to kwestia poćwiczenia. Mi na początku też nie szło, i jeszcze bolało, kilka minut i śmigałam jak za dzieciaka :) a może spróbuj tą A6W - jak sama nie sprubujesz to sie nie przekonasz. A nie chcesz - bo naczytałaś się w necie że nie działa... ja widziałam kupę zdjęć dziewczyn co to ćwiczyły i efekty były super. wydaje mi sie, że szukasz jakiegoś prostego rozwiżania typu "cudowna tabletka" -nic takiego nie ma :( Ewelina - może Twój problem wiąże się poprostu ze złą dietą??? Może dietetyk by ci pomógł??

Gość wstyd mi
ula wiem ze nie ma nic takiego a szkoda, a z tym hulahopem moglo mi nie wyjsc bo byl np za lekki?kupilam taki na probe dla dzieci i on leciutki byl sprobuje z ta a6w mam nadzieje ze dam rade i nie zaszkodzi jak bede cwiczyc w nocy tzn gdzies okolo 22? bo dopiero wted znajde czas na solidne cwiczenia,wiem ze najlepiej byloby cwiczyc z rana ale to nie wypali

Gość wstyd mi
ide dol lekarza we wt,pytalam swoja mame ktora ma za soba 3 cc i mowi ze ja tez boli ale mam wrazenie ze ona nie wie dokladnie o co mi chodzi,czuje normalnie pozioma kreske przez brzuch i ona mnie bol np przy dzwiganiu corki

Gość Ewelina wrocław.
U mnie to chyba zniechęcenie :( po porodzie ćwiczyłąm masował, starałąm się ujędrnić, byłam u dermatologa by poleciła mi jakieś serum maść na rozstępy i ujedrnienie skóry, a usłyszałam że to są głebokie blizny że cudu nie będzie a skóra nie zniknie i sie nie wchłonie bo to życie a nie reklama :o obecnie od roku nie ćwicze wcale, jestem szczupła nie zależy mi na wadze, a na brzuch nawet staram się nie patrzeć, zrujnował mi samoocene. Nie mam nadzieji że on zniknie ujędrni się.

Gość wstyd mi
ewelina wiem ze to marne pocieszenie ale sa kobiety ktorm sie skora wchlonela nie wiem jak ale sie wchlonela, tez jestem podlamana faktem i nawet juz kilka razy plakalam z tego powodu,raz do meza ale szybko postawil mnie do pionu ,powiedzial ze jakby wiedzial ze tak bede przezywala mala niedoskonalosc co jest rzecza normalna po ciazy to by sie kazall mi milion razy zastanowic czy chce miec dziecko, a przeciesz doskonale wie ze bardzo chcialam i ze chce wiecej no to powiedzial mi ze nie mozna miec wszystkiego a jemu to nie przeszkadza,chyba ze bede wiecznie o tym marudzic to moze zacznie mu przeszkadzac,wiec juz nie narzekam glosno ,swoje mysle i liudze sie ze jednak brzuch bedzie wygladal choc ciut lepiej

Gość ulakkaaao
ból nie jest normalny i lekarz powinien cie obejrzeć, bo to nie żarty. Hula hop z masażerami jest dość ciężki, jak kręcisz to masuje brzuch i to na początku jest dość bolesne, ale idzie się przyzwyczaić. To jest coś takiego http://www.skapiec.pl/site/cat/3201/comp/944979_komentarze/, a na allegro znajdziesz tysiąc innych. Naistotniejsze jest to, żeby wogóle zacząć ćwiczyć a pora nie jest juz tak istotna. Z tego co wiem a6w trwa ok. 40 minut. Zycze powodzenia i przede wszystkim konsekwencji :) Ewelina - jeśli tak, to zaiwestuj w dobrą bieliznę :)

Gość Ewelina wrocław.
Wiem że u niektórych kobiet brzuch po wygląda jak przed ;) obecnie mam zamair walczyć z tym brzuchem, obawiam się tylko tego że gdy zgubie tłuszcz skóra obrzydliwie obwiśnie :o a to będzie wygladało gorzej niż obecnie. Za rok mam zamiar zajść w kolejną ciąże, i wiem że jeżeli teraz nie wzmocnie mięśni brzuch po będzie tragedia. Co do bólu blizny, ja miałam zrosty :o idż do lekarza bo blizna boleć nie powinna.

Gość wstyd mi
w sumie to tez mam cos w podobie tylko w okolicach pepka i powyzej nie mam rozstepow i moze ten brzuch ciut mniejszy a tak to tez mam taka masakre choc do niedawna bylo o woiele gorzej

Gość Ewelina wrocław
No ja też nie mam rozstepó powyżej pępka co i tak jest marnym pocieszeniem. Moja przyjaciółka urodziła dziecko 3.850, i 8 mies po porodzie ma idealnie płaski brzuch 0 rozstepów, to się załamać można :o a mój mąż twierdzi że gdybym po ciąży zaczeła intensywny trening to teraz miałabym 'normalny' brzuch. Jest mi wstyd :o naprawde, byliśmy z nimi w Chorwacji, ona nie całe 9m-cy po ciązy i ciało nastolatki, a ja po 5l i tragedia :(

Gość wstyd mi
1 zasada ngdy sie nie porownuj do innych kazdy ma inny organizm,inny charakter i sile woli,zrob cos ale tylko dla siebie a nie bo ktos cos,wpedzisz sie w depresje a maz hmm moglby sobie darowac takie komentarze no chyba ze caly czas mu mowisz o tym brzuchu

Gość Ewelina wrocław
Mój mąż to typ sportowca ;) ostatecznie poznaliśmy się w szkole mistrzostwa sportowego ;) i jego zdaniem wszelka nadwaga, opona a nawet obwisły brzuch po ciąży to zwyczajne zaniedbanie :( wiem ze jest w tym troche racji, ale obecnie naprawde jest mi wstyd, czuje się zaniedbana wariatka, o brzuchu wcale mu nie mówie bo jedyne co usłysze "masz to na o zapracowałaś". Ja nigdy nie myślałąm o tym że ciąża tak bardzo zmieni moje ciało, byłam młoda wysportowana i dobrze się odżywiałam w ciąży używałam kremów żeby nie mieć rozstępów a te pasukdne, pojawiły się w 8miesiącu :( brak mi motywacji, nadzieji i w ogóle ..

Gość wstyd mi
no tez by mi brakowalo strasznie nieczuly twoj maz, zastanow sie czy chesz 2 dziecko bo bedzie tylko gorzej z twoim cialem napewno nie lepiej trudno mi radzic jak sama mam problem z brzuchem,ale ja jestem tylko podlamana tym faktem a ty widze ze wrecz zalamana,kurcze moze zmien nastawienie ja tam sie w sumie to nawet ciesze z ciazy zostalo mi 6 kg ktore mysle ze do pierwszych urodzin corki zrzuce,cialo wyglada coraz lepiej ,obejrzalam sobie zdjecia z wigili no i humor sobie poprawilam wtedy wygladalam jak w 7 msc ciazy brzuch zaczynajacy odstawac juz od piersi ,wielkie uda,wielkie ramiona kurcze i nawet wtedy jak na siebie patrzalam nie widzialam tego wsszystkiego tak krytycznie jak teraz

Gość Ewelina wrocław
Bradzo chce mieć drugie dziecko, a nawet dwoje :) na codzień nie popadam w depresje i nie zadręczam otoczenia swoim płakaniem z powodu brzucha, poprostu jest mi żal dawnego ciała :) to takie próżne, ale chyba kazda z nas chce się czuć dobrze seksownie. Jeżeli mam wybierać pomiędzy i tak brzydkim brzuchem a dzieckiem, to nie mam żadnych wątpliwośći. A powiedzcie mi czy po 2 ciązy brzuch zmienia się bardzo? bo mi się wydaje że mam i tak tyle lużnej skóry że raczej nie powinien się powieszać tak bardzo by ją rozciągnąć bardziej niż obecnie..

Gość lubię Jabłka
ooo masakra!jakie brzuchy mają niektóre z Was,poraszka!po pierwsze moja blizna po cc to dosłownie kreska,biała kreska,żadna wypukła jakaś,idealnie zeszyta,na samym dole,po drugie zero rozstępów,zero skóry,serio-żal mi Was.Nie chwale się ale przeraziły mnie Wasze zdjęcia.Nie będę nawet tu wklejać swojego bo i tak byście powiedziały,że to ściema i nigdy w ciąży nie byłam(aaa fakt,jest blizna po cc to byście uwierzyły).Może mąż mi zrobi na dniach to wkleje w tym topiku.

Gość lubię Jabłka
porażka miało być,hahahha

Gość wstyd mi
lubie jablka dowartosciowalas sie? twoj ton wypowiedzi jest pretensjonalny

Gość ulakkaaao
lubię jabłka - może niech mąż zrobi fotkę twojego rozumu. Nawet jeśli masz extra ciało to ton twojej wypowiedzi to dno i metr mułu.

Gość ftjuyuiyiiiiiij
Moim zdaniem kobiety które maja genetycznie i brak rozstepów i płaski brzuch po ciązy zawsze bedą się wywyższały nad tymi z flakiem. A to że się zaniedbały a to że grubaski etc, pomimo tego że niejdna z tych kobiet z flakiem bardziej dba o diete i ciało niż kobieta która nie robi nic, a ma zwyczajne szczęście.

Gość wstyd mi
ja nie ukrywam ze na dzien dzisiejszy zbedne kg to w wiekszosci moja zasluga jednak rozsttepy wylazly mimo tego iz starannie dbalam o skore juz od 11 dnia po mozliwym zajsciu,maz smial sie ze przesadzam i co i tak wylazly a poza tym jablko jakies tam moglas np napisac ze ty na szczescie masz ladny brzuch i nie masz rozstepow a nie masakra zal mi was itdnaprawde jestes tak zapatrzona w siebie ze poza soba nic nie dostrzegasz

Gość 10 mies po cc
nie mam rozstepów(i nie miałam)waga po 2 miesiacach wróciła do tej sprzed ciazy.przd ciaza 56kg,w ciazy przytyłam 16kg.blizna praktycznie niewidoczna.rowna,blada 12 cm.niczym nie smarowalam jej.za to cala ciaze uzywalam musteli.moje cialo wyglada po cc tak samo jak przed ciaza.

Gość 10 mies po cc
nie czytalam calego watku,tylko kilka postów na ostatniej stronie.dziewczyny,a czy wam po cc nie kladli na brzuch specjalnych woreczków?i lodu w takich pojemniczkach przypominajacych termofor? ja nigdy nie mialam umiesnionego brzucha,nie cwiczylam a brzuch bardzo ładnie mi sie wchłonal. a co do rozstepów-to akurat tutaj sposob porodu nie ma nic do rzeczy.to wszystko indywidualne predyspozycje plus geny.przeciez niektorym dziewczynom robia sie juz w ciazy.... a i mnie nic przy bliznie nie boli/ciagnie.