Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowamlodaamamusiaaa

WASZE CIALA PO CESARSKIM CIECIU!!!!!!!!!!!!!!!!!ROZSTEPY, BLIZNY ITP!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość
Zamiast plastrów polecam żel silikonowy Alpena. Po całkowitym wygojeniu stosowałam go przez 4 tygodnie. Jest przezroczysty i bezzapachwy. Kupiłam na Allegro z polecenia znajomej położnej. Moja blizna jest bardziej płaska, a kolor niemal powrócił do naturalnego koloru skóry.

Dziewczyny, pomóżcie ! Jestem położną i doktorantką Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Szukam mam, które są w okresie do 18. miesięcy po porodzie oraz przed ciążą nie cierpiały na zaburzenia seksualne. Zbieram informacje na temat subiektywnych odczuć seksualności kobiet po porodzie. Bardzo proszę o wypełnienie anonimowej ankiety on-line, której wyniki mają posłużyć badaniom naukowym (kwestionariusz Female Sexual Function Index) . Proszę o przekazywanie dalej linku do badania. Zależy mi na uzyskaniu jak największej liczby wypełnień ankiety, dlatego proszę Was o pomoc ! Ankieta jest anonimiowa. LINK DO ANKIETY : http://www.ebadania.pl/a0c616cedea16e95 Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc! Jeżeli jakieś pytania są niejasne lub macie jakieś sugestie, proszę o kontakt w prywatnej wiadomości na szafie. Z góry serdecznie dziękuję.

Gość asanka87
dziewczyny jak macie kompleksy z tego powodu to nie ma się co katować. Teraz jest taka możliwość usuwania blizn, rozstępów, czy nawet korekcji części intymnych że nie ma się co zastanawiać i hodować kompleksów. Poczytajcie sobie np o usuwaniu blizn po cc tutaj http://www.goodtimedayspa.eu/oferta/ginekologia-estetyczna/korekcja-blizn-poporodowych Wygląda to ciekawie i sama się zastanawiam nad tym jak tylko się okaże że moja blizna jest zbyt widoczna :)

Gość Fizjoterapeutka
Dziewczyny, cesarskie cięcie jest poważną ingerencją w organizm. W sprawie pracy z blizną zarówno w kwestii estetycznej jak i zdrowotnej polecam kontakt z doświadczonym fizjoterapeutą. Polecam przeczytać https://www.facebook.com/notes/wysocki-fizjoterapia/każda-blizna-to-poważny-problem-sprawdź-jak-o-nią-zadbać/1911296072489471/

Gość rosalilly
Witajcie, jestem właśnie miesiąc po cc. Chciałabym zacząć smarować czymś bliznę, żeby była mniej widoczna. Albo może plastry silikonowe będą lepsze? Stosowałyście coś z dobrym efektem? Podzielcie się wrażeniami.

Gość ninasimon
Plastry jak najbardziej tak. Ja stosowałam jakieś 3 miesiące i efekt super. Blizna znacznie mniej widoczna, jasna i cienka, nie rzuca się w oczy. A co do plastrów to są nawet wygodne. Bałam się, że będą jakieś sztywne, ale nie, są cienkie, dopasowują się do kształtu ciała, nie krępują ruchów i nie widać ich pod ubraniem.

Gość rosalilly
A jakie plastry miałaś, zdradzisz? W ciągu tych 3 miesięcy ile plastrów zużyłaś?

Gość gość
Polecam maść i plastry contratubex po 6 miesiącach od cc blizna biała :) naprawdę działa cuda. Moją największą bolączką są obwisłe piersi bo karmie :( macie na to jakiś sposób ? (odstawienie nie wchodzi w gre :)

Gość gość
Nie przejmuj się obwisłymi cysiami, ich naj ważniejszą funkcją jest wykarmienie dzidziusia a nie ładny wygląd. My się karmimy już 29 miesięcy i nie zamierzamy przestać. Szczęśliwy dzidek to szczęśliwa mamusia, a dzieciątko szczęśliwe to dzieciątko zdrowe, dzieciątko zdrowe to dzieciątko karmione mamusinym mleczkiem więc karm, niech wasza mleczna droga trwa jak najdłużej bo to najpiękniejsze co możesz dać swojemu skarbeczkowi.

Gość queen87
Ja po cesarce używałam plastrów sutricon, fajnie zabezpieczały bliznę dzięki czemu nie swędziała i nie wysuszała się, a ładnie goiła. Teraz, po kilku miesiącach prawie jej nie widzę.

Gość liofozla
queen87- długo ich używałaś? Zastanawiałam sie ostatnio czy tych plastrów nie kupić, na długo wystarcza jedno opakowanie?

Gość benedilka
Kuracja to minimum 3 miesiące, zależy jaka stara jest blizna. A to na ile wystarczy Ci opakowanie to kwestia indywidualna, bo możesz sobie 1 plaster dzielić na części wtedy wystarczy na dłużej.

Gość gość
10:53lecz się, brzmisz jak popaprana,nawiedzona debilka. Myślę że to prowokacja...Karm tym obwisłym cyckiem do 3roku życia, na do 28tki...Rzyg. Jak traktujesz siebie, swoje życie, macierzyństwo i wszelką wartość bycia wspaniała matka poprzez cycki, do tego obleśne i wiszące, to współczuję.Zadna normalna, delikatna kobieta z normalnym poczuciem estetyki nr będzie szczęśliwa mając ohydne,wiszące cycki i jedynie kp w nieskończoność. Musisz być niezła czarownica z takim podejściem....

Gość rosalilly
I po co się tak unosić, przez jakiegoś internetowego trola ;) Co do plastrów to dziękuję, używam ich już około 2 miesięcy, wciąż mam to samo opakowani, bo jeden plaster dzielę na 4 części. Efekty już są ładne, ale naklejam dalej, póki jeszcze mam zapas :)

Gość Martyna Krk
rosalilly, ale ile czasu powinno się je naklejać tak "książkowo"? Długo trwa taka pełna kuracja??

Gość gość
Przyklejałam plastry 3 miesiące wtedy są najlepsze efekty. Ja miałam plastry contractubex i są świetne, tylko na noc się je przykleja. A blizna stała się cieniuśką białą niteczką.

Gość gość
Cześć Jestem po cięciu 2,5mca i mam pewien problem jeśli chodzi o wygląd samego brzucha w miejscu blizny. Wszystko jest zagojone. W miejscu blizny mam zgrubienie pod skórą ale też na końcach takie wgłębienia...nie wiem czy to normalne...dodam że w pozycji stojącej brzuch ma jeszcze taka oponkę. Mam nadzieję że się to wchłonie. Czy u Was jest podobnie? Niżej zdj: http://static.pokazywarka.pl/1/o/t/91186549a8514ba535d1f0ac81c6528c_orig.jpg

Gość gość
Nieee, w ogóle, tylko cienka kreseczka :(

Gość gość
dziś teraz sobie przypomniałam, ze rzeczywiście jakieś wgłębienia były, moze trochę mniejsze...szybko się wyrównało. Podobno są jakieś sposoby na "rozmasowanie" blizny, poszukaj w necie. Ja tego nie robiłam, nie było takiej potrzeby.

Gość gość
Dzięki Poszukam jakiś informacji na temat rozmasowania

Gość rosalilly
Martyna Krk, plaster naklejasz na 4-5 dni, ściągasz na godzine dzienne, np. na czas kąpieli. ale ten sam potem naklejasz, dopóki się trzyma. Co do długości kuracji to zależy od tego jak stara jest blizna. Ze starszą myślę, że tak do pół roku, ale świeża to kwestia około 3 miesięcy.

Gość gość
Dla mnie super są plastry contractubex nakleja się tylko na noc i wtedy działają najintensywniej, zmniejszają zaczerwienienie, napięcie skóry. I zapobiegając powstawaniu przerosłych blizn.

Gość gość
Rozstępy mam może ze trzy a na blzinę naklejam plastry contractubex, odpowiada mi , że na noc sie je stosuje i szybko dają bardzo dobre efekty.

Gość gość
No pewnie, każdemu w sumie pasuje co innego, ja wcieram olejek bio oil dwa razy dziennie, nawet dość szybko się wchłania, akurat wtedy mam czas nałożyć makijaż i gotowe

Gość gość
U mnie też nie ma rozstępów a na blizne zaczęłam właśnie naklejać plaster contractubex i jestem ciekawa efektów.

Gość gość
U mnie niestety po cesarskim cięciu rozstępy były bardzo widoczne. Nie mogłam z tym wytrzymać i zdecydowałam się na zabieg laserem frakcyjnym u dr. Jędrys. Efekty są bardzo zadowalające i rozstępy są zdecydowanie mniej widoczne. Bardzo skuteczna metoda, polecam.

Gość gość
A u mnie właśnie rozstępów w ogóle nie było a na bliznę też naklejałam plastry contractubex i na prawdę w tej chwili blizna jest ledwo widoczna. Plastry wygładzają bliznę, zapobiegają zrostom.

Gość gość
Plastry rozjaśniają bliznę, zapobiegają przerostom i wygładzają. Dobre są plastry contractubex, mi bardzo pomogły i po cc prawie nie ma śladu.

Gość gość
one wcale nie działają, mam bliznę taka sama jaka była wczesniej

Gość gość
a na mnie działają, z tygodnia na tydzień widzę poprawę, blizna jest gładsza i jaśniejsza. Pamiętaj , że blizna nie zniknie , jedynie po plastrach będzie gładka, jasna. Trochę cierpliwości i najlepsze efekty sa po ok. 3 miesiącach.