Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mellluzynnna

tylko kretyn wierzy w niz demograficzny

Polecane posty

"naprawdę nie możecie sprawdzić w necie, zanim napiszecie oczywistą bzdurę?" ale ja pisałem o ue. powierzchnia jest znacznie mniejsza, liczba ludności podobna mniej więcej. ale to są brednie. bo "lokomotywa" unii europejskiej czyli niemcy są znacznie gęściej zaludnione niż np taka grecja. chiny kontynentalne są znacznie rzadziej zaludnione niż np tajwan a mimo to znacznie biedniejsze (na głowę mieszkańca). facio wynajduje jakieś przypadkowe korelacje i wypisuje bzdury żeby mu to wszysto pasowało pod tezę że "dzieci to zuooooo".

Gość balilikka
niedlugo szkola-wyprawki sa piekielnie drogie-czy jacys oredownicy rozmnazania -funduja je tym nieszczesnym dzieciom ?Ależ nie-tylko mowia rozmnazajcie sie daleji robcie kolejnych glodnych nieszczesnikow

Gość do żab-X
powieszchnia Unii Europejskiej to nie cała europa , bo z tego wynika ,że białoruś ukraina i część rosji jest w unii , a i z mołdawią i bałkanami , po za słowenią

" jasne osoby z biednych rodzin wielodzietnych moga pragnac pracy ale jej po prostu nie m a-" czyli stanowiska są zarezerwowane dla jdynaków, tak? bo ty tak sobie wymyśliłaś? :D nie "zaba, naprawde jestes taka glupia? ze porownujesz caly kontynent do panstwa?" nie aż tak jak ty. porównywałaś OBSZAR. nie miałaś racji i teraz nie cuduj. "ale ja pisałem o ue. powierzchnia jest znacznie mniejsza, liczba ludności podobna mniej więcej" tego to nie czytałam. ona pisała o Europie. a to jest kontynent :P zresztą sama napisała, że miała na myśli kontynent - cytat wyżej ;)

Gość pomarancze soczyste
a po co ma mnie ktos utrzymywac?:D bede miec emerytury plus inne dodatkowe dochody plus oszczednosci juz teraz wychodzi mi, ze na stare lata powinnam miec min 5 tys netto miesiecznie, maz drugie tyle;) dom splacony dzialka we wloszech splacona prywatna opieka medyczna czego chciec wiecej?:D do tego zmierzam offermo JAK SOBIE POSCIELESZ, TAK SIE WYSPISZ.

"powieszchnia Unii Europejskiej to nie cała europa , bo z tego wynika ,że białoruś ukraina i część rosji jest w unii , a i z mołdawią i bałkanami , po za słowenią " no ale z teorii o dobrobycie wynikającym z niskiego zaludnienia to europa powinna być bogatsza niż unia europejska. bądź co bądź rosja jest znacznie słabiej zaludniona niż takie niemcy czy anglia.

Gość sami składamy na swoje
emerytury , teoretycznie to co naskładamy powinno byc nasze ale my mamy zus , w skandynawii sobie każdy sam składa na fundusze emerytalne i oferma nie pierdol o ropie, wbijcie sobie do głowy ,że zus wisi na włosku dla niektórych dobrze dla niektórych źle , dużo osób pierdoli od rzeczy wg waszego rozumowania kraje 3go świata jak w przeludnionej afryce powinny opływać złotem bo jest dużo narodzin, pierdolicie jak potłuczeni

"a po co ma mnie ktos utrzymywac? bede miec emerytury plus inne dodatkowe dochody plus oszczednosci" oczywiście. będziesz obrzydliwie bogata. bo przecież całe oszczędności trzymasz w sejfie, w złocie i diamentach. "sami składamy na swoje emerytury" skladajcie. jak polska zbankrutuje, będzie się z czego śmiać. ale pewnie zaraz ktoś mi napisze, że składa w banku szwajcarskim. zarabia miliony, a na kafe siedzi tylko dlatego, że ten kawior, szampan, lexus i dziwki to już mu zbrzydły. wiadomo :D

Gość pomarancze soczyste
offerma, a Ty masz dzieci? ile planujesz?:)

Gość balilikka
jedynak z wyzszym wyksztalceniem ma wieksze szanse na jakakolwiek legalnąrobote niz ktos w yksztalceniem podstawowym lub zawodowym

Gość pomarancze soczyste
ale co was tak dziwi? napisalam o milionach? naprawde splacony dom w Polsce, dzialka na poludniu i jakies tam oszczednosci to dla was niepojete bogactwo i na pewno sciema, bo az nie do wiary? to wspolczuje z serca. i tyle, bo az ciezko skomentowac.

Gość balilikka
czy jakis propagator rozmnazania funduje wyprawki szkolne i zajecia dodatkowe biednym dzieciom?alez nie , oni sa mocni tylko w gadaniu ale nie w pomaganiu

ja mam 10 dzieci dwa drapacze chmur w nowym jorku (spłacone) i magazyn pereł w singapurze.

Gość Mmlena07
http://finanse.wp.pl/kat,39004,title,Norweskie-emerytury-na-warszawskim-parkiecie,wid,14342858,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1ef22 W Norwegii nie odkladaja na emerytury tylko maja wlasnie ze sprzedazy ropy. Doucz sie, a nie tworzysz bzdurne teorie...

Gość balilikka
wezcie se jakas religijna gazete tam same hymny na czesc wielodzietnosci ale ani slowa o tymze w polsce ponad 90% rodzin wielodzietnych zyje ponizej minimum socjalnego a 1/3 nie ma pralki automatycznej

Gość balilikka
jakby ludzie umieli myslec czyli uwazali oredownikow rozmnazania za g..o i skur..li i stosowalo antykoncepcje-to na swiecie nie byloby tyle biedy i ludzkich tragedii,

po raz kolejny cię debilko pytam. kogo poza "japońskimi robotami" widzisz w roli pracujących w przyszłości. wtedy gdy my będziemy staży i będziemy potrzebować opieki i leków. kto ma te leki wyprodukować skoro dzieci nie będzie wg tej twojej bzdurnej teroii że dzieci to patologia. całą ufność pokładasz w "japońskich robotach"? się możesz kurwa mocno zdziwić. japonia sama średno sobie radzi.

" ja mam 10 dzieci dwa drapacze chmur w nowym jorku (spłacone) i magazyn pereł w singapurze." i masz dużego... Lexusa :D

Gość balilikka
nie obrazaj mnie-ja nie twierdze z edzieci to patologia tylko ze posiadaniae stada dzieci w biedzie to patologia, zas kaplani i politycy to popieraja , popieram rodzicelstwo w dobrych warunkach -jak milioner chce 30 dzieciow to w porzo jak tylko je ustawi

Gość balilikka
gdybym byla wlascicielem pola , gospodarstwa fermy fabryki to bym wolala roboty niz ludzi-na ludziach mozna sie tylko zawiesc

ja zadałem ci konkretne pytanie: KTO BĘDZIE W PRZYSZŁOŚCI PRACOWAŁ. obawiam się że dzieci milionerów może nie wystarczyć na utrzymanie setek tysięcy lub nawet milionów emerytów. niestety potrzebne są do tego przede wszystkim dzieci biedaków. jeżeli znajdziesz rozwiązanie tego "problemu demograficznego" któego wg ciebie "nie ma" to cię nie będę nazywał kretynką. ale obawiam się że to niemożliwe. bo jak ktoś wygaduje takie brednie jak ty to oznacza że ma w głowie gówno zamiast mózgu.

Gość balilikkallop
dla zastepowalnosci pokolen trza 2 dzieci,wiec gdyby wiekszosc malzenstw tyle miala to problemu nie bedzie-ale biedna patologia co nie pracuje i ma po kilkanascioro dzieci , ktore beda nie pracowac tylko siedziec na łasce mopsu- to wedlug ciebie przyszli pracownicy na nasze emerytury?

Gość balilikkallop
problem jest taki ze wpolsce jest ok. 2, 3 mln bezrobotnych -oni chca pracowac-ale roboty dla nich nie ma bo redukcja , plajty upadki, pracodawca woli miec stachnowca co tyraza 2 niz zatrudnic 2 pracownikow

Gość mmlena07
rozumiemy, że znasz na wskroś takie środowiska patologiczne rodzin wielodzietnych :D. Sama mam sąsiadkę, która ma 6tkę dzieci i wszystkie dorosłe pracują. Normalnie szok :D, a nie są bogaci. Mam też dwie koleżanki z rodzin wielodzietnych, też niezamożne, a pracują. Jakieś stereotypy powielasz. Znam za to trzech jedynaków, w tym niestety jeden to kuzyn na bezrobociu, którzy nie chcą iść do pracy, bo zwyczajnie im wygodnie.

Gość balilikkallop
fakt jest takiz e w polsce brakuje ponad 2 mlnmiejsc pracy , 1,5 -2 mln mieszkan -to chyba swiadczy o przeludniniu-a nie o nizu o ktorym trabia kretyni

potrzeba 2,14 na PRZECIĘTNĄ KOBIETĘ. obecnie mamy 1,2 a ty twierdzisz że to za dużo i koniecznie chcesz żeby było mniej. a patologią to jesteś ty jak widać skoro nie potrafisz znaleźć pracy bo ci "inni ludzie" przeszkadzają.

Gość mmlena07
to świadczy o braku produkcji. Gdzie niby mają być te miejsca pracy? W handlu i administracji państwowej? Myśl trochę. Wszyscy zjechali do miast, bo tylko tam jest jeszcze jakaś szansa, jest ogrom wyludnionych terenów w Polsce. Jak nie ruszy produkcja, nie będzie przemysłu, to nigdy nie będzie dość miejsc pracy. No sorry...

"potrzeba 2,14 na PRZECIĘTNĄ KOBIETĘ" cholera. ja jestem nieprzeciętna, to tak z czwórkę musiałabym stuknąć. może to jakoś będzie. zawsze chciałam bliźniaki :classic_cool:

Gość balilikkallop
pytanie za ile pracuja -ostatnio w tivi gadali o fryzjerce co pracuje za 600 zl i mieszka z rodzicami,ja nie chcialabym zeby moje dziecko bylo bydlem roboczym za g..a pensje , dlatego jestem bezdzietna

ja ci już debilko tłumaczyłem kilka razy że ilość ludzi nie ma nic wspólnego z miejscami pracy. bezrobocie w niemczech jest jednym z najniższych w europie a gęstość zaludnienia jedną z najwyższych. no ale skoro ty rozwiązanie problemu bezrobocia widzisz w zmniejszeniu ilości ludzi to tylko świadczy o tym jakie masz gówno w mózgu.