Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Softlan***

Kiedy dziecko samo siedzi?

Polecane posty

Gość Softlan***

Tak się zastanawiam...mój synek konczy 1go pół roczku...jak go trzymam to siedzi...ale ile ma dziecko jak juz samo siedzi? a pózniej zaczyna raczkowac? Od wrzesnia wracam do pracy...ciekawa jestem czy jak juz posadze go na kanapie to sam bedzie siedział? To moje pierwsze dzieciatko i tak z ciekawosci pytam doświadczone mamy ;)

Gość ttrdfdf
corka miala 5 mies ,jej brat blizniak mila 7 mies

Gość Softlan***
może ktoś jeszcze sie wypowie ;) ?

Gość ZdfWertucss
Moj miał 4 miesiące ale nie przejmuj sie każde dziecko jest inne

Gość b.e.a.t.a
Moja corka siedziala dopiero jak sama usiadla, ok 7 miesiecy. Wczesniej nie siedziala sama, bo nikt jej nie sadzal. Raczkowac tez zaczela w tym czasie.

Gość Dalera
Moja usiadła jak miałą 8 miesiecy, niedlugo po tym zaczela raczkowac. Jesli dziecko nie usiadzie samodzielnie do 10 m-ca nalezy sie skontaktowac z lekarzem.

Mój siedział (usiadł samodzielnie, z pozycji na czworakach) jak miał 6 mcy. W ciągu tego samego miesiąca opanował wstawanie przy szczebelkach łóżeczka, meblach, raczkowanie i chodzenie po kilka kroków również przy meblach. Oj, ciężko było... A siedział też wcześniej posadzony, ale to raptem kilka razy babcia albo ciocia podziwiały jak sobie radzi, w tym wieku miał jeszcze sporo czasu a sadzanie raczej niewskazane.