Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakohcana w starszym

Dlaczego w PL ludziom tak ciężko zaakceptować związek

Polecane posty

Nie myślę o zakupie mieszkania! Mam po dziadkach , zresztą w ostateczności wynajmiemy coś , ale sami wiecie ile kosztuje wynajem nawet kawalerki :(

ten facet, to tez jakis lipny niby dojrzały mężczyzna a traktuje cie niepoważnie, kazdy normalny mezczyzna chcialby zadbac o swoja kobiete, byc z nia (ten twoj to farciarz ktory znalazl naiwną gąskę)

ten facet, to chce zebys ty go jeszcze utrzymywala? nie no zaraz padnę :D facet znalazł głupią siksę 🖐️

Fiku dlaczego niepoważnie, stara się jak może, dla siebie nic, jeżdzi starym gruchotem , ma kilka koszul nic więcej. Nie każdy jest biznesmen z pokażnym kontem.

" [zgłoś do usunięcia] zakohcana w starszym Nie myślę o zakupie mieszkania! Mam po dziadkach , zresztą w ostateczności wynajmiemy coś , ale sami wiecie ile kosztuje wynajem nawet kawalerki" w zaleznosci od miasta powiedzmy ok 1500 zl (mniej wiecej) koles ktory ma 50 lat i ok 25 lat doswiadczenia zawodowego jest na poziomie finansowym tojego rowiesnika ktory dopeiro co wchodzi na rynek pracy?;-)

Gość Zuzanna Amelia & 28
A te jego niesamodzielne dzieci w jakim sa wieku ?

Nie, mieszka u brata. To nie jest zabawne , tak mu sie życie ułożyło.

" zakohcana w starszym Fiku dlaczego niepoważnie, stara się jak może, dla siebie nic, jeżdzi starym gruchotem , ma kilka koszul nic więcej. Nie każdy jest biznesmen z pokażnym kontem." wiesz jest roznica miedzy wegetacja(=niemoznoscia zaspokojenia podstawowych potrzeb) a kokosami - jest tez jeszcze calkiem przyzwoity standard , a gosc jest na etapie twoich rowiesnikow - czyli troche zmarnowal 25 lat;-)

zycie sie nie "uklada" tylko takim ktorzy na to pozwalaja, cala przytomna reszta bierze za nie odpowiedzialnosc i nim kieruje, as easy as it is

Ma takie wykształcenie,że aż tak dużo się nie zarabia. A dzieci dwójka nie ma jeszcze 15 lat pozostała dwójka już po 20 stce, ale jeszcze studiują .

Gość Klementynka............
Zgadzam się z fiku miku. Jak ty wyobrażasz sobie wasze życie? Będziesz go utrzymywać?

"zakohcana w starszym Ma takie wykształcenie,że aż tak dużo się nie zarabia. A dzieci dwójka nie ma jeszcze 15 lat pozostała dwójka już po 20 stce, ale jeszcze studiują " kolejny dowod ze to nieodpowiedzialny gosc;-) wiedzac ze ma niskoplatna prace splodzil czworo dzieci;// a sorry "tak mu sie potoczylo" ;-)

gdyby on cię kochał, pragnąlby twojego dobra, nie wykorzystywał twojej naiwności, zadbałby o waszą przyszłość, o to byście byli razem, on sie bawi tobą

" [zgłoś do usunięcia] Klementynka............ Zgadzam się z fiku miku. Jak ty wyobrażasz sobie wasze życie? Będziesz go utrzymywać?" no chyba ze on na wczesniejsza emeryture przejdzie to beda mogli wynajac cos wspolnie;-)

" fiku mikuuu gdyby on cię kochał, pragnąlby twojego dobra, nie wykorzystywał twojej naiwności, zadbałby o waszą przyszłość, o to byście byli razem, on sie bawi tobą" moim zdaniem nie musi robic tego celowo;/ moze zwyczajnie nie potrafi dbac o swoich bliskich - patrzac na przyklad z dziecmi;/

Ror dwójka jest już samodzielna. Będziemy razem gospodarować , jakoś sobie poradzimy. Teraz mam okres ,że troche gorzej zarabiam, ale generalnie radzę sobie dość dobrze.

czyli zamierzasz go utrzymywać? on nei czuje sie z tym źle? kazdy normalny facet czułby sie z tmy źle

no chyba ze on na wczesniejsza emeryture przejdzie to beda mogli wynajac cos wspolnie Ale co mu da wcześniejsza emerytura? Ma dzieci na które trzeba łożyć do 26-go roku życia.

Nie zamierzam, ale czy to jest takie ważne kto więcej zarabia czy dokłada do domu ? On się stara jak może , bardzo dużo pracuje, na dwóch etatach ,żeby zarobic.

stara sie i nie wychodzi nawet na czysto - zre to tak ujme - nie jeste w stanie ogarnac dotychczasowych obowiazkow (dzieci) a mysli o wizeciu na siebie kolejnych - to jest nieodpowiedzialnosc

ROR, facet jest sprytny, znalazł młódkę, która na neiog zarobi, odizedziczy meiszkanie, do tego na starosc sie zatroszczy, czego chciec wiecej?

dwójka po studiach od razu się usamodzielniła następna dwójka ma jeszcze ostatni rok i 3 lata , więc już pójdzie na swoje. Więc zostanie niedługo tylko dwójka, nie będzie tak żle. Wiele jest rodzin gdzie ojcowie muszą łożyc na dwoje dzieci z poprzedniego zwiazku.

zakohcana w starszym No dobra, a co z seksem? Ty po 30 będziesz miała zwiększone libido, a on już zaniemoże. Myślałaś o tym? A jak nie daj Bóg choroba położy go do łóżka to będziesz mu pampersy zmieniać? Jesteś na to przygotowana? Nie piszę tego po złości, gdyż wiem co to znaczy kochać starszego (choć nie aż tak). Mając 22 lata podobnie jak ty nie myślałam co będzie za 20 lat.

i to wtedy on będzie mógł bardziej jak to piszecie zatroszczyc się o mnie.

,,Wiele jest rodzin gdzie ojcowie muszą łożyc na dwoje dzieci z poprzedniego zwiazku." Jest, ale poczytaj o tym jak żyją i o co się wiecznie kłócą.

Klementyna tak myślałam o tym, ale nie potrafie zrezygnować. To będzie kiedyś teraz myślę o terażniejszości i cieszę się nią. Fiku , ja naprawdę go kocham , dla niego rzuciłam narzeczonego , równieśnika , chociaż mogłabym mieć niby lepszego, ale miłość nie wybiera.