Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmrrrtf

Dlaczego wiekszosc starszych ludzi smierdzi ?

Polecane posty

Gość gość
taka jedna młoda co sprzedaje w biedronie tez tak daje z pod pachy ze nie mozna wystac przy kasie. koszmar! Napewno nie używa antyperspirantu.

Gość gość
to co przeczytam to prawda. czlowiek im starszy tym bardziej ostry zapach wydziela bo to leki, pot, mocz /popuszczanie/, fajki, alkohol przetrawiony, brak higieny z oszczędności i niesprawności fizycznej. ale główną przyczyną jest to, że oni nie czują swojego smrodku. zawodzi zmysł węchu. tak samo jak nie odczuwają smaku czy lub coraz słabszy wzrok. człowiek sypie się na całej linii. nas też to czeka.

Gość gość
hehehe - mnie moj smrodek też nie przeszkadza :-P

Gość najtansze smierdziuchy
Starsi ludzie oszczedzają i albo nie uzywają dezodorantów (nawet mimo tego, że im sie je kupuje), albo uzywają najtańszych z kiosku, bazaru czy marketu. ten charakterystyczny "zapaszek" tanich kosmetyków można czesto poczuć na ulicy czy w tramwaju. Najgorsze jest to, że takiej osobie często nie da się przetłumaczyć, że powinno się uzywac kosmetyków i to nie tych najtańszych. Zwłaszcza , że przecież są dezodoranty w cenie ponizej 10 zł, które naprawde ładnie pachną usmiech.gif i te najtansze ulatuje zapach aromat i zostaje zapach spirytusu ze udusic sie idzie lepiej kupic olejek eteryczny i w balsam zmieszac na cialo badz krem

Gość gość
ale tylko polskie starsze ludzie a raczej podludzie polskie. dlatego , że zbyt długo żyją. po przekroczeniu pewnego wieku polaczek śmierdzi i nie pomoże mu nawet perfum

Gość gość
Moja koleżanka jest wuefistką w szkole-tam dopiero jedzie od niedomytych i niepodmytych dzieci i młodzieży-pracuje w podstawówce i gimnazjum. Niestety reklamowane dezodoranty 24 godzinne nie zwalniają nas od mycia,nie mówiąc już o rodzicach,którzy nie dopilnują dzieci albo sami też oszczędzają na wodzie i mydle!

Gość Iwonka

Starsi, szczególnie schorowani ludzie, mogą mieć problem z higieną.  Moja mam też jest osobą starszą. Przez pewien czas miała problem z myciem się, bo nie mogła usiąść w wannie. Dlatego dostała ławkę nawannową AR medical dzięki której czynności higieniczne stały się po prostu o wiele bardziej komfortowe.