Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ujhgtfrfghj

fotelik samochodowy

Polecane posty

Gość ujhgtfrfghj

urodze pod koniec sierpnia wiec juz najwyzsza pora zakupic fotelik samochodowy. Powiedzcie na co zwracac uwage? Czy wazne jest aby rozkladal sie na plasko czy nie? Czy warto wydawac sporo na maxi cosi? - wiem, bezpieczenstwo najwazniejsze ale moze cos innego tez jest bardzo dobrej jakosci? One sa zazwyczaj do 13kg - wiec do jakiego wieku malucha?

Gość agneS*
my pierwszy fotelik mielismy do ok 7 m-ca firmy roomer -o ile pamietam to nie bylo tam opcji zmiany pozycji -tylko tak na pol lezaco i byl do 9 kg

Gość mama dwóch dziewczynek
miałam jane, do wózka jane rider - super fotelik ;-) warto wydać więcej na lepszy produkt, to oczywiste, że na bezpieczeństwie dziecka nie warto oszczędzać. Niby do 13 kg, ale żadne dziecko po roczku nie będzie leżało w takim foteliku ;-) ja zmieniłam jak mała miała 10 m-cy chociaż wagowo to jeszcze mogłaby jeździć teoretycznie... A uwagę zwracać na oceny ekspertów, na wielkość /jane był duży i jeszcze rozsuwany/, jeżeli chesz mieć isofix to oczywiście też... mój fotelik wpinał się na stelaż wózka i to też bardzo wygodna opcja... zależy kto czego potrzebuje...

mam maxi cosi cabriofixa. Wygodny z zasłonką od słońca ale sporo waży niestety. Muszę go sama dźwigać plus dziecko i swoje ma. Ale ma inną zaletę, można go wpinać do wielu wózków. Trzeba mieć tylko adapter. Przydaje się, gdy trzeba gdzieś na szybko wejść a wózek jest za duży.

Gość zonaKraka
Ja miałam w zestawie z wózkiem Mutsy fotelik Maxi Cosi Citi- można go wpiąć w stelaż, pasuje też do innych wózków po dokupieniu adapterów. W zestawie wychodził taniej a funkcja wpinania w stelaż przydawała się nieraz. Fotelik solidny, jeździ w nim już drugie dziecko w rodzinie a niedługo i trzecie będzie :) Jakbym kupowała osobno to pewnie kupiłabym jakiś tańszy, ale my praktycznie nie jeździmy samochodem, może jakby robiła długie trasy to zdecydowałabym się mimo wszystko na porządny.

Gość ujhgtfrfghj
a kupilybyscie uzywany fotelik? i na co patrzec przy zakupie uzywanego fotelika i bazy?

Ja kupiłabym używany tylko od kogoś znajomego lub rodziny. Bo wtedy wiesz jak był używany, czy nie miał np wypadku.

Gość ujhgtfrfghj
no ale po wypadku bedzie chyba widac uszkodzenie na zewnatrz? obtarcia na plastiku, zle chodzace zapiecia? przed kupnem obejrze go dokladnie

szkoda, że nie jestem Twoją znajomą, bo mam akurat do sprzedania Maxi Cosi Cabrio Fix z bazą:(bezwypadkowe

Gość paplitos
Ja szczerze mówiąc też bym używanego, np. na allegro nie kupiła- od sąsiadki czy koleżanki tak, ale nie od obcego człowieka. Tutaj odwrotnie niż przy wózku- wolałabym tańszy nowy niż z wyższej półki używany. Sama bym nie wystawiła takiego powypadkowego, i nie mam w zwyczaju podejrzewać ludzi o najgorsze ale tego bym się bała.

Gość agnieecha
fotelik samochodowy musi znajdować się w każdym samochodzie, w którym przewożony jest maluch ;) sama kupiłam ostatnio bardzo bezpieczny fotelik samochodowy z Romera, bo uważam, że bezpieczeństwo jest ważne. Tak wygląda ten fotelik : http://www.2o2.pl/produkt,27866,bardzo-bezpieczny-fotelik-samochodowy-0-13-kg-romer-baby-safe-plus-ii-shr.html