Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laryska87...

Zostawiłam córkę teściowej i ?

Polecane posty

Gość Laryska87...

Zacznę od początku. Dostaliśmy zaproszenie na ślub mojego brata (mieszzka on 350 km od nas). Z początku chciałam wziąć córkę ze sobą ( ma 13 miesięcy), ale mąż mówił że to może być dla niej zbyt męczące, teściowa od razu zaproponowała, że zaopiekuje się wnuczką, z początku miałam troche oporów, że sobie nie poradzi itp. (ale wkońcu się zgodziłam, w końcu byliśmy u niej 2 razy w tygodniu a Zosia ją lubiła) Wiec wyjechaliśmy w piątek po południu i wróciliśmy wczoraj o 18:00. Przyjechaliśmy po córkę i ........???!!! własnym oczą nie wierzę teściowa przebiła Zosi uszka (byli u kosmetyczki), pomalowała paznokcie na czerwono( sama miała na taki kolor pomalowany, teściowa od kąd pamiętam zawsze lubiła się malować i dobrze wyglądać) i mała miała założoną sukienkę z falbankami (teściowa jej kupiła). Powiedziałąm jej, że mogła mnie chociaż uprzedzić, że chce małej zrobić kolczyki (chciałam jej zrobić jak będzie miałą te 5-6 lat i sama bedzie chciałą ), ona odpowiedziałą ze chciała zrobić nam niespodzianke i że ubieram Zosie za mało dziewczęco ( przeważnie ubieram ją teraz latem w bluzeczke i spodenki, czasem sukienka). Echh już nie mam do tej kobiety sił

Gość niknkaaaaa
za przebicie uszek malej chyba bym jej z liscia dala...ja swoim corkom przebilam jak mialy 3 i 2,5 ale tylko dla tego, ze same chcialy...wyraznie byly pytane..nic na sile...

Gość no i co w związku z tym ?
skrzywdziła twoje dziecko tak mocno ze srasz ta opowieścią na kafe ?

Gość aj ja jaj
wszystko wszystkim ale o te kolczyki to bym sie wsciekla

Gość już byl taki sam temat
kilka lat temu. Dokladnie ten sam, ze też Ci się chcialo go odgrzebywac. No ale dyskusja będzie zaraz.

Za kolczyki strzeliłabym ten babie w ryj i NIGDY wiecej nie zostawila dziecka pod opieka.... paznokcie i sukienka to male miki-lakier sie zmyje, sukienke jak ci nie pasuje mozna po prostu wywalic do kosza ale tego, ze przebila dziecku uszy bym nie popuscila....no serio, chyba zrobilabym jej awanture stulecia:O

Gość fhdsgfhggdhs
ubranie, paznokcie-pal licho, ale USZY???????????!!!!!!!!!!!!!Zrobilabym dym...ale nie awanture. Tylko spokojnie tesciowej wytlumaczyla, ze przesadzial i ze teraz bedziesz sie bala z nia Mala zostawic, bo moze nastepnym razem bedzie...TATUAZ. Druga sprawa - nie wydzieralabym sie za bardzo, bo pomoc babci moze sie Wam jeszcze przydac

Gość niknkaaaaa
ja jestem nerwowa jesli chodzi o moje dzieci wiec na pewnie zrobila bym tam armagedon heheheh

Gość Laryska87...
Do paznokci nic nie mam sukienka też nawet ładna , mała napewno będzie ją nosić, ale o te kolczyki mi chodzi bez mojej zgody, mąż nie widzi problemu i ten tekst teściowej że ubieram córkę za mało dziewczęco, a teraz wygląda jak laleczka

Gość Laryska87...
Awantury nie robiłam , poprostu jej powiedziałam że mogła mnie uprzedzić, od razu zabrałam córkę do domu, teściowa proponowała kawę, powiedziałam jej że się spieszymy itp i innym razem

Gość Laryska87...
byłam wkurzona tylko wiem jaka teściowa jest, z byle powodu nam płacze, wszystkim się przejmuje (teść od 4 lat nie żyje jest sama)

Gość niknkaaaaa
jak nie zaaragujesz ostro to przygotuj sie, ze teraz bedziesz czesciej miala takie niespodzianki...nastepnym razem moze byc tatuaz z jej inicjalami...ona bada jak daleko moze sie posunac. na twoim miescu bym jeszcze z nia porozmawiala...i dala jej do zrozumienia, ze ty jestes matka i twoj maz ojcem i tylko wy decydujecie o dziecku...zwlaszcza o takiej rzeczy jak np. przekucie uszu...

Gość aj ja jaj
No spokojnie stalo sie juz, lepiej, ze autorka wyszla zamiast robic od razu awanture bo w nerwach sie rozne rzeczy mowi nastepnym razem po prostu na spokojnie powiedziec tesciowej co sie o tym mysli, a najlepiej zeby to maz zrobil.

Gość rejka
Tak, bez awantur i kłótni, ale spokojnie powinnaś wyjaśnić teściowej, że Ci się to przekłucie nie podobało i że w takich sprawach to ma najpierw pytać Ciebie, czy może coś takiego zrobić. A swoją drogą to uważam, że trochę trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby 13- miesięcznemu dziecku przekłuwać uszy i malować paznokcie, coś nie teges:-(

Gość Laryska87...
Wiem będę musiała z nią porozmawiać i jutro to zrobię.

Gość rejka
Musisz dać to do zrozumienia teściowej, bo jeszcze nie raz może zdarzyć się sytuacja, że zostawicie dziecko pod jej opieką, a ona znów jakieś cuda wymyśli.

Gość Niuniulkai
Na twoim miejscu tą teściową bym chyba za..... ! moje dziecko

nie wiem, czy osobie, której przychodza do głowy takie pomysły 'danie do zrozumienia' wystarczy...chyba bym sie nie dała rady w jezyk gryść i byłaby awantura natychmiastowa

Gość zemscij sie jakoss
moja mama kiedys pod moja nieobecnosc obciela synkowi wlosy maszynka, wygladal jak po chemii masakra , wiesz co zrobilam, jak spala obcielam jej grzywke tak, ze musiala chcac nie chcac poprawiac fryzure u fryzjera, ona strzelila focha, ale czy nie mialam racji??? :O

upij teściową i zrób jej tatuaż ... i oczywiście powiedz że tak ją chciałaś odmłodzić bo za staro się nosi :D

Gość vbm
boze robicie z tych uszu wielkie halo...przezywacie jakby jej tatuaz zrobiła...mamuśki na tym forum to jednak p.o.j.e.b.a.n.e są i przewrazliwione na punkcie swoich bachorów

vbm - a czy się różni przebicie uszu od zrobienia tatuażu? to i to narusza cielesnośc dziecka bez jego zgody i bez zgody opiekuna prawnego, reszta jest kwestią estetyki, mnie się takie małe dzieci z kolczykami wybitnie nie podobają

Tak czytam i czytam..... "Za przebicie uszów dziecku teściowej bym strzeliła w ryj" :o Gdybyście tak zrobiły to jesteście TAKIE SAME JAK TEŚCIOWA! A nawet gorsze bo dla mnie ZERO.Brak szacunku. Ja bym opierdzieliła i nigdy nie zostawiła z nią dziecka.

Gość vbm
jesli nie widzisz róznicy miedzy tatuazem a przebiciem uszu to naprawde jesters głupia...kolczyki mozna w kazdej chwili wyjąc,dziurki zarosną i nie bedzie sladu a tatuaz jest na całe zycie,no chyba ze go laserem usuniesz a wtedy i tak zostaje slad

vbm - aha, więc jesli cos jest odwracalne to mozna to robic dziecku? dawaj swoje dziecko zrobię mu kolczyka przy sutku, albo najlepiej daj swoją durną głowę - ogolę ją na łyso, przeciez włosy odrosna...

Gość babsztylka
założyłabym jej sprawę w sądzie zamiast się cackać!! o naruszenie nietykalności cielesnej! co za baba!! :o

Gość najbrzydsze sa golfy
ja po prosty wyjęłabym malej te kolczyki bo przebitych uszu i małego dziecka nie trawię i nie będę tu pisała co myślę o rodzicach którzy przebijając uszy u rocznego dziecka bo nie o tym temat. Teściowej spokojne (o ile dałabym radę) i stanowczo powiedziałabym że nie życzę sobie żeby podejmowała jakiekolwiek decyzje odnośnie dziecka bez mojej zgody i jeśli to dla niej za trudne to malej nie będę z nią zostawiać. Skąd się tacy ludzie biorą..

Gość najbrzydsze sa golfy
*prostu

Gość Hjfxff
O matko Gdyby moja teściowa to zrobiła to chyba bym ja zabiła a kolczyki bym natychmiast jeszcze przy niej wyciągnęła w dupie bym miała czy sie rozplacze....bedzie miała nauczka na przyszłość a ty z nią tak lekko..,,,no pięknie....