Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 27272727

dziewczyny, ja wymiękam, co robić, dziecko ciągle wrzeszczy i się wygina

Polecane posty

Gość do mama2727272722
Zara Baby- Jesli Twoje dziecko toleruje bebilon pepti to napewno nie ma nietolerancji laktozy, poniewaz pepti jest hydrolizatem serwatkowym zawierajacym laktoze i nie stosuje sie u dzieci z nietolerancja laktozy. Byc moze ma tylko skaze bialkowa, wowczas pomaga dziala jaknajbardziej leczniczo.

Gość leniu śmierdzący
już 3 godziny siedzisz leniu na tym forum a podobne jesteś niewyspana, nie masz czasu się umyć, zjeść macierzynstwo najlepsza wymowka dla leni

tez sie nad tym zastanawialam bo wiem, ze pepti zawiera iles tam laktozy. mialam wlasnie obserwowac i gdyby nie ustapilo to mielismy przejsc na nutramigen, ktore laktozy nie ma w ogole. ale pomoglo wiec juz zostawilam ten temat. tylko nie wiem co z tymi badaniami. jak to bedzie kiedy maly bedzie jadl juz wszystko (czytaj: mleko krowie) i czy sytuacja wtedy sie nie powtorzy?

Gość leniu śmierdzący
ktoś kto się słania z nog nie ma 3 godzin na siedzenie w necie

Gość do leniu śmierdzący
lol idź Ty się umyj i przewietrz mózg to może zaczniesz coś mądrzejszego z siebie wydostawać

Zara - w Carrfourze było mleko z obniżoną zawartością laktozy, może się z czasem pojawią inne produkty bez niej

Gość mylicie pojecia laski
a ty kamisia nie rob z siebie wiekszej kretynki niz jestes, bo nikt nie jest glupi i widzi, ze piszesz tu i w innych tematach pod roznymi nickami. ten sam styl pisania, te same durne i zalosne teksty, bys sie chociaz nie osmieszala wariatko. obstawiam, ze jestes jakas nawiedzona bezplodna frustratka albo jakims gimgownem, ktore sie przyplatalo z ogolnego i pieprzy glupoty. jak bedziesz kiedys miala dziecko (oby nie) to lepiej, zeby zycie cie tak nie doswiadczylo...a poza tym pomyslalas troche debilu? co niby ma robic autorka z placzacym niemowlakiem na reku? sprzatac,gotowac, a moze sie gimnastykowac co? przeciez to logiczne, ze jak wiecznie go nosi, trzyma,zasypia jej, bo inaczej wyje, to jedyne co moze zrobic to wlaczyc komputer i szukac porad, ale co ty mozesz o tym wiedziec smieszna istoto!:/

tak, mam male dziecko i nie jestem w ogole zmeczona :) maly jest aniolkiem a teraz juz spi od 3 godzin a ja pije piwko :P

Gość do kamisia
kamisi żal że nie ma swojego życia tylko komentuje inne :D jest samotna i nieszczęśliwa, być może ma jakąś chorobę psychiczną - trzeba się nad jej losem ulitować :)

Gość do kamisia
kamisia zaburzenia ma sialalalala

Gość do mama2727272722
Zara - wszystko wskazuje na to ze to skaza bialkowa. Jesli wprowadzisz mleko krowie, to owszem sytuacja moze sie powtorzyc, Dodam, ze dzieci najczesciej wyrastaja z tego do 3 roku zycia. I nie jest prawda, ze przy nietolerancji laktozy wystepuja strzelajace kupy, wymioty oraz spadek masy ciala. Rownie dobrze moga byc zaparcia, brak wymiotow i przybieranie na wadze ale slabe.

Gość kamisia nie rob z siebie blazn
a...widac ze to ty piszesz idiotko! i co ty w ogole bredzisz? gdzie ty tu widzisz autorke od 3godzin? z tego co widze poszla stad ponad 2godziny temu, wiec byla na kafeterii niecala godzine, ale widac ze tak uposledzona i ograniczona osoba jak ty nie potrafi liczyc nawet. widac ze masz cos z glowa i to rowno. caly czas pieprzysz od rzeczy, wypisujesz jakies brednie i ogarnij sie juz i splywaj stad bo w kolko sie powtarzasz

powiem wiecej - lenie sie od 3mca ciazy i polenie sie tak jeszcze pewnie ze 3 lata. zal d***e sciska? :)

Gość do kamisia
ale trollek jesteś :) zmów paciorek i pobaw się w słoneczko moje drogie dziecko :) dorośnij troszkę i może udaj się do dr po diagnozę? :)

no dobrze, wiec jak rozroznic w takim razie nietolerancje od skazy? podasz jakies roznice? moj syn np przybral w m-c 1,5kg wiec to duzo prawda? kupy sa ze sluzem, ma kolki, ulewa i ma wysypke na twarzy, strupki na uszach. pediatra kazala tez jak u autorki nabial odstawic, bo karmie, podejrzewa skaze...ale skad mam wiedziec ze to np nie nietolerancja?:o

moj nie mial strzelajacych kup - mial zaparcie a jak juz kupa sie pojawila to byla zielona. jesli chodzi o kupy po bebilonie to rowniez nie byly zbyt czesto, ale juz go to tak nie meczylo. polepszylo sie niedawno kiedy zaczelam rozszerzac diete - teraz jest w kazdy dzien i juz nie zielona

kamisia naprawde ma schizofremie. powinnas juz dawno dziecko udac sie do psychiatry.

zara, a oprocz tych kup co jeszcze? ze przepisano Ci bebilon pepti?

aha i przybieral na wadze ladnie - w pierwszym mcu 1,2kg. a jesli chodzi o wysypke to caly czas ma na brodzie kilka krostek, ale raczej przypisuje to smoczkowi i wiecznie mokrej brodzie bo strasznie sie slini

Gość kamisia idz juz spac dziecko
nie powtarzaj sie, nuuuudzisz juz! ewidentnie widac, ze tobie zal doope sciska, bo pewnie zapyerdalasz za psie pieniadze, nie mozesz sobie pozwolic na dzieci i dlatego takie tu glupoty wypisujesz, tez bys posiedziala w domu cooo? hahahahahha do roboty szmato! i dobrze, ze nie masz dzieci, poszlyby na zmarnowanie i wstydzilyby sie takiej tępej matki, ktora polowe zycia spedzi w psychiatryku

Gość leniu śmierdzący
schizofrenię to mają młode mamy co wolą siedzieć przed kompem zamiast się umyć, zjeść coś... a potem narzekają że są zaniedbane... a czasu mają w bród, całe dnie nic przecież nie robią, nie pracują... a w domu syf rośnie... dla mnie to jakiś koszmar

Gość leniu śmierdzący
zamiast się umyć, umalowac, ubrać seksownie i zafundować mężowi niezapomniany wieczór... to gnija przed kompem... później się dziwią że mężowie coraz dłuzej zostają w pracy...

Gość leniu śmierdzący
no niestety muszę pracować, nie stać mnie na dzieci, a wam lenie się tak super powodzi też bym chciała posiedzieć w chacie, ale facet gna mnie do roboty

Gość floreciittaa
Za to przychlastana kamisia nie siedzi na necie kilku godzin. Płacą ci idiotko za wyliczanie ile czasu kto siedzi na kafe?! Matka szuka pomocy dla dziecka, za to ty od paru godz. piszesz i nie ma w tym żadnego celu! Lecz się! Wróć do swojego nudnego życia!

Gość ale zauwazylyscie ze kamisia
w kolko to samo gada? ze sie ktos nie myje i nie maluje, a skad ty to kretynko mozesz wiedziec? pewnie sama jestes gruba,smierdzaca i brzydka i mierzysz wszystkich swoja miara. i dziwisz sie, ze nie masz dzieci? nikt by cie tknąc nie chcial schizofremiczny pasztecie! idz spac, bo jak na razie to ty tu siedzisz od kilku godzin, a nie autorka czy inne mamy. stale widac tylko ciebie, myslisz ze kogos oszukasz jak zmienisz nick? hahahahahha co za matol.

Gość do mama2727272722
Jesli dziecie jest na piersi i pomimo diety mamy - bezmlecznej, bez jajkowej i bezglutenowej nadal jest niespokojne, cierpiace to nalezy podejrzewac nietolerancje laktozy. W przypadku Zary, ktora podaje preparat mlekozastepczy z laktoza, domniemamy ze jest to skaza bialkowa, gdyz dziecko po tym sie uspokoilo.

Gość ale zauwazylyscie ze kamisia
kamisia buraku brzydki, chcialabys byc seksowna mama, ale jestes tylko oblesna swinia i dlatego tak cie to boli, ze matki siedza w domu, maja kase, maja dzieci i sa fajne,zadbane i ladne, a ty mozesz o tym tylko pomarzyc. zal mi ciebie

Gość leniu śmierdzący
ja rozumiem że ktoś się leni - na zdrowie ale nie rozumiem jak ktos mówi że nie ma czasu sie umyć i zjeść a potem siedzi godzinami na kafe... widocznie zawsze się bałyście mydła i wody a dziecko to dla was super wymówka

Gość u nas nie bylo wysypek ani
zmian skornych, ale non stop placz, wrecz wrzask, zanoszenie sie dziecka, 2 na dobe. dieta nie pomogla, krople typu deliclo, espunisan- NIC, suszarka-nic. z depresja poszlam do lekarza tlumaczac mu co i jak, trafilam na innego niz nasz pediatra, dal puszke bebilonu pepti. Dziecko dostala 2 butle, popoludniowa i wieczorna o ok 21. o 3 nad ranem zerwalam sie zobaczyc czy dziecko zyje, bo od urodzenia do tej pory wg mnie niespalo wogole. Zajrzalm do lozeczka. Spala slodko. Odstawilam cyce, krople, dopstalam recepte na pepti i potem juz byl raj.... szkoda ze dopiero po 2,5 miesiacach dramatu dla nas i jej.