Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna 1998844

luteian a ciaża

Polecane posty

Gość Anna 1998844

Witam proszę o pomoc. dostałam luteine 50 na wywołanie okresu czy to możliwe aby podczas brania jej mogło dojśc do zapłodnienia? proszę o odpowiedz

Gość o dżizas
luteina nie jest antykoncepcją więc tak. Dopiero duże jej jednorazowe stężenie może doprowadzić do wstrzymania owulacji. Może ale nie musi.

Gość Anna 1998844
Dziękuje za odpowiedz tylko ze ja nie miałam okresu 4 m-ce luteine zaczełam brac od 07.08 do 11.08 i w tym czasie doszło do stosunku wiec sie zastanawiam czy jesli do 10-14 dni ta miesiąćzka nie wystapi pomomo odstawienia leku to czy moge byc w ciąży. dodam ze stasunek był w piątym dniu brania leku a dawki miałam takie : 3 razy dziennie po 1 tabletce po jezyk w dawce 50

Gość Anna 1998844
dodam ze okresu nie miałam 4 mm-ce a luteine brałam 7-11.08 3x1 w dawce 50. stosunek był 11.08 czy to mozliwe ze jesli nie wystapi miesiączka to moge byc w ciąży?

Gość o dżizas
ok. rozumiem. Nie pamietam jaka dokładnie dawka blokuje owulację. Na pewno zapłodnienie jest utrudnione wtedy ze względu na zmiany w śluzie, ale nie jest to pewne że ciąży z tego nie będzie. Przy żadnych leczeniach hormonalnych nie powinno się kombinować z wyliczaniem dni płodnych i niepłodnych.

Gość niuu
luteina ma dwojakie działanie -jeśli nie ma okresu to wywołuje go ale jeśli jest ciąża to podtrzymuje i wspomaga ciążę i okres się nie pojawi.

Gość Anna1998844
Dziekuje za odpowiedz. Teraz pozostaje tylko czekać :) Może sie uda a jesli nie to będziemy działać od nowa :))

Jeżeli tyle czasu nie miałaś okresu to szansa na nagłe pojawienie się owulacji jest mniejsza niż ryzyko zajścia w ciążę podczas brania tabletek. 😴