Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baboshka

Nie umiem się malować ani fajnie ubrać!

Polecane posty

Gość baboshka

Da się tego jakoś nauczyć??? ;(

Gość kishka
mam ten sam problem jestem wieśniarą :O

Gość pilniczek dp
Ale nie umiecie dobierać ubrań do siebie czy do figury? A z malowaniem co nie tak?

Gość baboshka
ja też czuje się jak wieśniara jak wychodzę na ulicę. Niby w domu przed lustrem moze byc, ale jak wyjde do ludzi i się gdzies przegladne to mam ochote uciec

Gość kishka
nie umiem kupować ubrać, nie mam gustu ani smaku chociaz mnie stać i na kosmetyki i na ciuchy jak cos mi podpasuje to chodze w tym dosc dlugo na codzien w ogole sie nie maluje bo nie umiem zrobic delikatnego i porzadnego makijazu

Gość dołaczam sie do waas..
nie umiem sie ubrac, ciagle kupuje ubrania niepasujace do niczego ktore potem rzucam do szafy, potem nosze 5 rzeczy tych samych na krzyz, nie pasujacych kolorami i stylem:O wlosy mam jak siano, masakraaaa obserwuje blogi modowe by sie nauczyc czegos-tylko mnie dobija, nastki chude pieknie bogato ubrane, to nie dla mnie.......

Gość baboshka
Pilniczek- po pierwsze nie umiem dobrac ubran do siebie, do swojej figury, nie wiem w jakich kolorach mi dobrze. Z tego powodu staram się ubierac 'bezpiecznie'- typu dzinsy i koszulka/bluza. Ale i w tym czasem zle się czuję. Makijaz- bez niego nie wyjdę z domu. Ale nie umiem go robic prawidlowo-a to tu sie łuszczy, tu błyszczy, a to oko sobie zmniejsze, a to nałożę taką tapetę że rzuca się na pierwszy rzut oka ;(

Gość pilniczek dp
fajna metoda jest taka, że przeglądacie wszystkie cichy i zostawiacie tylko takie które są albo fajne, albo uniwersalne (np. jednokolorowy t-shirt czy top), robicie sobie zdjęcia tych rzeczy na jednolitym tle (super by było np. na białym brystolu). Resztę wrzucacie najgłębiej jak się na do szafy albo jeżeli Was stać - w ogóle wywalacie. Fotki z fajnymi ubraniami i butami zgrywacie do komputera i próbujecie dopierać w jakimś programie graficznym (np. gimpie) tak jak na tej stronie: www.polyvore.com :). Naprawdę wszystkiego da się nauczyć.

Gość kishka
to ja tez mam nakupowane a potem nie nosze i 5 ubran na krzyz ubieram

Gość pilniczek dp
Poleciłabym Wam fajny portal, który współtworzę i który wchodzi za kilka miesięcy, ale nie będę robić kryptoreklamy ;). Co do makijażu - mega ważny jest typ oczu, typ twarzy i podkład jaśniejszy niż ciemniejszy :). Trzeba się dobrze poznań: twarz i figurę

Gość baboshka
Skąd ja to znam :( Mam agszafę z której ubrania wysypują się przy każdym otwarciu a i tak za każdym razem przed wyjściem dylemat: 'w co się ubrać'- i zakładam jedną z trzech obnoszonych koszulek. Nic do siebie nie pasuje. Idę do sklepu, wybieram rzeczy, przymierzam i nic!!! We wszystkim wyglądam beznadziejnie. Na dodatek teraz po urodzeniu dziecka figura zmieniona o 180 stopni i już wogóle nie ogarniam w co się powinnam ubierac :/ Koleżanki to zawsze się ubiorą z klasą, dobiorą coś fajnego, nawet bluzeczkę z bazaru tak ustroją dodatkami że wyglądają ekstra. A ja- markowe ciuchy a w każdym jednym wyglądam jak pół dupy zza krzaka.

Gość fdgfgghh
To idź do stylistki.

Gość baboshka
Pilniczek- dzięki :) Chętnie odwiedziłabym Twój portal. Aż się boję zacząć grzebac w tej mojej szafie brrrr... Dodam że ubieram się tez często a la starsza pani :( choc to zupelnie niezamierzone

Gość kishka
ja też po ciąży mam pare kilo do zrzucenia i to jeszcze bardziej demotywuje mam jeszcze taki problem ze nie lubie przymierzac rzeczy i biore na oko a potem wychodzi masakra bo albo za krotkie albo za male, za duze

Gość pilniczek dp
jak usłyszysz o portalu, na którym możesz przymierzyć ubranie i jeszcze wyświetli Ci się, czy Ci w tym dobrze - to właśnie nasz ;). Ale merytorycznie go nie tworzę. Nie mam takiej wiedzy ;). PS. Ja też miałam problem z dobieraniem ubrań i cały czas do końca się go nie pozbyłam, ale wszystkiego naprawdę da się nauczyć, kwestia obycia i próbowania :).

Gość doniebagwiazd
no ja mam nadzieję, że można się tego nauczyć, dlatego mnie bardzo cieszą akcje organizowane przez Douglasa, teraz można się wybrać do Magnolia Park i pod okiem specjalistów nauczyć się różnych sztuczek.

Gość krwewta
oczywiście, że się da tego nauczyć, a poza tym koleżanka wyżej ma rację, że takie akcje co Douglas robi są świetne. do niedzieli w Kaliszu w Galerii Tęcza. Wystarczy zadzwonić i się umówić.

Gość tooto
ej słyszałam o tej akcji można też przy okazji prozmawiać na temat tego, jakiech kosmetyków używać do pielęgnacji, a w tym tygodniu w Pozaniu w Starym Browarze.

Gość miisssss
myślę spokojnie się możesz tego nauczyć, tylko trzeba potrenować. rening czyni mistrz, co do tego nie mam wątpliwości. A co do tej akcji w Douglasie nie wiem czy wiecie, ale fajne marki tam biorą udział, m.in, mój ukochany clinkique, bo raz umiejętności dwa dobrej jakości kosmetyki.

Gość dfsfs
ja też jakoś super się nie ubieram. Czasem boje się zestawiać pewne ciuchy żeby śmiesznie nie wyglądać. Wywaliłam i tak już dużo szmat. Dalej w połowie nie chodzę ale trzymam w sumie nie wiem po co. Staram się wywalać stare jak kupie nowe. Kupuje głównie w sieciówkach bo wiadomo z kasą to się wiąże. Chyba by mi serce pękło jakbym miała kupić buty za 500 zł.

Gość gość
Ja tez nie potrafie sie malowac a na fajne ubrania zwyczajnie mnie nie stac.Zreszta mam fatalna figure,fryzure i twarz.

Gość gość
Najważniejsze aby samej dobrze się czuć w tym w czym jesteśmy, a nie podporządkowywać się ciągle pod trendy. Tak naprawdę mało kto potrafi zrobić profesjonalny makijaż pasujący do twarzy.

Gość gość
Może ktos mi cos doradzi?Mam okrągła i ogromną twarz,problemy z cerą,wielkie oliwkowe oczy,bladą karnacje.Jak najlepiej się umalować,żeby wyglądać naturalnie?

Gość gość
Do tych, ktore narzekają na makijaż - na youtubie jest mnóstwo filmików instruktażowych.

Gość gość
To choć masz duże oczy... ja mam okrągłą twarz, długi nos, małe oczy, do tego wysuniętą do przodu górną szczękę. Może kiedyś fundnę sobie wizażystę, przynajmniej pod kątem makijażu :) w sumie to ludzie mają większe problemy i tragedie.

Gość gość
Podnosze

Gość lyuky
ja już czekam na wyprzedaże:) po nowym roku się wybieram na szał zakupowy. Bardzo bym chciała parę rzeczy przede wszystkim parkę zimową, buty sportowe zimowe, botki czarne na obcasie, spodnie do fitnessu, bluzę ale bez rękawa, sweterek bez guzików typ oversize motyw norweski lub astecki:) to takie rzeczy na które poluje a na wiosne jadę do kuzynki i tam sobie mam zamiar wyszukać w ciucholandach jakies sukieneczki, bluzeczki letnie:)

Gość gość
Zacznijcie od prostych ubrań i stopniowo budujcie swój własny styl. Klasyka jeszcze nigdy nie wyglądała źle. Polecam ten artykuł. Opisuje on jak zacząć budować swój własny styl ;) https://krotkieanalizy.wordpress.com

Gość jkakd2
Doskonała odzież Tommy Hilfiger: bluzy, kurtki, koszule, t-shirt w popularnym sklepie www - bardzo dobra cena. http://elegan.pl/